در ادامه تشدید فشارها بر روزنامهنگاران و فعالان صنفی، محمد پارسی، روزنامه نگار منتقد حکومتی، از احضارش به دادگاه خبر داد و همزمان با ادامه بلاتکلیفی امان جلالی نژاد، معلم محبوس در زندان شیبان اهواز، یک فعال صنفی معلمان در تهران هم به دادسرا احضار شد.
محمد پارسی روز دوشنبه ۴ تیر در صفحه «ایکس» از شکایت دادستان در پروندهای تازه و احضارش به دادگاه خبر داد. این فعال رسانهای نوشته است که اتهامش «گفتن حرفهایی است که شنیدنش را دوست ندارند.»
در تصویر ابلاغیه اتهام این روزنامهنگار «نشر اکاذیب از طریق فضای مجازی» عنوان شده است.
همزمان با رقابت کاندیداهای حکومت برای تعیین جایگزین ابراهیم رئیسی، شماری از روزنامهنگاران افشاگر فساد مقامات حکومتی بازداشت و روانه زندان شدهاند.
یاشار سلطانی، صبا آذرپیک، هادی کساییزاده، و وحید اشتری از جمله خبرنگاران بازداشتشده هستند.
از سوی دیگر، با گذشت حدود سه ماه از بازداشت امان جلالی نژاد، معلم محبوس در زندان شیبان اهواز، پرونده او همچنان به دادگاه ارسال نشده است.
به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، به رغم گذشت ۷۹ روز از بازداشت این معلم ساکن اهواز و برگزاری جلسه دادرسی ، پرونده او هنوز به دادگاه ارسال نشده است.
از جمله اتهامات این فعال صنفی «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است.
امان جلالی نژاد روز ۲۰ فروردین بازداشت و اوایل خرداد از بند قرنطینه زندان شیبان اهواز به بند امنیتی منتقل شد.
همچنین در پی شکایت وزارت آموزش و پرورش، نرگس ملکزاده، فعال صنفی معلمان، به دادسرای ناحیه ۳۱ تهران احضار شد.
کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با انتشار تصویری از احضاریه دادسرا، از اتهام این معلم به «گزارش خلاف واقع و نشر اکاذیب» خبر داده است.
این کانال صنفی، رضا مرادصحرایی، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی، را دارای «ضعیفترین کارنامه مدیریتی» دانسته و نوشته که او «به جای پاسخگویی نسبت به ناکارآمدیهای موجود در وزارت آپ، از فعالان صنفی و رسانهای شکایت میکند.»
روند برخوردهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی با معلمان و فعالان صنفی فرهنگیان از سال گذشته تاکنون شدت گرفته است. این برخوردها انتقاد اتحادیههای بینالمللی کارگران و معلمان را به دنبال داشته است.