نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی، در پیامی به کنفرانس سالانه صلح نوبل ۲۰۲۴ میلادی، با اعلام این موضوع که زنان توانستهاند که توان سرپیچی و اقتدار معترض را به سطح آگاهی جمعی و تاریخی ارتقا دهند، تاکید کرد که «ما از اعدام نمیترسیم.»
بیش از ۲۰ تشکل مستقل زنان ایرانی در بیانیهای در روز پنجشنبه ۱۵ شهریور به مناسبت دومین سالگرد کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و جنبش «زن، زندگی، آزادی» اعلام کردند که «مبارزات وارد فاز جدیدی شده است.»
دیوان عالی جمهوری اسلامی حکم دادگاه نظامی استان تهران در پرونده محمد جامهبزرگ را تأیید کرد. بر اساس این حکم یک بسیجی به اعدام و دو پاسدار در مجموع به ۹ ماه حبس محکوم شدند.
به گفته معاون نماینده ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران، «سرگذشت تکاندهنده توکلیان رویه شرمآور رژیم در کورکردن هدفمند از طریق هدف قرار دادن چشمان معترضان را برجسته میکند.»
کمیته رفع تبعیض نژادی سازمان ملل متحد نسبت به «نقض فاحش حقوق اقلیتهای قومی و مذهبی» توسط حکومت ایران در جریان اعتراضات آبان ٩٨، تابستان ۱۴۰۰ و اعتراضات به کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی ابراز «نگرانی شدید» کرد.
یک روزنامه چاپ تهران از بازگشت الهه محمدی و نیلوفر حامدی در روزهای آینده به زندان خبر داد.
شماری از ایرانیان و حامیان حقوق بشر شنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۳، در بیش از ۱۰ شهر بزرگ جهان، از جمله ژنو، تورنتو، هامبورگ، واشنگتن و وین، گردهم آمدند تا صدای اعتراض خود را علیه اعدامهای گسترده و نقض حقوق بشر در ایران به گوش جهانیان برسانند.
سازمان عفو بینالملل روز سهشنبه ۱۶ مرداد با انتشار بیانیهای، اعدام «مخفیانه و تکاندهنده» رضا رسایی، از معترضان جوان شرکتکننده در اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی»، توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرد.
به گزارش رسانهها در ایران«رضا رسایی»، جوان ۳۴ ساله که در شهرستان «صحنه» کرمانشاه، در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱، بازداشت شده بود، بامداد امروز «سهشنبه، ۱۶ مرداد ۱۴۰۳» اعدام شد.
قوه قضاییه جمهوری اسلامی در تازهترین واکنش به احکام صادر شده علیه شروین حاجیپور و محسن برهانی، اعلام کرد که حکم برهانی در دادگاه تجدیدنظر تایید شده و نیمی از «مجازات حبس» حاجیپور هم «تعلیق» شده است.
کمیته حقیقتیاب سازمان ملل متحد دوشنبه ۱۵ مرداد با انتشار گزارشی اعلام کرد اقلیتهای قومی و مذهبی، بهویژه کُردها و بلوچها، در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» مورد سرکوب «بیرویه و نامتناسب» حکومت ایران قرار گرفتند.
یک وکیل دادگستری و حقوقدان از «احتمال» نقض حکم شروین حاجیپور توسط رییس قوه قضاییه خبر داد.
شروین حاجیپور، خواننده معترض، اعلام کرد که باید چند روز دیگر برای اجرای حکمش؛ ۳ سال و ۸ ماه حبس، برای تولید آهنگ «برای»، خود را به زندان معرفی کند.
شرایط سامان صیدی (یاسین) در زندان قزلحصار وخیمتر شده است. صفحه اینستاگرام این رپر زندانی اعلام کرد که او هر روز به بهداری واحد ۴ زندان منتقل میشود و به نقل از همبندیهایش اعلام کرده که شرایط جسمی و روحی او «رو به وخامت» است.
در حالی که سپیده رشنو با انتشار ویدیویی از معرفی خود به زندان اوین در روز شنبه خبر داده بود، برادر این فعال مدنی از تعلیق این حکم تا ۱۳ مرداد خبر داد و نوشت: «اعاده دادرسی دوم ثبت شده و امیدواریم با تغییر عنوان اتهامی پروندهی دوم، حبس تعلیقی پرونده اول به اجرا در نیاید.»
یک منبع مطلع به صدای آمریکا خبر داد که رامین قشقایی، از معترضان بازداشتشده اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که با سپردن وثیقه آزاد است، با احتمال بازگشت به زندان مواجه است. به گفته این منبع، تحمل حبس برای آقای قشقایی به دلیل بیماری، خطر جانی به همراه دارد.
سازمان عفو بینالملل با انتقاد از «حبس خودسرانه» توماج صالحی به دلیل فعالیتهای حقوق بشری مسالمتآمیز و طرح اتهامات جدید علیه او، بار دیگر خواستار «آزادی فوری و بیقید و شرط» این رپرزندانی شد.
اسعد کاکه، شهروند اهل تکاب و از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، پس از بازداشت دوباره، با «سر و صورت زخمی و شکنجهشده» در دادگاه تفهیم اتهام شد.
یک عضو خانوادههای دادخواه با اشاره به گذشت یک هفته از اعتصاب غذای خشک هفت معترض محبوس در زندان شیبان اهواز، شرایط آنها را «بسیار نگرانکننده» توصیف کرد.
صفحه منسوب به توماج صالحی، قطع تماسهای تلفنی این معترض زندانی از روز چهارشنبه ۲۰ تیرماه تاکنون را مصداق «شکنجه سفید» و «نقض فاحش حقوق بشر» خوانده و خواستار «توقف فوری» آن شده است.
گروه مشاوران حقوقی «دادبان» روز جمعه هشتم تیر در شبکه اجتماعی «ایکس» خبر داد که فشار بر رضا رسایی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، در یک هفته اخیر به شدت افزایش یافته است.
سازمان حقوق بشری «ههنگاو» در گزارشی به وضعیت دو بازداشتی اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» پرداخت و نوشت که رضا عربپور بیش از یک سال و ٧ ماه گذشته و هومن صیدالی، یک سال و ۶ ماه اخیر را با بلاتکلیفی در زندان شیبان اهواز سپری کردهاند.
شماری از نمایندگان پارلمان آلمان پس از ماهها گفتگو و برگزاری جلسات مختلف با کنشگران حقوق پناهجویان ایرانی تصمیم گرفتند که با ارسال پیشنویس قطعنامهای به دولت فدرال این کشور، پارلمان اروپا و پارلمانهای ایالتی آلمان خواستار «حمایت عملی» دولتهای اروپایی از آسیبدیدگان «جنبش زن زندگی آزادی» شوند.
صدای آمریکا طی چند هفته گذشته، به مدارکی در مورد تعرض، تجاوز و آزار جنسی شماری از بازداشتشدگان زن و مرد در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ در بازداشتگاهها و زندانهای جمهوری اسلامی در چند شهر شمال ایران دست یافته است. در این مطلب بخش سوم و پایانی گزارش اختصاصی صدای آمریکا درباره شهر آمل ارائه میشود.
بخش فارسی صدای آمریکا در تحقیقاتی طی چند هفته گذشته، به مدارکی در مورد تعرض، تجاوز و آزار جنسی شماری از بازداشتشدگان زن و مرد در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ در بازداشتگاهها و زندانهای جمهوری اسلامی در چند شهر شمال ایران دست یافته است.
بخش فارسی صدای آمریکا در تحقیقاتی که طی چند هفته گذشته انجام داده، به مدارکی در مورد تعرض، تجاوز و آزار جنسی شماری از بازداشتشدگان زن و مرد در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ در بازداشتگاهها و زندانهای جمهوری اسلامی در چند شهر شمال ایران دست یافته است. گزارش اختصاصی صدای آمریکا در سه بخش منتشر میشود.
کانون فیلمسازان مستقل ایران «ایفما» به دنبال خبر مربوط به جان باختن بهاره للهی، کارگردان و فیلمنامهنویس، در بیانیهای نوشت: «قتلهای زنجیرهای سینماگران که با مرگ خودکشیخوانده کیومرث پوراحمد و با قتل فجیع داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر ادامه یافت، اینک فیلمساز دیگری را از ما گرفت.»
مجید کاوه، وکیل دادگستری، روز شنبه ۱۹ خرداد از برگزاری نخستین جلسه رسیدگی به پرونده قتل شبه عمد جواد روحی، معترضی که در زندان جان باخت، خبر داد.
کمپین حقوق بشر در ایران روز پنجشنبه ۱۷ خرداد، از تایید حکم اعدام محمد خضرنژاد، روحانی ۴۵ ساله اهل سنت و از بازداشت شدگان خیزش ۱۴۰۱ در بوکان، در دیوان عالی کشور انتقاد کرد.
مجمع جهانی دانشجویی موسوم به «جیاساف» چهارشنبه ۱۶ خرداد، با انتشار گزارشی گفت که بیش از ۷۰ هزار دانشجوی معترض در اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در ایران، شرکت داشتند.
ههتاو اکرمی، دختر عموی مهران کرمی، معترضی که در بازداشت نیروهای اطلاعات سپاه جان باخت، شامگاه پنجشنبه ۱۰ خرداد در منزل پدر و مادرش در روستای اینگیجه بازداشت شده است.
نچیروان معروفی که ۲۰ سال دارد، در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا گفت: «جانم در خطر شکنجه های حکومت بود و بنابراین تصمیم گرفتم تا از ایران خارج شوم.»
سخنگوی هیئت منصفه دادگاههای سیاسی و مطبوعاتی اعلام کرد که در جلسه روز دوشنبه هفت خرداد پرونده صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی، و محمدرضا سعدی، مدیرمسئول جهان صنعت، برگزار شد و هر دو مجرم شناخته شدند.
تعطیلی سفارتخانهها و مرکز جمهوری اسلامی و قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی، از اصلیترین خواستههای معترضان ایرانی ساکن آلمان از ابتدای اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در این کشور بوده است.
علی شریفزاده اردکانی، وکیل ماشالله کرمی، پدر دادخواه، روز شنبه پنجم خرداد اعلام کرد که موکلش از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به ۶ سال زندان محکوم شده است.
بارگذاری بیشتر