کمیته هوافضا سازمان هواپیمایی ایران در پی حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل در روز سهشنبه ۱۰ مهر، اعلام کرد که تمامی پروازهای داخلی و خارجی فرودگاههای سراسر کشور تا ساعت ۵ بامداد روز پنجشنبه ۱۲ مهر لغو شده است.
این سازمان گفت که در صورت «وجود نداشتن مشکل»، پروازها بامداد روز پنجشنبه طبق روال عادی انجام خواهند شد.
این در حالی است که باز بودن آسمان ایران هنگام شلیک موشکها با انتقادهای زیادی در فضای مجازی همراه شد.
این خبر همزمان با آن اعلام شد که وزارت خارجه آلمان شرایط در منطقه را ناپایدار توصیف کرد و از شهروندانش خواست که خاک ایران را ترک کنند.
پیش از این، هواپیمایی «ایرانایر» در پی کشته شدن حسننصرالله، دبیرکل حزبالله و بالا گرفتن تنشها در لبنان در روز هفتم مهر اعلام کرد که تمامی پروازهای خود به بیروت را تا اطلاع ثانوی لغو خواهد کرد.
جمهوری اسلامی شامگاه سهشنبه با حدود ۲۰۰ موشک به اسرائیل حمله کرد. آمریکا و اسرائیل این حمله را ناکارآمد و خنثی شده توصیف کردند اما مقامات جمهوری اسلامی ادعا میکنند که موفق بوده است.
در همین حال، با حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل همزمان با عملیات نظامی اسرائیل در لبنان، بسیاری از خطوط هوایی بینالمللی پروازهای خود به منطقه را متوقف کرده و یا گفتهاند که از فضای هوایی پرخطر اجتناب خواهند کرد.
گروه هواپیمایی آلمانی «لوفتهانزا» پروازهای خود به تهران را تا روز ۲۳ مهر تعلیق کرد. پروازهای «لوفتهانزا» به تل آویو تا روز ۱۰ آبان و به بیروت تا روز ۱۰ آذر لغو شدهاند.
این گروه هواپیمایی همچنین گفت که تا روز چهارشنبه ۱۱ مهر از حریم هوایی ایران، عراق و اردن اجتناب خواهد کرد و پروازها به عمان و اربیل را نیز متوقف کرده است.
گروه لوفتهانزا که شامل خطوط هوایی سوئیس اینترنشنال، بروکسل ایرلاینز، اتریش ایرلاینز و یورووینگز میشود، در ماههای اخیر بارها برنامه پروازهای خود را به دلیل افزایش تنشها در خاورمیانه تغییر داده است.
هواپیمایی «کیالام» نیز در پی تحولات جدید اخیر در منطفه، تمامی پروازهای خود به تل آویو را دستکم تا پایان سال جاری میلادی به حالت تعلیق درآورد.
با ادامه تلاشها برای اجتناب از بخشهایی از حریم هوایی کشورهای پرخطر، ترافیک بر فراز استانبول، قاهره و آنتالیا متراکم شده است و در این ارتباط، تمامی پروازهای فرودگاه بینالمللی ابوظبی با تأخیر انجام شد.
انتظار میرود اختلالات جدید، ضربه بیشتری به صنعت هواپیمایی وارد کند که در حال حاضر به دلیل درگیریها میان اسرائیل و حماس و همچنین روسیه و اوکراین با محدودیتهای زیادی مواجه شده است.