بر اساس بیانیه وزارت خزانهداری، تحریمهای روز جمعه موجب تشدید فشار مالی بر حکومت ایران و محدودکردن توانایی آن در کسب درآمدهای حیاتی از بخش انرژی به منظور تضعیف ثبات در خاورمیانه و حمله به متحدان و شرکای منطقهای ایالات متحده میشود.
ایلان برمن، معاون ارشد اندیشکده شورای سیاست خارجی آمریکا، روز جمعه ۲۰ مهر در مقالهای در تارنمای «نشنال اینترست» به بررسی ابعاد تشدید تنشها در خاورمیانه پرداخت.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده برای دفاع از نیروهای خود، شرکا و متحدانش در برابر حملات احتمالی حکومت ایران و گروههای نیابتیاش آمادگی کامل دارد.
دو منبع آگاه به خبرگزاری «رویترز» میگویند که حزبالله لبنان پس از این که اسرائیل رهبری ارشد این گروه شبهنظامی را نابود کرد، فرماندهی نظامی جدیدی را برای حملات موشکی و زمینی خود ایجاد کرده است و برای یک جنگ طولانی فرسایشی در جنوب لبنان آماده میشود.
آمریکا و فرانسه روز پنجشنبه ۱۹ مهر اعلام کردند که تقویت ارتش لبنان برای اجرای یک قطعنامه مهم شورای امنیت سازمان ملل متحد، که هدفش حفظ صلح در مرز لبنان با اسرائیل است، حیاتی است.
در تداوم حملات اسرائیل به مواضع حزبالله، ارتش این کشور شامگاه پنجشنبه ۱۹ مهرماه مرکز بیروت را هدف قرار داد؛ وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد در این حمله ۲۲ نفر کشته و دستکم ۱۱۷ نفر دیگر زخمی شدند.
مدیر موسسه بینالمللی ضد تروریسم در دانشگاه رایخمن اسرائیل در گفتوگو با سیامک دهقانپور از صدای آمریکا میگوید همان طور که نخستوزیر و وزیر دفاع اسرائیل در بیانیههای جداگانه گفتند، اسرائیل اقدام خواهد کرد و مردم اسرائیل منتظرند «تصمیم گرفته شود.»
یک استاد دانشگاه پرینستون از ریاض به سیامک دهقانپور از صدای آمریکا گفت که عربستان سعودی در جریان دیدار عباس عراقچی با محمد بن سلمان، ولیعهد و وزیر امور خارجه این کشور، سه پیام مهم را به جمهوری اسلامی منتقل کرد و درباره تحرکات منطقهای حکومت ایران هشدار داد.
نیر بارکات، وزیر اقتصاد اسرائیل، در مصاحبه با شبکه «فرانس۲۴» با اعلام اینکه «باید به ایران حمله کنیم» گفت: «این حمله شامل هدف قرار دادن ظرفیتهای هستهای تهران نیز میشود.»
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۱۹ مهر در گزارشی اختصاصی به نقل از سه منبع از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس اعلام کرد این کشورها از آمریکا خواستهاند که اسرائیل را از حمله به تاسیسات نفتی ایران باز دارد.
هواپیمایی فرانسه (ایرفرانس) اعلام کرد تحقیقات درباره پرواز یک هواپیمای این شرکت بر فراز عراق همزمان با حمله موشکی اخیر حکومت ایران به اسرائیل در روز سهشنبه ۱۰ مهر را آغاز کرده است.
وبسایت «میدل ایست آی» در گزارشی اختصاصی خبر داده که اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بازداشت شده و تحت بازجویی است. شبکه خبری «اسکای نیوز عربی» هم مدعی شده که اسماعیل قاآنی در جریان بازجویی دچار سکته قلبی شده است.
سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد، اسرائیل را بابت وضعیت حقوق بشری در نوار غزه و تلاش برای ممنوعیت فعالیتهای آنروا در منطقه مورد انتقاد قرار داد.
وزارت امور خارجه روسیه میگوید حزبالله همچنان تشکیلاتی سازمانیافته است و با وجود حملات سنگین اسرائیل، زنجیره فرماندهی خود را از دست نداده است. مسکو همچنین مدعی شد اسرائیل در تلاش است درگیری مسلحانه را در سراسر خاورمیانه شعلهور کند.
ارتش اسرائیل روز چهارشنبه ۱۸ مهر اعلام کرد که نیروهایش یکی از شخصیتهای حزبالله به نام «ادهم جاهوت» را در داخل سوریه کشتهاند.
ارتش لبنان اعلام کرد که دو شهروند سوری را به اتهام همکاری با اسرائیل دستگیر کرده است. این بازداشتها در شرایطی انجام شده که ارتش اسرائیل در حال حمله به مواضع حزبالله در لبنان است.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفتوگو کرد. این تماس تلفنی در حالی انجام گرفت که اسرائیل به عملیات نظامی خود در غزه و لبنان ادامه میدهد و در حال بررسی واکنش به حملات موشکی اخیر حکومت ایران است.
در پی یک هفته بیخبری از اسماعیل قاآنی، گمانهزنیها درباره کشته شدن فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله ۱۲ مهر اسرائیل به مقر حزبالله در ضاحیه قوت یافته است، اما مقامات سپاه میگویند او زنده و سالم است و در روزهای آینده از رهبر جمهوری اسلامی «نشان فتح» دریافت خواهد کرد.
ارتش اسرائیل می گوید که ۱۸۵ هدف حزب الله در لبنان و ۴۵ هدف حماس در غزه را در روز گذشته مورد حمله قرار داده است.
مقامات میگویند که انتظار میرود واکنش اسرائیل قابلتوجه باشد و احتمالا شامل ترکیبی از حملات هوایی به اهداف نظامی در ایران و حملات مخفیانه مانند آن حملهای که به کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر حماس، در تهران منجر شد، خواهد بود.
وب سایت «میدل ایست آی» در گزارشی با استناد به دادههای «تانکر ترکرز» از بازگشت نفتکشهای ایرانی به پایانه اصلی صادرات نفت در خلیج فارس خبر داد و نتیجهگیری کرد که حکومت ایران احتمالا خطر حمله اسرائیل به تاسیستان نفتی خود را کاهش یافته تصور میکند.
به گزارش کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل، ایالات متحده و چند کشور عربی مذاکرات پنهانی با جمهوری اسلامی را برای دستیابی به یک آتشبس جامع آغاز کردهاند. بنا بر این گزارش هدف از این مذاکرات، آرام کردن همزمان تمام جبهههای درگیری در منطقه است.
رویترز میگوید تهران به کشورهای حاشیه خلیج فارس اطلاع داده اجازه استفاده از حریم هوایی شان علیه جمهوری اسلامی «غیرقابل پذیرش» است و چنین اقدامی واکنش حکومت ایران را در پی خواهد داشت.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، اعلام کرد که موافقت حزبالله لبنان با آتشبس نتیجه تضعیف موقعیت این گروه است. متیو میلر در کنفرانس خبری ۱۷ مهرماه اظهار داشت: «اکنون که وضعیت به ضرر حزبالله پیش میرود و بهطور مداوم تحت حملات اسرائیل قرار دارد، ناگهان نظرش را تغییر داده و خواستار آتشبس شده است.»
بنیامین نتانیاهو اعلام کرد هاشم صفیالدین، جانشین احتمالی حسن نصرالله، و نیز جانشین صفیالدین در حمله هوایی اسرائیل کشته شدهاند. نخستوزیر اسرائیل همچنین از مردم لبنان خواست کشور خود را پس بگیرند و آن را در مسیر درست قرار دهند.
اداره پلیس ملی نروژ روز سهشنبه ۱۷ مهر اعلام کرد که ارزیابی تهدیدهای مرتبط با تروریسم در این کشور را به دلیل احتمال حمله علیه اهداف یهودی و اسرائیلی افزایش داده است.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی اعلام کرد که انتظار نمی رود اسرائیل در پاسخ به حمله موشکی بالستیک جمهوری اسلامی در هفته گذشته، به سایتهای هستهای ایران حمله کند. اما ممکن است پایگاهها، اهداف اطلاعاتی یا رهبری را هدف قرار دهد.
ارتش اسرائیل طی بیانیه ای اعلام کرد که سهیل حسین حسینی، فرمانده مقر شبه نظامیان حزبالله لبنان، که مورد حمایت جمهوری اسلامی است، را از بین برده است.
همزمان با سالگرد «حمله تروریستی» شبهنظامیان اسلامگرای حماس به اسرائیل در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، حملات گروههای نیابتی جمهوری اسلامی به اسرائیل و پاسخ این کشور به آنها، در روز دوشنبه نیز ادامه یافت.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه ۱۶ مهر تاکید کرد این حق اسرائيل است که پاسخ دومین حمله مستقیم جمهوری اسلامی ایران به آن کشور را بدهد.
آمریکا روز دوشنبه ۱۶ مهر همزمان با نخستین سالگرد حمله تروریستی ٧ اکتبر حماس به اسرائیل، تحریمهای تازهای را علیه چهار فرد و چندین نهاد مرتبط با این گروه تحت حمایت حکومت ایران وضع کرد.
گروهی از کنشگران ایرانی در آستانه سالگرد حمله تروریستی حماس به اسرائیل در بیانیهای با زیر سوال بردن اقدامات دولت نتانیاهو در یک سال گذشته، خود را «صدای سوم» نامیده و بر ضرورت پرهیز از گسترش جنگ و «دفاع از صلح، آزادی، و کرامت انسانی» تأکید کردهاند.
همزمان با نخستین سالگرد حمله تروریستی ٧ اکتبر حماس، مقامات ارشد دولت آمریکا از جمله جو بایدن، رئیس جمهوری، و معاون او کامالا هریس و همچنین آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، با انتشار بیانیههایی جداگانه بر تعهد ایالات متحده به دفاع از اسرائیل در برابر حکومت ایران و گروههای نیابتی آن تاکید کردند.
لیندزی گراهام، سناتور ارشد جمهوریخواه، روز دوشنبه گفت چنان چه حکومت ایران به جنگافزار هستهای دست یابد، پرسش این خواهد بود که آیا آن را علیه آمریکا، اسرائیل، و یا عربستان سعودی به کار خواهد گرفت.
او پیشبینی کرد پاسخ این بار اسرائیل به حمله موشکی جمهوری اسلامی «بزرگتر» از پاسخ «بسیار خویشتندارانه» و «بسیار تعدیلیافته» ٣١ فروردین آن به نخستین حمله حکومت ایران در ۲۵ فروردین خواهد بود.
بارگذاری بیشتر