نگرانیها در مورد درگیری گستردهتر در خاورمیانه باعث شده که خطوط هوایی بینالمللی اقداماتی به عمل آورند
آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا، تمجید سفیر جمهوری اسلامی ایران از دبیرکل کشته شده حزب الله لبنان را محکوم کرد، اما در عین حال، درخواست مخالفان برای اخراج او را رد کرد.
شماری از کشورها به دنبال تشدید درگیری میان اسرائیل و حزب الله لبنان، برنامههای اضطراری را برای خروج شهروندان خود از لبنان در نظر گرفته اند.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۱۲ مهر در گزارشی به نقل از «دو منبع»، از بی طرفی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در مناقشه میان جمهوری اسلامی و اسرائیل خبر داد.
هانا نیومن، رئیس میز ایران در پارلمان اروپا، عصر پنجشنبه ۱۲ مهر در نخستین سخنرانی خود در این سمت با اشاره به حملات موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل، عوامل دولتی و غیردولتی مرتبط با حکومت ایران را عامل تنش و اعمال خشونت در منطقه نامید.
اسرائیل در ادامه حملات خود به حزبالله لبنان، شامگاه پنجشنبه ۱۲ مهرماه و بامداد جمعه ۱۳ مهر، مواضع و مقرهای این گروه را در ضاحیه بیروت هدف حملاتی سنگین قرار داد؛ همزمان جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا خواستار جلوگیری از جنگ فراگیر در منطقه شد.
سازمان اطلاعاتی سوئد، ساپو، روز پنجشنبه ۱۲ مهر اعلام کرد که حکومت جمهوری اسلامی ایران ممکن است در انفجارها و تیراندازیهای این هفته در اطراف سفارتخانههای اسرائیل در سوئد و همچنین در دانمارک، دست داشته باشد.
رهبران هفت کشور صنعتی و دموکراتیک در بیانیهای «نگرانی عمیق خود را نسبت به وخامت اوضاع در خاورمیانه» ابراز کردند و حمله نظامی مستقیم حکومت ایران به اسرائیل را «به شدیدترین شکل ممکن» محکوم کردند.
ارتش دفاعی اسرائیل اعلام کرد هواپیماهای جنگنده در ابتدای هفته به مقر اطلاعات حزبالله در بیروت حمله کردند و یک مقام ارشد «اداره تولید تسلیحات» این گروه شبهنظامی مورد حمایت حکومت ایران را کشتند.
پس از حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل در روز سهشنبه ۱۰ مهر این گمانهزنی وجود دارد که ممکن است اسرائیل با توجه به تهدیدهای خود، مراکز هستهای جمهوری اسلامی در نقاط مختلف ایران را هدف قرار دهد.
کشورهای مختلف همزمان با ادامه حملات هوایی اسرائیل به بیروت، پایتخت لبنان، شهروندانشان را از بیروت تخلیه کردهاند و یا از آنان خواستهاند که از این شهر خارج شوند.
سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد شامگاه چهارشنبه گفت: کابینه جنگی اسرائیل در حال بررسی گزینههای خود برای پاسخ به حمله موشکی جمهوری اسلامی است.
ارتش اسرائیل در ساعات ابتدایی روز پنجشنبه ۱۲ مهر، مرکز بیروت پایتخت لبنان را بمباران کرد، که بر اساس آخرین گزارشها، دستکم شش کشته در پی داشته است.
صابریننیوز، رسانه نزدیک به سپاه قدس، کشته شدن محمد جعفر قصير، داماد حسن نصرالله در حمله عصر سهشنبه اسرائیل به دو ساختمان در ضاحیه بیروت را تایید کرد.
سفیر اسرائیل در سازمان ملل در نشست اضطراری شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه، جمهوری اسلامی را «تجسم واقعی وحشت، مرگ و هرجومرج» دانست و گفت: «زمان بیانیههای توخالی برای تنشزدايی به سر آمده است.»
معاون وزیر امورخارجه آمریکا، کورت کمپل، گفت «هماهنگی» و «مشورتها» میان آمریکا و اسرائيل در مورد پاسخ اسرائيل به حمله موشکی روز سهشنبه جمهوری اسلامی به طور عمده از سوی دو طرف جریان دارد و این هدف وجود دارد که اطمینان حاصل شود که خطوط تماس برقرار است و دیدگاههای دو کشور فهمیده میشود.
خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات ارشد ایرانی گزارش داد پس از ایجاد سوءظن نسبت به برخی اعضای سپاه که به لبنان سفر کرده بودند، یکی از این نیروها به دلیل پرسوجو درباره محل اقامت نصرالله و مدت زمان حضور او در مکانهای خاص، بازداشت شد.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، روز چهارشنبه ۱۱ مهر با تأکید بر حق اسرائیل برای پاسخگویی به حمله موشکی جمهوری اسلامی گفت که این واکنش باید «متناسب» باشد.
خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از سه منبع در ایران گزارش داد که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، چند روز پیش از کشته شدن حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله در حمله اسرائیل به او هشدار داده بود که از لبنان فرار کند و به ایران برود.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه ۱۱ مهر، اعلام کرد که حمله موشکی گسترده جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل را به شدت محکوم میکند. سخنان آقای گوترش ساعاتی پس از آن ابراز شد که اسرائیل ورود او به خاک این کشور ممنوع کرد.
ساعاتی پس از موشکپرانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سمت اسرائیل و در حالی که این مسئله به موضوع داغ مدنظر کاربران ایرانی در فضای مجازی تبدیل شده، سازمان اطلاعات سپاه در بیانیهای اظهارنظر کاربران به عنوان «حمایت از اسرائیل» در رسانههای اجتماعی را جرمانگاری کرد.
حزبالله لبنان روز چهارشنبه ۱۱ مهر از درگیری زمینی نیروهای خود با سربازان اسرائیلی در داخل خاک لبنان خبر داد. این نخستین رویارویی نیروهای طرفین از هنگام آغاز عملیات ارتش اسرائیل علیه این گروه شبه نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی است.
کمیته هوافضا سازمان هواپیمایی ایران در پی حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل در روز سهشنبه ۱۰ مهر، اعلام کرد که تمامی پروازهای داخلی و خارجی فرودگاههای سراسر کشور تا ساعت ۵ بامداد روز پنجشنبه ۱۲ مهر لغو شده است.
ساعاتی پس از موشکپرانی جمهوری اسلامی به سمت اسرائیل، وضعیت بازارهای مالی در ایران با التهاب مواجه شد. به طوری که در روز چهارشنبه ۱۱ مهر بهای ارز و طلا در بازار بالا رفت و در پی افت شدید شاخصهای بورس، ۸۸ درصد نمادها منفی شدند و بورس سرخپوش شد.
چهار تحلیلگر سیاسی و نظامی در پی حمله موشکی روز سهشنبه ۹ مهر جمهوری اسلامی به اسرائیل، که توسط جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، بهعنوان «گستاخانه» توصیف شده است، به صدای آمریکا گفتند که حکومت ایران یک اشتباه استراتژیک بزرگ مرتکب شد و اسرائیل امکان پاسخگویی گستردهتری دارند.
جمهوریخواهان کنگره آمریکا خواستار حمایت تسلیحاتی بیشتر از اسرائیل و برخورد شدیدتر با حکومت ایران شدند. قانونگذاران دموکرات لحن محتاطانهتری داشته و با تاکید بر حمایت از اسرائیل برای دفاع از خود، خواستار کنترل تنش شدند.
معاون رئیسجمهوری آمریکا، کامالا هریس، که نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری ۵ نوامبر است، روز سهشنبه گفت جمهوری اسلامی ایران یک نیروی «خطرناک» و «بیثباتکننده» در خاورمیانه است و واشنگتن به امنیت اسرائیل متعهد است.
نخست وزیر پیشین اسرائیل روز سهشنبه ۱۰ مهرماه، حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل را «بزرگترین فرصت ۵۰ سال اخیر برای تغییر چهره خاورمیانه» دانست و گفت: «رهبری ایران که قبلاً در شطرنج خوب بود، عصر امروز اشتباه فاحشی مرتکب شد.»
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت «ارزیابی اولیه» نشان میدهد اسرائيل در برابر دومین حمله موشکی حکومت ایران «با موفقیت» از خود دفاع کرد. پاتریک رایدر تاکید کرد این دفاع «البته با کمک آمریکا» بود.
وزیر امور خارجه آمریکا روز سهشنبه ۱۰ مهر گفت «کل دنیا» باید حمله موشکی دوم از ایران به اسرائيل را «محکوم» کند. آنتونی بلینکناین سخنان را پس از دیدار با وزیر امور خارجه هند در واشنگتن بیان کرد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در گزارشی کوتاه درباره حمله موشکی امروز جمهوری اسلامی به اسرائیل، اظهار داشت که حدود ۲۰۰ موشک بالستیک به سمت اهدافی در اسرائیل شلیک شده است.
سخنگوی ارتش فرانسه روز سه شنبه ۱۰ مهر گفت که یک ناو هِلیکوپتِربر این کشور طی ۵ تا ۶ روز آینده وارد منطقه شرق دریای مدیترانه خواهد شد تا در صورت تصمیم برای تخلیه اتباع خارجی از لبنان، وارد عمل شود.
کاخ سفید روز سه شنبه ۱۰ مهر اعلام کرد که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، به ارتش این کشور دستور داده است که برای دفاع از اسرائیل اقدام کند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز سه شنبه ۱۰ مهر در پیامی ویدیویی با تأکید بر کارزار این کشور علیه «محور شرارت» جمهوری اسلامی ایران، خواستار همبستگی و ایستادگی شهروندان اسرائیل در روزهای سخت پیش رو شد.
آژانسهای امنیتی دریایی و منابعی که منطقه خاورمیانه را رصد میکنند، اعلام کردند که دو کشتی پس از اصابت یک موشک و یک پهپاد در نزدیکی بندر حدیده یمن در اوایل روز سهشنبه ۱۰ مهر آسیب دیدند.
یک مقام ارشد کاخ سفید روز سهشنبه ۱۰ مهر اعلام کرد بر اساس نشانههایی که آمریکا به دست آورده، جمهوری اسلامی ایران در حال آمادهسازی برای انجام یک حمله موشکی قریبالوقوع به اسرائیل است.
بارگذاری بیشتر