دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، اواخر روز شنبه در عمارت مارالاگو در فلوریدا میزبان جورجیا ملونی، نخستوزیر ایتالیا، بود.
وزارت خارجه ایتالیا روز شنبه هشتم دی با اشاره به «پیچیده» بودن پرونده سیسیلیا سالا، روزنامهنگار ایتالیایی بازداشتشده در ایران، ابراز امیدواری کرد او هرچه سریعتر به کشور خود بازگردد.
وزارت امور خارجه ایتالیا روز جمعه ٧ دی با انتشار بیانیهای از بازداشت سیسیلیا سالا، روزنامهنگار ایتالیایی، توسط پلیس تهران در تاریخ ٢٩ آذر خبر داد.
محمدحسین آقاسی، وکیل دادگستری خبر داده که رضا ولیزاده، خبرنگار پیشین رادیو فردا و شهروند دوتابعیتی به ۱۰ سال حبس، منع اقامت در استان تهران و استانهای همجوار، منع خروج از کشور و عضویت در احزاب به مدت دو سال محکوم شده است.
وزارت امور خارجه ایالات متحده بار دیگر از شهروندان آمریکایی خواست تا از رفتن به ۲۰ کشور از جمله ایران که سفر به آنها «خطرات تهدید جانی» در پی دارد، خودداری کنند.
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران نوشت که نسرین روشن، زندانی دو تابعیتی ایرانی-بریتانیایی، همچنان در حال گذراندن دوران محکومیت خود در زندان اوین است.
وزیران خارجه کشورهای عضو «گروه ۷» در بیانیهای، حملات موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل و «اقدامات بیثباتکننده» حکومت ایران و گروههای نیابتیاش در منطقه خاورمیانه را به شدت محکوم کردند.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه گفت که این وزارتخانه از گزارشهایی مبنی بر بازداشت رضا ولیزاده روزنامهنگار ایرانی-آمریکایی در ایران مطلع است. این در حالی است که سخنگوی قوه قضائیه ۱۵ آبان ماه از بازداشت ولیزاده «اظهار بیاطلاعی» کرده بود.
یک مقام وزارت امور خارجه آلمان روز سهشنبه و پس از آن که قوه قضائیه جمهوری اسلامی اعلام کرد جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی، قبل از اعدام فوت کرده بود، گفت: حکومت ایران مسئول مرگ جمشید شارمهد است.
سخنگو قوهقضاییه در نشست خبری امروز در حالی ادعا کرد که جمشید شارمهد، روز دوشنبه هفتم آبانماه «قبل از آنکه برای اعدام منتقل شود، در زندان سکته» کرده بود که خبرگزاری میزان در آن روز خبر از «اجرای حکم اعدام» او را مخابره کرده بود.
دولت بایدن در حال بررسی بازداشت اخیر یک ایرانی آمریکایی توسط جمهوری اسلامی است. رضا ولیزاده تنها شهروند آمریکایی است که از زمان مبادله زندانیان میان جمهوری اسلامی و آمریکا در سپتامبر سال گذشته بازداشتش به طور رسمی گزارش شده است.
وزارت امور خارجه آلمان با اشاره به سابقه «گروگانگیری» جمهوری اسلامی، از شهروندان خود خواست ایران را ترک کنند.
آبرام پیلی، قائم مقام نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، از تصمیم آلمان در تعطیل کردن کنسولگریهای جمهوری اسلامی در آلمان در اعتراض به «اعدام ناعادلانه» جمشید شارمهد، زندانی دو تابعیتی ایرانی-آلمانی، استقبال کرد.
وزارت امور خارجه آلمان روز پنجشنبه ۱۰ آبان اعلام کرد کلیه دفاتر کنسولی جمهوری اسلامی در آلمان را تعطیل میکند، اما سفارتخانه همچنان باز خواهد ماند.
وزارت خارجه آلمان روز سهشنبه اعلام کرد که به دلیل اعدام جمشید شارمهد شهروند ایرانی-آلمانی این کشور سفیر خود را از ایران فراخوانده است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه هفتم آبان در واکنش به اعدام جمشید شارمهد، شهروند دوتابعیتی ایرانی-آلمانی، توسط جمهوری اسلامی گفت: «حکومت ایران در واکنش به استفاده شهروندانش از حقوق بنیادین انسانی خود دست به اعدام آنها میزند.»
اعلام خبر اعدام جمشید شارمهد، زندانی دوتابعیتی ایرانی آلمانی و فعال سیاسی پادشاهیخواه توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی، واکنشهای گستردهای را در رسانههای اجتماعی برانگیخت و برخی کاربران آن را «انتقام سخت» حکومت از مردم ایران برای تلافی تحقیر شدنش در عرصه بینالمللی دانستند.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی اعلام کرد که جمشید شارمهد، زندانی سیاسی دوتابعیتی، را اعدام کرده است.
منابع خبری گزارش دادند که رضا ولیزاده، روزنامهنگار دوتابعیتی ایرانی آمریکایی که اسفند ۱۴۰۲ به ایران بازگشته بود، از سه هفته قبل در تهران بازداشت شده و با اتهام «همکاری با رسانههای فارسی زبان خارج از کشور» مواجه شده است.
سرین بدیعی، شهروند دو تابعیتی ایرانی نیوزیلندی، و بلاگر مشهور به «شاهزاده سرین»، که پس از بازگشت به ایران بازداشت شده بود، به بیش از ۹ سال زندان محکوم شد.
آبرام پیلی، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، روز دوشنبه همزمان با دهمین سالگرد بازداشت جیسون رضائیان و همسرش، یگانه رضائیان، در ایران، بار دیگر به شهروندان آمریکایی هشدار داد که از سفر به ایران خودداری کنند.
ویدا مهراننیا، احمدرضا جلالی، پزشک ایرانی - سوئدی، در ۳ هزارمین روز از بازداشت این زندانی دو تابعیتی محکوم به اعدام، با انتشار پستی در رسانه اجتماعی «ایکس» نوشت: «۳ هزار روز از زمانی که احمدرضا توسط حکومت ایران به گروگان گرفته شد، میگذرد.
نسرین ستوده، وکیل حقوق بشر و برنده جایزه «ساخاروف»، روز سهشنبه ۱۹ تیر، در نامهای به پارلمان اروپا نسبت به وضعیت احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی ایرانی - سوئدی در خطر اعدام در ایران، ابراز نگرانی کرد.
سازمان عفو بینالملل روز دوشنبه با انتشار بیانیهای نسبت به خطر اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی، پزشک دوتابعیتی زندانی در ایران، هشدار داد.
ویدا مهراننیا همسر احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی محکوم به اعدام در ایران، با انتشار پستی در رسانه اجتماعی ایکس اعلام کرد که این زندانی، با درخواستها برای پایان دادن به اعتصاب غذای خود موافقت کرده است.
ویدا مهراننیا، همسر احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی ایرانی سوئدی در خطر اعدام در ایران، سهشنبه ۱۲ تیر با وزیر امورخارجه سوئد ملاقات کرد.
منابع خبری از ادامه اعتصاب غذای احمدرضا جلالی، پزشک دوتابعیتی زندانی در ایران خبر دادند. ویدا مهران نیا، همسر احمدرضا جلالی روز سهشنبه ۵ تیر در نخستین روز اعتصاب اعلام کرد که همسرش فکر میکند تنها راهی که دنیا میتواند صدای او را بشنود، اعتصاب غذا است.
اعتصاب غذای احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی ایرانی سوئدی در خطر اعدام، در اعتراض به شرایط خود و بیتوجهی دولت سوئد، وارد چهارمین روز شد.
سیامک نمازی، شهروند ایرانی آمریکایی که سال گذشته از بند جمهوری اسلامی آزاد شد، با انتشار مقالهای در نشریه «گاردین» نسبت به وضعیت احمدرضا جلالی، شهروند ایرانی سوئدی زندانی در ایران، ابراز نگرانی کرد.
احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی ایرانی سوئدی در خطر اعدام، اعلام کرد در اعتراض به قرار نداشتن نامش از معاوضه اخیر سوئدیهای زندانی در ایران با حمید نوری، دست به اعتصاب غذا میزند.
با گذشت سه ماه از بازداشت سرین کرتیس (بدیعی) شهروند دوتابعیتی ایرانی نیوزیلندی، یک نهاد حقوق بشری اعلام کرد که او همچنان در بند عمومی زندان مرکزی کرج «بلاتکلیف» و زندانی است.
مسعود مصاحب، گروگان پیشین جمهوری اسلامی، در پیامی خطاب به دولت سوئد ضمن ابراز تأسف از نادیده گرفتن احمدرضا جلالی در مذاکرات مربوط به آزادی گروگانها، این امر را یک «شکست برای بشریت و یک فریب عمیق» دانست.
احمدرضا جلالی، زندانی دو تابعیتی ایرانی سوئدی که در خطر اعدام است، در یک فایل صوتی که نسخهای از آن در اختیار صدای آمریکا قرار گرفته، در پیامی به اولاف کریسترسون، نخستوزیر سوئد، از این که در جریان تبادل زندانیان در ایران تنها گذاشته شده، انتقاد کرده است.
انوشه آشوری، شهروند ایرانی بریتانیایی که حدود پنج سال در ایران زندانی بود، بار دیگر از مقامات بریتانیایی خواست در برابر گروگانگیری و بازداشت مستبدانه شهروندان این کشور توسط جمهوری اسلامی مقاومت کنند.
این اثر که در سبک «مستند داستانی» ساخته میشود به ماجراهای بازداشت و زندانی شدن نازنین زاغری در ایران، و تلاشهای همسرش ریچارد رتکلیف که سالها برای آزادی او مبارزه کرد، میپردازد.
استرالیا با اشاره به «بالابودن تنشهای منطقهای» و «ناپایداری شرایط امنیتی»، بار دیگر به شهروندانش توصیه کرد که از سفر به ایران پرهیز کنند.
بارگذاری بیشتر