لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۴۳

تاکید آمریکا بر حمایت از اسرائیل در برابر جمهوری اسلامی در سالگرد حمله حماس


یادبود نخستین سالگرد حمله تروریستی ٧ اکتبر حماس به اسرائیل در کاخ سفید با حضور جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و بانوی اول جیل بایدن و همچنین خاخام آرون الکساندر از «کنگره آداس اسرائیل»
یادبود نخستین سالگرد حمله تروریستی ٧ اکتبر حماس به اسرائیل در کاخ سفید با حضور جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و بانوی اول جیل بایدن و همچنین خاخام آرون الکساندر از «کنگره آداس اسرائیل»

همزمان با نخستین سالگرد حمله تروریستی ٧ اکتبر حماس به اسرائیل، مقامات ارشد دولت آمریکا از جمله جو بایدن، رئیس جمهوری، و معاون او کامالا هریس و همچنین آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، با انتشار بیانیه‌هایی جداگانه بر تعهد ایالات متحده به دفاع از اسرائیل در برابر حکومت ایران و گروه‌های نیابتی آن تاکید کردند.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، در بیانیه خود گفت آمریکا از حق اسرائیل برای دفاع از خود مقابل حملات حزب‌الله، حماس، حوثی‌ها، و جمهوری اسلامی ایران دفاع می‌کند.

دیدار جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در کاخ سفید. ۴ مرداد ۱۴۰۳
دیدار جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل در کاخ سفید. ۴ مرداد ۱۴۰۳

بایدن یادآور شد که هفته گذشته به دستور او، ایالات متحده برای دومین بار در دفاع موفقیت‌آمیز اسرائیل از خود مقابل حملات موشکی حکومت ایران به این کشور مشارکت کرد.

او در بخش دیگر از بیانیه‌اش افزایش یهودستیزی در آمریکا و سراسر جهان را به شدت محکوم کرد و بر ضرورت مقابله به آن و تنفر در هر شکلی تاکید کرد.

رئیس جمهوری آمریکا در ارتباط با گروگان‌های ربوده‌شده توسط حماس گفت به یاد آنها و خانواده‌هایشان است و هرگز از تلاش برای بازگرداندن گروگان‌های باقیمانده در اسارت حماس دست نخواهد کشید.

جو بایدن افزود آمریکا به تلاش برای دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه که منجر به آزادی گروگان‌ها، افزایش ارسال کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان ساکن غزه، تضمین امنیت اسرائیل، و پایان جنگ جاری شود، ادامه خواهد داد.

در همین ارتباط، کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، با انتشار بیانیه‌ای بر ضرورت دسترسی همیشگی اسرائیل به تجهیزات لازم برای دفاع از خود در برابر حکومت ایران و گروه‌های تروریستی مورد حمایت آن همچون حماس تاکید کرد.

معاون رئیس جمهوری آمریکا که نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ماه آینده نیز است، در این بیانیه تصریح کرد: «تعهد من به امنیت اسرائیل تزلزل‌ناپذیر است.»

هریس با اشاره به اقدامات حماس در روز ٧ اکتبر سال گذشته از جمله قتل‌عام ۱۲۰۰ نفر انسان بی‌گناه، ربودن بیش از ۲۵۰ تن دیگر، و تعرض جنسی به زنان و دختران در کنار جاده‌ها گفت این مساله موجب یادآوری ترسی عمیق در میان یهودیان نه تنها در اسرائیل بلکه در آمریکا و سراسر جهان شد.

هریس ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان حمله ٧ اکتبر تصریح کرد با تمام قدرت تلاش خواهد کرد تهدید حماس علیه اسرائیل برچیده شود، حماس هرگز توانایی حکمرانی بر غزه را نداشته باشد، و مردم غزه از شر حماس رهایی یابند.

او در بخش دیگری از بیانیه خود بر ضرورت دستیابی به توافق آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس تاکید کرد و گفت از مبارزه در راه تحقق حق فلسطینیان برای برخورداری از کرامت، آزادی، امنیت، و حق تعیین سرنوشت دست نخواهد کشید.

کامالا هریس در ارتباط با درگیری‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله نیز ضرورت دستیابی به راه‌حلی مسالمت‌آمیز را یادآور شد و آن را تنها راه احیای آرامش پایدار و بازگشت ساکنان مناطق مرزی اسرائیل و لبنان به خانه‌هایشان خواند.

همچنین آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در بیانیه‌ای از جامعه بین‌المللی خواست حمایت حکومت ایران از حماس و دیگر گروه‌های تروریستی در خاورمیانه را که «مسئول این همه مرگ، ویرانی، و بی‌ثباتی» هستند، محکوم کند.

بلینکن با اشاره به قتل‌عام ۱۲۰۰ مرد، زن، و کودک از بیش از ۳۰ کشور مختلف در حمله تروریستی ٧ اکتبر سال گذشته یادآور شد که ۴۶ تن از قربانیان، شهروندان ایالات متحده آمریکا بودند.

به گفته بلینکن، حمله تروریستی ٧ اکتبر بزرگ‌ترین کشتار یهودیان از زمان هولوکاست است و در آن به دختران و زنان تجاوز جنسی شد.

آنتونی بلینکن در ادامه بیانیه خود با اشاره به ربوده‌شدن ۲۵۴ نفر دیگر در جریان حمله تروریستی ٧ اکتبر یادآور شد که ١٢ گروگان آمریکایی در میان آنها بودند که چهار تن از آنها توسط حماس به قتل رسیدند، چهار تن در جریان توافق ماه نوامبر سال پیش آزاد شدند، و چهار تن دیگر هنوز به عنوان گروگان در غزه هستند.

وزیر امور خارجه آمریکا افزود هنوز حدود ٩٧ گروگان اعم از مرد، زن، دختران و پسران جوان، سالخوردگان و کودکان از ۲۵ کشور جهان در غزه هستند.

بلینکن تصریح کرد: «حماس باید این گروگان‌ها را فورا آزاد کند. تک تک آنها باید نزد خانواده‌هایشان بازگردانده شوند، و ایالات متحده همچنان به تلاش خستگی‌ناپذیر خود برای بازگرداندن آنها به خانه ادامه خواهد داد.»

او حمله تروریستی ٧ اکتبر را بانی پیامدهای ناگوار برای فلسطینیان خواند و افزود آمریکا سوگوار مرگ همه قربانیان بی‌گناه جنگ طی یک سال گذشته است.

وزیر امور خارجه آمریکا گفت زمان رسیدن به توافقی برای بازگرداندن گروگان‌ها به خانه، کاهش دردها و رنج‌های اسرائیلی‌ها و فلسطینیان، و نهایتا پایان‌دادن به جنگ جاری فرا رسیده است.

بلینکن در ادامه تصریح کرد جامعه بین‌المللی باید قاطعانه در برابر تروریسم و افراط گرایی خشونت‌آمیز و منابع حمایت از گروه‌هایی مانند حماس بایستد.

به گفته او، جامعه بین‌المللی «باید حمایت ایران از حماس و دیگر گروه‌های تروریستی در منطقه را که مسئول این همه مرگ، ویرانی، و بی‌ثباتی هستند، محکوم کند.»

آنتونی بلینکن در پایان بیانیه خود ضمن تاکید بر پشتیبانی ایالات متحده از اسرائیل در برابر تروریسم افزود آمریکا همچنان به صلح و ثبات پایدار در منطقه و آینده‌ای مشترک برای اسرائیلی‌ها و فلسطینیان که در آن از امنیت، کرامت، فرصت‌ها، و آزادی برابر برخوردار باشند، متعهد است.

همزمان، یک هیئت دوحزبی سناتورهای آمریکایی متشکل از لیندزی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه از کارولینای جنوبی، و ریچارد بلومنتال، سناتور دموکرات از نیویورک، به اسرائیل سفر و با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور، دیدار کردند.

لیندزی گراهام در این دیدار گفت چنانچه حکومت ایران به جنگ‌افزار هسته‌ای دست یابد، پرسش این خواهد بود که آیا آن را علیه آمریکا، اسرائیل، و یا عربستان سعودی به کار خواهد گرفت.

سناتور گراهام تصریح کرد آمریکا نمی‌تواند به جمهوری اسلامی اجازه دهد به جنگ‌افزار هسته‌ای دست یابد و در این ارتباط به اسرائیل کمک خواهد کرد.

اظهار نظر این سناتور ارشد آمریکایی در میانه گمانه‌زنی‌ها در ارتباط با احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای حکومت ایران در پاسخ به حمله موشکی هفته گذشته این حکومت به اسرائیل می‌آید.

او در انتقادی ضمنی از اظهارنظر اخیر امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، درباره لزوم توقف ارسال سلاح‌های مورد استفاده در غزه به اسرائیل به منظور برقراری آتش‌بس گفت کسانی که به دنبال نابودی اسرائیل هستند، خواستار نابودی مردم فرانسه نیز هستند و به همین خاطر باید کمک‌های فرانسه به اسرائیل افزایش یابد.

سناتور گراهام در بخش دیگر از سخنانش بر لزوم بازگشت آوارگان اسرائیلی در شمال و جنوب این کشور به خانه‌هایشان تاکید کرد و خطاب به نتانیاهو گفت: «هر آنچه را که برای بازگشت شهروندانت به خانه‌هایشان لازم است، انجام بده.»

ریچارد بلومنتال، سناتور ارشد دموکرات، نیز در این دیدار ضمن همدردی با مردم اسرائیل به مناسبت این روز «دردناک» گفت: «همه ما در ایالات متحده عمیقا درک می‌کنیم که [٧ اکتبر] حمله‌ای کاملا وحشیانه و غیرانسانی علیه یهودیان بود.»

سناتور بلومنتال در ادامه اظهارنظر کوتاه خود گفت: «اینجا هستیم تا بگوییم پشتیبان اسرائیل هستیم و اسرائیل حق دارد از خود دفاع کند.»

در ابتدای این دیدار، بنیامین نتانیاهو ضمن قدردانی از دیدار سناتورها لیندزی گراهام و ریچارد بلومنتال از اسرائیل یادآور شد که ٧ اکتبر «بدترین حمله علیه یهودیان از زمان هولوکاست بود» اما بر خلاف هولوکاست، اکنون یهودیان می‌توانند از خود دفاع کنند.

او در ادامه سخنانش از حمایت دولت و مردم آمریکا و همچنین این دو سناتور در سراسر جنگ قدردانی کرد.

علاوه بر مقامات ارشد آمریکایی، رهبران بسیاری از کشورهای جهان از جمله بریتانیا، فرانسه، آلمان، کانادا، و استرالیا، با انتشار پیام‌هایی جداگانه ضمن محکوم کردن حمله تروریستی ٧ اکتبر با قربانیان این حادثه و خانواده‌های آنها و همچنین مردم اسرائیل ابراز همدردی و بر حق اسرائیل برای دفاع از خود تاکید کردند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG