امیر شهیدینژاد، پدر مهرشاد شهیدینژاد، از کشتهشدگان اعتراضات «زن زندگی آزادی» در اراک، روز یکشنبه در حساب کاربری خود در «ایکس»، از حمله نیروهای حکومتی به مراسم «محدود» سالگرد پسرش و بازداشت دستکم یکی از حاضران خبر داد.
او نوشت: «۴ آبان سالروز شهادت مهرشاد شهیدی نازنین بود که به دلیل برخی محدودیتها و محاصره مزار و اطراف آن توسط نیروهای امنیتی، امکان برگزاری مقدور نشد. نهایتاً مراسم محدودی برای مهرشاد جان در روز ۵ آبان برگزار شد که در پایان مراسم یکی از میهمانان به نام حسین حسینخانی با خشونت بسیار زیاد بازداشت شد و به صورت بنده هم اسپری فلفل پاشیدند.»
او اضافه کرد: «یکی از ماموران جهت ایجاد رعب و وحشت از مردم فیلمبرداری میکرد و یکی دیگر از ماموران گلهای هدیه شده به مزار مهرشاد را به سطل زباله میریخت.»
امیر شهیدینژاد در ادامه نوشتار خود تصریح کرد: «احتمال این که افراد دیگری هم در این مراسم بازداشت شده باشند وجود دارد ولی بنده از سرنوشت هیچ یک از بازداشتیهای احتمالی، اطلاعی ندارم فقط میدانم که علت دستگیری آقای حسین حسینخانی تقاضای ایشان برای ایستادن کنار مزار مهرشاد بوده است.»
مهرشاد شهیدینژاد، متولد سال ۱۳۸۱، دانشجوی اهل اراک و سرآشپز یکی از رستورانهای این شهر بود که آبان پارسال همزمان با «چهلم مهسا امینی»، در جریان اعتراضات مردم شهر اراک جان خود را از دست داد.
برخی شاهدان عینی گفتند که این معترض جوان بر اثر «ضربوجرح هولناک» و ضربات باتوم نیروهای حکومتی کشته شده است اما مقامات حکومت علت مرگ او را «ایست قبلی» عنوان کردهاند.
بابک اسلامی فارسانی، وکیل خانواده شهیدینژاد روز سهشنبه چهارم مهر در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «تاکنون اجازه دسترسی پرونده به من داده نشده و شعبه بازپرسی نیز هربار با وعده استعلام جدید، حقوق موکلین اینجانب را سلب میکند اما من و موکلینم اسامی متهمین قتل مهرشاد را در اختیار داریم.»
در جریان سرکوب شدید اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد توسط نیروهای حکومتی صدها تن کشته و هزاران تن زخمی و بازداشت شدند.
آبرام پیلی، جانشین فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران، پیشتر بازداشت و فشار به خانوادههای قربانیان جمهوری اسلامی را «تلاش آشکار برای ایجاد ترس در بین ایرانیان مخالف» خوانده و این اقدامات را محکوم کرد.