وکلای خانواده شیرین علیزاده، از کشتهشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، میگویند شکایت این خانواده دادخواه درباره شلیک مأموران حکومتی به او نه تنها به نتیجه نرسیده است بلکه جمهوری اسلامی با تشکیل پرونده برای کوروش وزیری، همسر شیرین علیزاده، آنها را «بدهکار» میداند.
وکیل خانواده دکتر قرهحسنلو در واکنش به ادعاهای پدر روحالله عجمیان بسیجی کشته شده در اعتراضات ۱۴۰۱ مبنی بر نقش علی اکبر ولایتی در ممانعت از اعدامهای بیشتر در پرونده پسرش؛ خواستار حضور در صدا و سیما برای پاسخگویی شد.
رئیس کل دادگستری استان تهران مدعی شد که «دشمن» بهدنبال سو استفاده از ناهنجاریهای اجتماعی بهویژه در حوزه «عفاف و حجاب» است و گفت که «باید با افرادی که به حجاب دهن کجی میکنند برخورد شود.»
یک منبع نزدیک به خانواده پیرفلک به صدای آمریکا خبر داد که نیروهای سرکوب جمهوری اسلامی علاوه بر بازرسی محل کار و خانه کوکب بداغی، فعال صنفی معلمان و دوست ماهمنیر مولاییراد، دانشآموزان او را نیز تفتیش بدنی کردند.
رئیس دادگستری استان البرز در واکنش به گفته های پدر روحالله عجمیان بسیجی کشته شده در اعتراضات سال ۱۴۰۱، اعلام کرد که هیچکس در پرونده عجمیان، به نفع یا علیه متهمان دخالت و یا توصیه، به صورت شفاهی و یا کتبی نداشته است.
امیر شهیدینژاد، پدر مهرشاد شهیدینژاد، از کشتهشدگان اعتراضات «زن زندگی آزادی» در اراک، روز یکشنبه در حساب کاربری خود در «ایکس»، از حمله نیروهای حکومتی به مراسم «محدود» سالگرد پسرش و بازداشت دستکم یکی از حاضران خبر داد.
خانم رشنو نوشته است: «حکم اولیه دادگاه دوم در دهم مهرماه شش ماه حبس تعزیری و ده میلیون تومان جریمه نقدی به همراه ممنوعیت حضور در اینستاگرام به مدت یکسال و حذف و امحا صفحه اینستاگرامی فعلی است.»
اینستاگرام نرگس محمدی در پستی اقدام به انتشار واکنش برنده زندانی جایزه صلح نوبل در مورد جانباختن آرمیتا گراوند کرد و به نقل از او نوشت: «آرمیتای پر از شور زندگی ما را به خاطر موهای زیبایش که قصد نداشت با «حجاب اجباری» پنهانش کند، به گام مرگ فرستادند.»
شورای صنفی دانشجویان کشور روز جمعه پنجم آبان از رد صلاحیت گسترده و غیرقانونی دانشجویان در انتخابات انجمنهای علمی دانشگاه شهید بهشتی خبر داد.
همزمان با فرا رسیدن سالگرد جانباختگان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱، فشار نهادهای حکومتی بر خانوادههای دادخواه و کشتهشدگان اعتراضات برای جلوگیری از برگزاری مراسم سالگرد آنها ادامه دارد.
سعید پارسایی، همسر الهه محمدی، روزنامهنگار بازداشتی روزنامه هممیهن، در یادداشتی در حساب کاربری خود در شبکه «ایکس» به مستند پخششده توسط خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی اعتراض کرده و گفته حتی یک سند محکمهپسند در این فیلم ارائه نشده است.
الهام مدرسی، از معترضان بازداشتشده در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که مدتی در زندان کچویی به سر برد، شهادتنامهای درباره شکنجهها در بازداشت منتشر کرده است.
منابع حقوق بشری از ابتلای سامان یاسین، خواننده زندانی، به بیماری خونادراری خبر دادهاند.
حکم یک سال زندان ضیاء نبوی و هستی امیری، دانشجویان معترض به مسمومیتهای سریالی در مدارس ایران، در دادگاه تجدیدنظر تایید شد.
عفو بینالملل در بیانیهای صدور احکام طویلالمدت زندان برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی، روزنامهنگاران زندانی، را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری آنها شد.
با فاصله گرفتن از اعتراضات گسترده سال گذشته حالا ناظران و متخصصان از تاثیرات آن بر جامعه میگویند بطوریکه یک روانپزشک به روزنامهای چاپ تهران گفته است که مشاهدات میدانی میگوید «حال دل مردم خوب نیست» و آثار روانی آن تا مدتها ادامه خواهد داشت.
صدور حکم زندان برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامهنگاری که گزارشهایی درباره کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد تهیه کرده بودند، واکنشهای بسیاری در پی داشته است.
یک وکیل دادگستری میگوید رویا ذاکری، دختری که در پی درگیری با مأموران حجاب اجباری به بیمارستان روانپزشکی منتقل شده بود، بدون اجازه ملاقات با وکیل و با دستور دادستان از بیمارستان روانپزشکی به بازداشتگاه اطلاعات تبریز برده شد.
بنابر اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران رای پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی را صادر کرد که طبق این حکم این دو در مجموع ۲۵ سال حبس محکوم شدند که در مجموع ۱۳ سال آن «قابل اجرا» است.
در پی تشدید فشارهای حکومت ایران بر وکلای حقوق بشری، هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر ایران، خواستار «موضعگیری قاطع» جامعه حقوقی بینالمللی «علیه چندین دهه سرکوب و حذف وکلای مستقل در ایران به دست حکومت جمهوری اسلامی» شد.
توماج صالحی، رپر زندانی حامی معترضان، از سوی سازمان «ایندکس آن سِنسِرشیپ» به عنوان برنده جایزه سالانه آزادی بیان در بخش هنر معرفی شد.
در پی اعلام نام مهسا امینی و جنبش «زن زندگی آزادی» به عنوان برنده جایزه ساخاروف، مادر و پدر مهسا (ژینا) امینی در پیامهای جداگانه از تخصیص این جایزه به دخترشان که در بازداشت گشت ارشاد کشته شد، ابراز خرسندی کردند.
چهارصد نفر از فعال سیاسی و مدنی داخل و خارج از ایران روز چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۲ با صدور بیانیهای اهدای جایزه صلح نوبل به نرگس محمدی را فرصتی برای اتحاد بیشتر مبارزان و آزادیخواهان ایران دانستند و خواستار بهرهبرداری فوری از این فرصت «مهم» و «مغتنم» برای نجات کشور شدند.
حدود ۲۰۰ روزنامه نگار، نویسنده و فعال رسانه ای در ایران در نامه ای با اشاره به این که بیش از یک سال از بازداشت الهه محمدی و نیلوفر حامدی، خبرنگاران روزنامههای هممیهن و شرق میگذرد، خواستار آزادی آنها شدند.
آرشام رضایی، فعال مدنی مشروطهخواه، سهشنبه ۲۵ مهر توسط «دو ماشین پر از مأمور» در فردیس استان البرز بازداشت شد.
اخراج استادان دانشگاهها در ایران همچنان ادامه دارد و در تازهترین مورد، ندا تولایی، مدرس دانشگاه الزهرا در تهران، از اخراج خود خبر داده است.
صالح نیکبخت، وکیل دادگستری که وکالت خانواده مهسا امینی را عهدهدار است، در دادگاه انقلاب اسلامی به بالاترین مجازات جرم فعالیت تبلیغی علیه نظام محکوم شد.
در حالی که آرمیتا گراوند دختر بیهوش شده بر اثر برخورد مأموران حجاب اجباری همچنان در کما است، دو تن در دزفول به اتهام آنچه «ضرب و شتم آمر به معروف» عنوان شده بازداشت شدند و فرماندهی انتظامی بدحال شدن زنی در تبریز پس از ضرب و جرح بر سر حجاب را به «بیماری روانی» نسبت داد.
فاطمه سپهری در نخستین پیام ویدئویی پس از بازداشت، با بیان این که علی خامنهای پول مردم ایران را خرج گلوله برای حماس کرده، حمله این گروه شبهنظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی به اسرائیل را محکوم کرد و گفت «ملت ایران در کنار ملت اسرائیل» ایستاده است.
یک منبع آگاه از پرونده رضا رسایی، «قصاص نفس» محکوم شده، به صدای آمریکا گفت که با وجود شهادت شاهد عینی و تناقض اظهارات سایر متهمان، دادگاه بر اساس «علم قاضی» برای او حکم «اعدام» صادر کرده است.
منابع خبری با گذشت ۴۳ روز از بازداشت ماشالله کرمی، پدر محمدمهدی کرمی، معترض اعدام شده، و وکیل او؛ امیرحسین کوهکن، از «وضعیت بلاتکلیف» و «پروندهسازی» برای آنها خبر دادند.
یک خبرگزاری رسمی وابسته به جمهوری اسلامی در گزارشی که پس از انتشار حذف شد اعلام کرد «علائم حیاتی» آرمیتا گراوند در چند روز گذشته «تغییر یافته و تا حدودی به وخامت گراییده است.»
۱۳۶ کنشگر از جمله شماری از زندانیان سیاسی در بیانیهای از یاسر رحمانیراد پزشک بازداشتشده حمایت کردند و خواستار آن شدند که سازمانهای بینالمللی سکوتشان را بشکنند و جمهوری اسلامی را پاسخگو کنند.
زندانیان سیاسی بند زنان زندان اوین در نامهای نوشتند که اهدای جایزه صبح نوبل ۲۰۲۳ به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، «ارج نهادن به سالها فعالیتش برای تحقق آزادی و برابری و رساندن صدای دادخواهی و حقطلبی جامعه ایران به جهان است و گامی خواهد بود به سوی روشنایی بیشتر.»
جلسه دادگاه هشت متهم پرونده موسوم به «شهرک اکباتان» روز شنبه ۱۵ مهر در شعبه ۱۳ دادگاه کیفری استان تهران برگزار شد
بارگذاری بیشتر