نایب رئیس کمیسیون آموزش در مجلس شورای اسلامی، روز پنجشنبه ۴ تیر، شمار کودکان بازمانده از تحصیل در ایران را ۹۱۱ هزار نفر، شامل ۴۰۰ هزار دانشآموز مقطع ابتدایی، اعلام کرد.
به گفته محمد مولوی، در حالی که ۲۷۹ هزار تن از این کودکان به دلیل «مشکلات مالی» ترک تحصیل کردهاند، بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته است.
کارشناسان مهمترین عامل ترک تحصیل کودکان در ایران را «فقر» ذکر کردهاند.
نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس با اشاره به تخصیص ۱۲ درصدی بودجه عمومی کشور به آموزش و پرورش در سالهای اخیر گفت اعتبارات این وزارتخانه در سال جاری به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است.
این در حالیست که بودجه سال ۱۴۰۳ در مقایسه با سال گذشته افزایشی ۲۰ درصدی داشته است.
به تازگی هم معاون دادستانی کل کشور، غلامعباس ترکی، وجود حدود یک میلیون کودک بازمانده از تحصیل را «آماری قابل توجه» ذکر کرده و خواستار «تحول» در نظام آموزشی شده است.
مرکز آمار ایران تعداد بازماندگان تحصیلی در سال ۱۴۰۲-۱۴۰۱، را بیش از ۹۲۹ هزار نفر اعلام کرده بود، که در مقایسه با سال پیش از آن، دو درصد افزایش داشت.
نماینده سیستان و بلوچستان در شورای عالی استانها سال گذشته اعلام کرد که سالانه ۳۰ درصد از دانشآموزان این استان به دلیل مشکلاتی، از جمله هزینههای سرویس مدارس، مجبور به ترک تحصیل میشوند.
فاروق اعظمی در مهرماه ۱۴۰۲ در مصاحبه با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، گفته بود فقط در یک منطقه از استان سیستان و بلوچستان چهار هزار دانشآموز ترک تحصیل کردهاند.
معینالدین سعیدی، نماینده چهابهار در مجلس، هم آذرماه سال گذشته تاکید کرد در استان سیستان و بلوچستان از هر ۱۰۰ دانشآموز، کمتر از ۴۰ نفر موفق به کسب دیپلم میشوند.
علاوه بر فقر، معضلاتی از جمله کمبود معلم و فضاهای آموزشی هم بر افزایش شمار بازماندگان تحصیلی در ایران موثر هستند.
رئیس کمیسیون تحقیقات و آموزش مجلس، علیرضا منادی سفیدان، پیش بینی کرده است در مهرماه سال جاری فضاهای آموزشی با کمبود ۷۰ تا ۸۰ هزار نفری معلمان مواجه شوند.
این در حالیست که معلمان در سالهای اخیر برای تحقق مطالبات صنفی و معیشتی خود بارها تجمعهای اعتراضی برگزار کرده و سیاستهای حاکم بر امور آموزشی در کشور را مورد انتقاد قرار دادهاند.