سپیده رشنو، نویسنده و فعال مدنی مخاف حجاب اجباری، روز شنبه ششم مرداد با اشاره به تعویق افتادن دوباره اجرای حکم زندان خود نوشت: «آنها می خواهند بگویند قدرت هنوز دست ماست، اما این قدرت بی قدرتان است که در گلوی آنها گیر کرده و چه بزرگ در مقابل چنین خفقانی ایستاده.»
کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری با ۱۷۶ میلیون عضو از ۱۶۱ کشور جهان حکم اعدام علیه شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری و بی شرط وی شد.
مرور تازهترین آیین نامه ابلاغ شده استخدامی اعضای هیات علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات نشان میدهد که استخدام اعضای هیات علمی از فیلتر امنیتی با شدت بیشتری همراه شده و جذب افراد مرتبط یا فعال در اعتراضات اجتماعی سالهای اخیر ممنوع شده است.
سپیده رشنو، فعال مدنی محکوم به حبس، در پیامی ویدیویی از مجازاتش به دلیل مخالفت با حجاب اجباری انتقاد کرد و از «تک تک افراد» خواست «پای فردیت و زندگی شخصیشان بایستند.»
انجمن قلم آمریکا روز پنجشنبه پنجم مرداد باانتقاد از احضار سپیده رشنو به زندان برای گذراندن دوره حبس خود نوشته ای از او را منتشر کرد که در آن آمده است: «جمهوری اسلامی، مانند هر رژیم توتالیتر دیگر، به شدت از راویان و حتی بیشتر از مبارزانی که روایت می کنند، می ترسد.»
نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی روز جمعه پنجم مرداد مانع ورود خانواده های زندانیان سیاسی اعدام شده در دهه ۶۰ به گورستان خاوران برای گرامی داشت یاد اعدام شدگان شدند.
سازمان حقوق بشری «ههنگاو» روز پنجشنبه چهارم مرداد از احضار و انتقال یاسمین حشدری، فعال حقوق زنان در بندر انزلی به زندان لاکان رشت خبر داد و اشاره کرد که این اقدام در شرایطی اجرا شد که او نیازمند درمان و رسیدگی پزشکی است.
حمایت انجمنهای صنفی فرهنگیان، بازنشستگان و کارگری در ایران از «کمپین آزادی رسول بداقی» فعال زندانی معلمان ادامه دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه ۴ مردادماه در پاسخ به خبرنگار صدای آمریکا درباره «چرایی اجرا نشدن قانون مهسا» گفت، «ما در حال حاضر به طور جدی روی گزارش نقض حقوق بشر در ایران کار میکنیم و به محض آماده شدن، آن را به کنگره ارائه خواهیم کرد
نایب رئیس کمیسیون آموزش در مجلس شورای اسلامی، شمار کودکان بازمانده از تحصیل را ۹۱۱ هزار نفر شامل ۴۰۰ هزار دانشآموز مقطع ابتدایی اعلام کرد.
در پی انتشار ویدئویی از اظهارات یک عضو مجلس شورای اسلامی درباره یک طرح دوفوریتی با ادعای «رفع فیلترینگ»، برخی کارشناسان و همچنین کاربران در رسانههای اجتماعی این طرح را در راستای «تقویت اختیارات شورای عالی امنیت» جمهوری اسلامی دانستند.
یک منبع مطلع به صدای آمریکا خبر داد که سوری بابایی چگینی و همسرش رضا بهروزی به ترتیب به ۹ ماه و یک سال حبس محکوم شدند. همچنین گزارشها حاکی از صدور حکم دو سال حبس برای دینا قالیباف، فعال دانشجویی، و محاکمه مجدد وفا احمدپور، هنرمند زندانی در عادلآباد شیراز، است.
زندانیان سیاسی در زندان قزلحصار کرج با محکومکردن «موج اعدامهای بهراهافتاده جدید»، به اعتراضات زنان زندانی سیاسی در زندان اوین پیوستند.
اجرای حکم اعدام کامران شیخه، زندانی عقیدتی اهل سنت به اتهام مشارکت در قتل یک امام جمعه، واکنشهایی در رسانههای اجتماعی برانگیخته و برخی کاربران این اقدام را «قتل فراقضایی» خواندند که حتی مطابق قوانین جمهوری اسلامی نیز «غیرقانونی» است.
منابع حقوق بشری میگویند دستکم ۱۰ فعال مدنی در شهرستان کامیاران در استان کردستان، پس از مراسم خاکسپاری اسماعیل کریمی، فعال محیط زیست، بازداشت شدند.
در حالی که دادگاه انقلاب اسلامی، پخشان عزیزی، زندانی سیاسی متهم به «بغی» را به اعدام محکوم کرده است، یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفت خانم عزیزی پیش از این طی نامهای تمام موارد اتهامی در پروندهاش از جمله بغی را تکذیب کرده است.
منابع حقوق بشری میگویند کامران شیخه، زندانی اهل سنت و آخرین نفر از هفت متهم پرونده قتل عبدالرحیم تینا، امام جماعت مسجد خلفای راشدین مهاباد، بامداد پنجشنبه ۴ مرداد در زندان ارومیه اعدام شد.
کارگران، کارکنان، و افراد جویای کار روز چهارشنبه ۳ مرداد با برگزاری تجمعات اعتراضی در دستکم هشت شهر ایران، بر مطالبات خود تاکید کردند.
در ادامه فشارهای جمهوری اسلامی برای محدودسازی آزادیهای فردی و اجتماعی زنان، جانشین فرمانده کل انتظامی تأکید کرد که «طرح نور تعطیلبردار نیست» و با تغییر دولتها خللی در اجرای آن به وجود نمیآید.
صفحه اینستاگرامی نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل، روز چهارشنبه سوم مرداد خبر داد که زنان سیاسی - عقیدتی زندان اوین «با حضور دستهجمعی در حیاط زندان، صدای نه به اعدام در اعتراض به صدور حکم اعدام پخشان عزیزی را بلند کردهاند.»
در ادامه محکومیتهای حکم اعدام برای شریفه محمدی، فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت، «کمیسیونهای کارگری اسپانیا» و «اتحادیه ملی اتحادیههای کارگری خودگردان فرانسه» اعلام کردند که به کمپین بینالمللی اعتراض به حکم اعدام او میپیوندند.
گزارشها حاکی از آن است که ماموران نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در شهرستان نور استان مازندران به یک زن جوان به نام آرزو بدری که خودروی او در رابطه با مقررات حجاب اجباری در فهرست توقیف بود، شلیک کردند و او اکنون با حال وخیم در کما است.
خانواده دادخواه ابوالفضل آدینهزاده، نوجوان معترض جانباخته در اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» از صدور قرار بازداشت یک ماهه برای علی آدینهزاده، پدر ابوالفضل، خبر دادند.
اعلام صدور حکم برای «پخشان عزیزی»، فعال مدنی زندانی که پیشتر به جرم «بغی» به اعدام متهم شده بود، اعتراض گسترده کاربران شبکههای اجتماعی و نیز سازمان های حقوق بشری را در روز سه شنبه دوم مرداد به همراه داشت.
کانون حقوق بشر ایران، روز سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳، اعلام کرد «پخشان عزیزی» زندانی سیاسی که پیشتر به «بغی» متهم شده بود، از سوی دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده است.
«کمپین دفاع از شریفه محمدی» روز سهشنبه دوم مرداد، با اشاره به گزارشهایی درباره شکنجه این فعال کارگری زندانی، اعلام کرد که رئیس زندان لاکان رشت در بازجویی و آزار او به دست ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی همکاری داشته است.
به گفته یک نهاد حقوق بشری دستکم هفت تن از ۱۰ زندانی که به بند قرنطینه اجرای حکم در زندان بیرجند منتقل شده بودند، بامداد سهشنبه دوم مرداد توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی اعدام شدند.
سازمان حقوق بشری «آرتیکل ۱۹» در گزارشی در مورد ابعاد مختلف سرکوب دیجیتالی توسط حکومت جمهوری اسلامی نوشت تردیدی وجود ندارد که سرکوب دیجیتالی در ایران ادامه خواهد یافت.
کارزار حقوق بشری «سهشنبههای نه به اعدام» در بیست و ششمین هفته در شماری از زندانهای ایران ادامه یافت و در این هفته شماری از زندانیان در ارومیه، مریوان، کامیاران، بانه، و سلماس نیز به اعتصاب غذای گروهی زندانیان پیوستند.
گزارشها حاکی از افزایش فشارها بر شماری از زندانیان سیاسی و فعالان مدنی در ایران است.
اعتراضات معیشتی در ایران با تجمع گروههایی از بازنشستگان در کرمانشاه، کارکنان رسمی صنایع نفت در خوزستان، تجمع شهروندان تهران در اعتراض به «پارکخواری»، تجمع ذینفعان تعاونی مسکن علوم پزشکی زنجان، و تجمع کارگران کشت و صنعت مغان در اعتراض به ناکارآمدی مدیرعامل ادامه یافت.
این کانون صنفی در انتقاد از سخنان مسعود پزشکیان و سیاست دیرینه جمهوری اسلامی در قبال مخالفان افزود: «مشتهای گره کردهشان بیش از چهار دهه است که بر دهان مردم ایران فرود میآید.»
کانون مدافعان حقوق بشر روز دوشنبه اول مرداد اعلام کرد قوه قضائیه جمهوری اسلامی محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران ، را بهدلیل اعتراض به مسمومسازی سریالی دانشآموزان به شش ماه و یک روز حبس محکوم کرده است.
آیدا یونسی، دختر میریوسف یونسی زندانی محبوس در زندان اوین روز دوشنبه اول مردادماه با انتشار پستی در ایکس از تداوم ممانعت وزارت اطلاعات و مقامات زندان اوین از اعزام پدرش به بیمارستان برای درمان خبر داد.
جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، در گزارشی تفصیلی به بررسی «جنایات وحشیانه» جمهوری اسلامی ایران از سال ۱٣۶۰ تا ۱٣۶۱ و همچنین سال ١٣۶۷ علیه شهروندان ایران پرداخت.
فشار مقامات قضایی جمهوری اسلامی بر خانوادههای دادخواه با احضار علی آدینهزاده، پدر نوجوان معترض کشته شده ابوالفضل آدینهزاده به دادسرا و محرومیت ماشالله کرمی، پدر زندانی معترض اعدامشده محمدمهدی کرمی، از حق درمان افزایش یافته است.
بارگذاری بیشتر