گزارشها حاکی است که دولت ایالات متحده «بستهای جبرانی» به اسرائیل پیشنهاد کرده است تا اگر از حمله به «اهدافی مشخص» در داخل ایران خودداری کند، آن را دریافت خواهد کرد. این گزارش روز یکشنبه در شبکه «کان ۱۱» اسرائيل منتشر شد.
هلن کوردیان افزود حزبالله در نزدیکی فرودگاه بینالمللی رفیق حریری نیز پایگاه دارد و آنقدر تصاویر علی خامنهای، رهبر حکومت ایران، زیاد به چشم میخورد که انگار ایران است و اصلا شبیه لبنان نیست.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز یکشنبه در تماسی تلفنی با امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، گفت وضع محدودیت علیه اسرائیل به نفع جمهوری اسلامی ایران و گروههای نیابتیاش است.
هرتزوگ در ارتباط با پاسخ احتمالی اسرائیل به حمله موشکی هفته گذشته جمهوری اسلامی به کشورش گفت: «سرگرم محاسبه تمام محاسبات در این زمینه هستیم.»
یاشار تبریزی، فعال حقوق بشر و زندانی سیاسی پیشین، در پیامی ویدئویی با تأکید بر این که «اجازه ندهیم جمهوری اسلامی خاک ما را ویرانتر از امروز کند»، تأکید کرد که «این جنگ، ملی و میهنی و ایرانی نیست»، بلکه جنگ «امت خامنهای» با هدف «نابودی اسرائیل» است.
جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری، اعلام کرد «با توجه به محدودیتهای عملیاتی پیشآمده» تمامی پروازها در فرودگاههای کشور از ساعت ٩ یکشنبهشب تا ساعت ۶ صبح دوشنبه لغو شدهاند.
او در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا اسرائیل در واکنش به حمله موشکی هفته گذشته جمهوری اسلامی، به تاسیسات هستهای حکومت ایران حمله خواهد کرد، گفت: «من به شما میگویم که اسرائیل مصمم به ... حذف تهدید [از سوی حکومت ایران] است.»
گالانت که در آستانه نخستین سالگرد حمله تروریستی ٧ اکتبر از پایگاه نیروی هوایی «نواتیم» بازدید میکرد، گفت کسانی که تصور میکنند تلاش برای آسیبرساندن به اسرائیل، این کشور را از اقدام باز خواهد داشت، باید به وضعیت غزه و بیروت نگاهی بیاندازند.
ارتش اسرائیل روز یکشنبه در آستانه نخستین سالگرد حمله تروریستی ٧ اکتبر حماس، هزاران قبضه سلاح ضبط شده از این گروه مورد حمایت حکومت ایران را در یک پایگاه نظامی واقع در جنوب تلآویو به نمایش گذاشت.
در حالی که نگرانیها از احتمال هدف قرار گرفتن بزرگترین پایانه نفتی ایران توسط اسرائیل وجود دارد، محسن پاکنژاد، وزیر نفت جمهوری اسلامی، روز یکشنبه ۱۵ مهر، در جزیره خارک فرود آمد.
شامگاه شنبه و بامداد یکشنبه نیز مواضع حزبالله لبنان در حومه جنوبی بیروت هدف حملات سهگین هوایی ارتش اسرائیل قرار گرفت.
پس از درخواست رئیس جمهوری فرانسه برای تحریم تسلیحاتی اسرائیل در روز شنبه و پاسخ تند نتانیاهو به این درخواست، دفتر امانوئل مکرون در بیانیهای بر «دوستی با اسرائیل» و حمایت از امنیت این کشور تاکید کرد.
امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، روز شنبه ۱۴ مهر خواستار توقف فروش تسلیحات مورد استفاده در غزه بهعنوان بخشی از تلاشهای گستردهتر برای یافتن یک راهکار سیاسی در منطقه شد.
همزمان با تداوم درگیریهای شدید میان اسرائیل و حزبالله، یک هواپیمای ارتش هلند ۱۸۵ تبعه خارجی را از لبنان تخلیه کرد.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع امنیتی لبنانی گزارش داد که از روز جمعه هیچ خبری از هاشم صفیالدین، جانشین احتمالی حسن نصرالله دبیرکل پیشین حزبالله، نیست. در همین حال برخی از رسانه های اسرائیل گفتند که اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در زمان حمله اسرائیل احتمالا در بیروت بوده است.
کمپین حقوق بشر در ایران در بیانیه ای بهشدت از پیامدهای حقوق بشری ادامه درگیریها و ماجراجویی نظامی جمهوری اسلامی با اسرائیل، برای فعالین مدنی، زندانیان سیاسی و شهروندان عادی ابراز نگرانی کرد.
به گزارش نشریه «تایمز اسرائیل» دادههای وبسایتهای ردیابی پرواز نشان میدهند که یک پرواز ایرانی «فارس قشم ایر» از تهران که عازم لبنان یا سوریه بود، اوایل امروز در حریم هوایی عراق به سمت ایران بازگشت.
درگیریها میان ارتش اسرائیل و گروه شیعی حزبالله، روز جمعه ۱۳ مهرماه نیز در حالی ادامه یافت که برخی منابع لبنانی از ثبت ۱۵۳ مورد حمله هوایی به مواضع حزبالله توسط اسرائيل طی ۲۴ ساعت گذشته خبر دادند.
شبکه خبری سیانان روز جمعه ۱۳ مهرماه به نقل از یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا گزارش داد که اسرائیل هیچ تضمین و اطمینانی به دولت بایدن نداده که تأسیسات هستهای ایران را مورد هدف حمله قرار ندهد.
دادستان کل ایالات متحده، مریک بی. گارلند، در آستانه سالگرد حملات تروریستی ۷ اکتبر ۲۰۲۳ توسط گروه حماس در بیانیهای این حملات را از مرگبارترین حملات علیه غیرنظامیان از زمان هولوکاست توصیف و تأکید کرد که ایالات متحده همچنان به پیگرد قانونی عوامل این جنایت متعهد است.
نگرانیها در مورد درگیری گستردهتر در خاورمیانه باعث شده که خطوط هوایی بینالمللی اقداماتی به عمل آورند
آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا، تمجید سفیر جمهوری اسلامی ایران از دبیرکل کشته شده حزب الله لبنان را محکوم کرد، اما در عین حال، درخواست مخالفان برای اخراج او را رد کرد.
شماری از کشورها به دنبال تشدید درگیری میان اسرائیل و حزب الله لبنان، برنامههای اضطراری را برای خروج شهروندان خود از لبنان در نظر گرفته اند.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۱۲ مهر در گزارشی به نقل از «دو منبع»، از بی طرفی کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس در مناقشه میان جمهوری اسلامی و اسرائیل خبر داد.
هانا نیومن، رئیس میز ایران در پارلمان اروپا، عصر پنجشنبه ۱۲ مهر در نخستین سخنرانی خود در این سمت با اشاره به حملات موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل، عوامل دولتی و غیردولتی مرتبط با حکومت ایران را عامل تنش و اعمال خشونت در منطقه نامید.
اسرائیل در ادامه حملات خود به حزبالله لبنان، شامگاه پنجشنبه ۱۲ مهرماه و بامداد جمعه ۱۳ مهر، مواضع و مقرهای این گروه را در ضاحیه بیروت هدف حملاتی سنگین قرار داد؛ همزمان جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا خواستار جلوگیری از جنگ فراگیر در منطقه شد.
سازمان اطلاعاتی سوئد، ساپو، روز پنجشنبه ۱۲ مهر اعلام کرد که حکومت جمهوری اسلامی ایران ممکن است در انفجارها و تیراندازیهای این هفته در اطراف سفارتخانههای اسرائیل در سوئد و همچنین در دانمارک، دست داشته باشد.
رهبران هفت کشور صنعتی و دموکراتیک در بیانیهای «نگرانی عمیق خود را نسبت به وخامت اوضاع در خاورمیانه» ابراز کردند و حمله نظامی مستقیم حکومت ایران به اسرائیل را «به شدیدترین شکل ممکن» محکوم کردند.
ارتش دفاعی اسرائیل اعلام کرد هواپیماهای جنگنده در ابتدای هفته به مقر اطلاعات حزبالله در بیروت حمله کردند و یک مقام ارشد «اداره تولید تسلیحات» این گروه شبهنظامی مورد حمایت حکومت ایران را کشتند.
پس از حمله موشکی جمهوری اسلامی به اسرائیل در روز سهشنبه ۱۰ مهر این گمانهزنی وجود دارد که ممکن است اسرائیل با توجه به تهدیدهای خود، مراکز هستهای جمهوری اسلامی در نقاط مختلف ایران را هدف قرار دهد.
کشورهای مختلف همزمان با ادامه حملات هوایی اسرائیل به بیروت، پایتخت لبنان، شهروندانشان را از بیروت تخلیه کردهاند و یا از آنان خواستهاند که از این شهر خارج شوند.
سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد شامگاه چهارشنبه گفت: کابینه جنگی اسرائیل در حال بررسی گزینههای خود برای پاسخ به حمله موشکی جمهوری اسلامی است.
ارتش اسرائیل در ساعات ابتدایی روز پنجشنبه ۱۲ مهر، مرکز بیروت پایتخت لبنان را بمباران کرد، که بر اساس آخرین گزارشها، دستکم شش کشته در پی داشته است.
صابریننیوز، رسانه نزدیک به سپاه قدس، کشته شدن محمد جعفر قصير، داماد حسن نصرالله در حمله عصر سهشنبه اسرائیل به دو ساختمان در ضاحیه بیروت را تایید کرد.
سفیر اسرائیل در سازمان ملل در نشست اضطراری شورای امنیت درباره وضعیت خاورمیانه، جمهوری اسلامی را «تجسم واقعی وحشت، مرگ و هرجومرج» دانست و گفت: «زمان بیانیههای توخالی برای تنشزدايی به سر آمده است.»
معاون وزیر امورخارجه آمریکا، کورت کمپل، گفت «هماهنگی» و «مشورتها» میان آمریکا و اسرائيل در مورد پاسخ اسرائيل به حمله موشکی روز سهشنبه جمهوری اسلامی به طور عمده از سوی دو طرف جریان دارد و این هدف وجود دارد که اطمینان حاصل شود که خطوط تماس برقرار است و دیدگاههای دو کشور فهمیده میشود.
بارگذاری بیشتر