اعتراضات معیشتی در ایران همزمان با قطع برق و تعطیلی اجباری گسترده ادامه دارد و علاوه بر تجمع بازنشستگان مخابرات در شیراز و بروجرد، و صاحبان صنایع در شهرک صنعتی نسیمشهر، جوشکاران پالایشگاه در تهران نیز اعتصاب کردند.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی در روز دوشنبه ۲۶ آذر، شماری از بازنشستگان شرکت مخابرات همچون دوشنبههای هفتههای گذشته در اعتراض به وضعیت معیشتی و رسیدگی نشدن به مطالباتشان در شیراز و بروجرد تجمع کردند.
آییننامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۴ سال از تصویب این آییننامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر میرسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.
اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات ماهها است که به طور مستمر در جریان است. بهروز نشدن کمک هزینههای رفاهی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بیتوجهی مدیریت به آییننامه ۸۹، مشکلات بیمه تکمیلی، و پرداخت نشدن مطالبات سالهای گذشته به نرخ روز، از جمله دلایل اعتراضات این بازنشستگان است.
همزمان، کانال تلگرامی اعتراض مدنی بازار گزارش داده که گروهی از جوشکاران پالایشگاه تهران امروز دوشنبه ۲۶ آذر، در اعتراض به عدم پرداخت چهارماهه حقوقشان اعتصاب کردند.
یک گزارش شهروندی دیگر، صحنههایی از اعتراض صاحبان صنایع در شهرک صنعتی «اورین» در حوالی نسیمشهر در جنوب تهران را نشان میدهد که در اعتراض به «قطعی مداوم برق و زیان هنگفت» به کسب و کار خود، تجمع کردند و در خیابان آتش برافروختند.
همزمان با نارضایتیها از قطع برق و تعطیلی اجباری گسترده مدارس، ادارات و صنایع، قیمت هر یک دلار آمریکا در بازار ایران رکوردی تازه شکست و تا زمان تنظیم این مطلب در روز دوشنبه ۲۶ آذر به بالای ۷۶ هزار تومان رسیده است.
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
تداوم اعتراضات معیشتی در ایران در روزهای جاری با تشدید مناقشات میان اسرائیل و جمهوری اسلامی همزمان شده و التهاب در بازارهای مالی در ایران نیز همچنان ادامه دارد.
در این زمینه، حسن منصور اقتصاددان، پیشتر به بخش فارسی صدای آمریکا گفته است که برنامه بودجه سال آینده «تورم را بیشتر و حلقه معیشتی را تنگتر» خواهد کرد.