لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۳۳

انتقال رویا ذاکری از بیمارستان روانپزشکی به بازداشتگاه اطلاعات؛ یک وکیل: جانش در خطر است


رویا ذاکری معروف به «دختر تبریز»
رویا ذاکری معروف به «دختر تبریز»

یک وکیل دادگستری می‌گوید رویا ذاکری، دختری که در پی درگیری با مأموران حجاب اجباری به بیمارستان روانپزشکی منتقل شده بود، بدون اجازه ملاقات با وکیل و با دستور دادستان از بیمارستان روانپزشکی به بازداشتگاه اطلاعات تبریز برده شد.

سینا یوسفی، وکیل دادگستری، روز یک‌شنبه ۳۰ مهر در پیام‌رسان ایکس نوشت، «رویا ذاکری کارشناس ارشد کامپیوتر است» و در سال ۱۴۰۰ در آزمون استخدامی قبول شده و در حالی که «تمامی مراحل و مصاحبه‌ها را طی کرده» بود، اما «به علت بازداشت در پاییز سال گذشته از استخدام محروم» شده است.

یوسفی تأکید کرد: «به خاطر اعتراض به حجاب اجباری محروم از حقوق اجتماعی شد. چند روز پیش به بیمارستان اعصاب و روان رازی تبریز منتقل شد. اجازه ملاقات با وکیل داده نشد. و امروز با دستور دادستان از بیمارستان به اداره اطلاعات تبریز در باغشمال منتقل شده است.»

او پیش از این نیز با تأکید بر این که «جان رویا ذاکری در خطر است»، گفته بود در حالی این زن جوان را به بیمارستان اعصاب و روان منتقل کرده‌اند که «فریاد اعتراض آگاهانه او را همه شنیدند.»

سینا یوسفی تأکید کرده بود: «نگذاریم در بی خبری مطلق، دست حکومت برای شکنجه و حذف او باز باشد.»

رویا ذاکری که در رسانه‌های اجتماعی به «دختر تبریز» مشهور شده، پس از درگیری با تذکردهندگان حجاب و سر دادن شعار «مرگ بر خامنه‌ای» بازداشت شد و به بیمارستان روانی رازی در مرکز استان آذربایجان شرقی برده شد.

فرماندهی انتظامی مدعی است او «بیمار روانی» است. در این فیلم او به ترکی می‌گوید پیشتر در بازداشت و اعتصاب غذا بوده اما «خامنه‌ای بی‌شرف» از بستن آب به حسین در ۱۴۰۰ سال پیش می‌گوید

یک شاهد عینی گفته دو مأمور موتورسوار «به حجاب او گیر دادند» و پس از شعار «مرگ بر خامنه‌ای رویا ذاکری، با «شوکر و باتوم» به سر او ضربه زده‌اند و «مغازه‌دارها را تهدید کرده‌اند که باید انکار کنید که چیزی ندیده‌اید.»

به گفته شاهد عینی رویا ذاکری «هیچ مشکل روحی و جسمی ندارد و فقط مشکل با اصل نظام جمهوری اسلامی دارد.»

رضا کوشکی‌نژاد، پلیس سابق که در پی حمایت از اعتراضات مردمی برکنار و بازداشت شد، گفته که او را نیز پس از بازداشت «هفت روز در تیمارستان ایلام» نگه داشته و «آمپول و قرص» داده‌اند.

کوشکی‌نژاد همچنین افزوده است که «این جا کسی که بفهمد دیوانه است.»

ادعای ابتلای رویا ذاکری به «بیماری روانی» در حالی است که مقامات جمهوری اسلامی پیش از این نیز مدعی شده بودند آرمیتا گراوند، دانش‌آموز ۱۶ ساله‌ای که روز ۹ مهر در پی هل دادن حجاب‌بان مترو و برخورد سرش به آهن به کما رفته، بر اثر «افت فشار» بیهوش شده است.

آرمیتا گراوند ۲۱ روز است که در بیمارستان نظامی «فجر» بدون حق ملاقات و به دور از رسانه‌ها نگهداری می‌شود و نیروهای سرکوب جمهوری اسلامی والدین او را از ارتباط با رسانه‌ها منع کرده‌اند.

روزنامه جمهوی اسلامی روز یک‌شنبه ادعا کرده که «طبق پیگیری‌های خبرنگار» این رسانه مرگ مغزی آرمیتا گراوند «قطعی» است.

XS
SM
MD
LG