قوه قضاییه جمهوری اسلامی در تازهترین واکنش به احکام صادر شده علیه شروین حاجیپور و محسن برهانی، اعلام کرد که حکم برهانی در دادگاه تجدیدنظر تایید شده و نیمی از «مجازات حبس» حاجیپور هم «تعلیق» شده است.
بنا بر اطلاعیه مرکز رسانه قوه قضائیه که خبرگزاریهای ایران آن را بازتاب دادهاند، پرونده محسن برهانی بهدلیل «کسوت روحانیت» او در دادسرا و دادگاه «ویژه روحانیت» مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفته و مراحل تجدید نظر را هم در شعبه اول دادگاه تجدید نظر «ویژه روحانیت» طی کرده است.
بر اساس این اطلاعیه دادگاه تجدید نظر، برهانی را در خصوص برخی از عناوین اتهامی تبرئه و نسبت به برخی دیگر مجرم شناخته است. او درخواست اعاده دادرسی داده که این درخواست پس از بررسی رد و رأی دادگاه تجدید نظر تایید شده است.
محسن برهانی، حقوقدان و استاد تعلیق شده دانشگاه، روز یکشنبه ۱۷ تیرماه با اتهاماتی از جمله «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» بازداشت و روانه حبس شد. خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، همان روز اعلام کرد محسن برهانی که «پیشتر در فرآیند رسیدگی به یک پرونده قضایی در محاکم قضایی محکوم و حکم وی قطعی شده بود برای اجرای حکم قانونی دادگاه، احضار و به زندان معرفی شد.»
محسن برهانی پیش از این به «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، رفتار خلاف شئون روحانیت از طریق توهین به قضات و روحانیت، و تبلیغ علیه نظام» متهم شده بود که بر اساس گزارشها، از اتهام آخر تبرئه شده بود.
قوه قضاییه درباره حکم دادگاه علیه شروین حاجیپور هم اعلام کرده که دادگاه تجدید نظر پس از اعتراض او نسبت به رای دادگاه بدوی، «این اعتراض را بررسی کرد» و بهدلیل آنچه مجازاتهای تکمیلی اشاره شده در رای دادگاه بدوی را متناسب با «حال متهم و جامعه تشخیص نداده»، آنها را لغو کرده، و نیمی از «مجازات حبس اشد» را نیز «تعلیق» کرده است.
هفته گذشته شروین حاجیپور، خواننده معترض، اعلام کرده بود که باید چند روز دیگر برای اجرای حکمش؛ ۳ سال و ۸ ماه حبس، برای تولید ترانه «برای»، خود را به زندان معرفی کند. او اعلام کرده بود که در حکم تجدیدنظر ممنوعالخروجی او که در حکم بدوی آمده بود لغو شده است.
در همین زمینه اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه در نشست مطبوعاتی امروز خود هم گفت که «فرد مورد اشاره برابر بررسی از دیوان عالی کشور تاکنون هیچ درخواستی از سوی وی یا وکلای او برای اعاده دادرسی ثبت و ضبط نشده است» و تاکید کرد که «اگر نادم باشد و بخواهد از طریق اعاده دادرسی یا اختیارات رئیس قوه قضاییه اقدام کند، فضا وجود دارد اگر درخواستی صورت نگیرد، حکم اجرا خواهد شد.»
حاجیپور در ویدیویی که در صفحه اینستاگرامی خود منتشر کرده بود، با اشاره به اینکه ابلاغیهای برای معرفیاش به زندان به دستش رسیده است، گفت که اتهامش «تحریک مردم برای کشتار و جنگ» بوده و این پرسش را مطرح کرد که «کدام مصرع شعر، مردم را تحریک به کشتار کرده است.»
او با اعلاماینکه امیدوار بود که حکم زندانش در دادگاه تجدیدنظر شکسته شود ولی این اتفاق نیفتاده است افزود که «در حال تلاش برای اعاده دادرسی و انجام سایر مراحل قانونی ممکن برای نرفتن به زندان هستیم.»
اجرای احکام فعالان مدنی، اجتماعی، سیاسی در ماههای اخیر با انتقادات فراوانی روبه رو شده است. نهادهای حقوق بشری و سازمان ملل صدور چنین احکامی را ناقض حق آزادی بیان و دیگر حقوق بنیادین بشر میدانند و خواستار توقف صدور و اجرای چنین احکامی هستند.