لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۲

ادامه سیاست اطلاع‌رسانی غیرشفاف | بنر آرمیتا گراوند در خیابان‌ها؛ شهروندان: تهران در کما است


آرمیتا گراوند
آرمیتا گراوند

با وجود گذشت نزدیک به یک هفته از بروز حادثه برای آرمیتا گراوند، دانش‌آموز ۱۶ ساله در مترو تهران و اعلام «به کما رفتن» او، بی‌خبری از وضعیت دقیق پزشکی و انتشار گزینشی جزئیات حادثه، ادامه دارد اما همزمان برخی شهروندان تهران با برافراشتن تصاویر و بنرهایی از آرمیتا، از آرزوی بهبودی و سلامت او گفتند.

با وجود اطلاع‌رسانی غیر شفاف و ایجاد محدودیت برای فعالیت رسانه‌های مستقل در ارتباط با آرمیتا گراوند که در روزهای گذشته فقط از سوی رسانه‌های حکومتی همچون خبرگزاری دولتی ایرنا و صداوسیمای جمهوری اسلامی صورت گرفته، بخش قابل توجهی از شهروندان ایرانی و کاربران شبکه‌های اجتماعی نگران وضعیت این نوجوان ۱۶ ساله هستند.

در ادامه اطلاع‌رسانی گزینشی رسانه‌های وابسته به نهادهای امنیتی، روز گذشته مصاحبه تازه‌ای با پدر و مادر آرمیتا گراوند در خبرگزاری‌های حکومت منتشر شد که ادعا شد آنها «هر وقت که بخواهند می‌توانند به ملاقات» فرزندشان بروند. با این حال ساعتی بعد وب‌سایت هه‌نگاو خبر داد که پدر آرمیتا در ازای انجام این مصاحبه برای دقایق کوتاهی توانست دخترش را ببیند.

هنوز هیچ اطلاعات شفافی در مورد وضعیت سلامت آرمیتا گراوند منتشر نشده است.

در جدیدترین اقدام که سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» تصاویر آن را در وب‌سایت خود منتشر کرده، برخی از شهروندان تهرانی امروز شنبه پانزدهم مهرماه بنری را در حمایت از آرمیتا گراوند در سطح خیابان‌های پایتخت به نمایش در آورده‌اند که روی آن علاوه بر تصویر این دانش‌آموز، نوشته شده است: «تهران در کما»

بنر آرمیتا در تهران
بنر آرمیتا در تهران

آرمیتا گراوند، متولد بهمن‌ماه ۸۵، شانزده‌ساله و دانش‌آموز پایه یازدهم هنرستان دولتی «عروه‌الوثقی» در منطقه ۱۱ تهران است که نهم مهرماه هنگام بازگشت از مدرسه، طی حادثه‌ای در ایستگاه «متروی شهدای تهران» بی‌هوش و در بیمارستان فجر، وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارتش، بستری شد.

در این حال، جو بایدن رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا روز جمعه از حمله «پلیس امنیت اخلاقی» به آرمیتا گراوند، نوجوان ۱۶ ساله به بهانه «بی‌حجابی» ابراز تاسف کرد، آن را «هولناک» خواند و گفت: «ایالات متحده همچنان به حمایت خود از تلاش‌های ایرانیان برای دفاع از آینده خود، آزادی بیان، برابری جنسیتی، و پایان‌دادن به خشونت جنسیت‌محور علیه زنان و دختران در همه‌جا ادامه می‌دهد.»

از سوی دیگر، نهاد بین‌المللی «عفو بین‌الملل» نیز جمعه چهاردهم مهرماه با انتقاد از «مخفی‌کاری» حکومت ایران در ارتباط با این نوجوان، خواستار «تحقیقات مستقل بین‌المللی» درباره «جراحت وخیم» آرمیتا گراوند شد.

روزنامه بریتانیایی «گاردین» روز پنجشنبه ۱۳ مهر، سخنان دو شاهد را منتشر کرد که می‌گویند آرمیتا گراوند به محض اینکه داخل واگن مترو شد، یک زن مامور حجاب‌ اجباری شروع به مشاجره با او کرد زیرا آرمیتا، دختر ۱۶ ساله، روسری به سر نداشت.

یک شاهد به این روزنامه گفت که وقتی آرمیتا به زمین افتاد، هنوز به هوش بود.

بر اساس این گزارش، یک شاهد گفت: اندکی پس از ورود آرمیتا به داخل واگن مترو، یک مامور حجاب که چادر بر سر داشت، «با فریاد از او پرسید که چرا (موهایش) را نپوشانده است.»

به گفته این شاهد، آرمیتا به او گفت: «آیا من از تو می‌خواهم روسری‌ات را برداری؟ چرا از من می‌خواهی (روسری) بر سر بگذارم؟»

این شاهد به گاردین گفت: بحث آنها به خشونت کشیده شد و مامور چادری شروع به حمله فیزیکی به آرمیتا کرد و او را به شدت هل داد.

شاهد دیگری گفت که آرمیتا وقتی روی زمین افتاد، هنوز هوشیار بود.

این دو شاهد گفتند که همان مامور حجاب را دیده‌اند که پشت آمبولانسی که آرمیتا را به بیمارستان رساند، منتظر بود.

یکی از این شاهدان گفت: «دوستان و خانواده آرمیتا تحت فشار هستند» و افزود: «من انتظار ندارم بعد از اتفاقی که برای خانواده مهسا افتاد، حقیقت را فاش کنند.»

حامد آئینه‌وند، روزنامه‌نگار در ارتباط با شیوه خبررسانی جمهوری اسلامی (و اهداف پشت پرده) درباره آرمیتا گراوند، به «صدای آمریکا» گفته است: همه شواهد درباره آرمیتا گراوند نشان می‌دهد رژیم می‌خواهد به حقیقت خاک بپاشد.

XS
SM
MD
LG