لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۲

وخامت حال جسمی و روحی سامان یاسین؛ هر روز به بهداری زندان قزلحصار منتقل می‌شود


آرشیو
آرشیو

شرایط سامان صیدی (یاسین)، رپر معترض محبوس در زندان قزلحصار کرج وخیم‌تر گزارش شده است.

صفحه اینستاگرام این رپر زندانی روز شنبه ششم مرداد خبر داد که او هر روز به بهداری واحد ۴ زندان منتقل می‌شود و به نقل از هم‌بندی‌هایش اعلام کرد که شرایط جسمی و روحی او «رو به وخامت» است.

‏حساب کاربری سامان یاسین در اینستاگرام نوشت که بر اساس اظهارات شفاهی معاون دادستان و دادیار ناظر بر زندان، کمیسیون پزشکی قانونی به عنوان بالاترین مرجع پزشکی، بیماری‌های سامان و ضرورت آزادی او برای درمان را تأیید کرده است.

از همین رو، درخواست شده است تا این رپر معترض تا زمان صدور رأی و طی شدن روند قضایی به صورت موقت آزاد شده و تحت نظر خانواده‌اش، به وضعیت سلامتی او رسیدگی شود.

در اردیبهشت ماه، رامین صفرنیا خشتاونی، وکیل دادگستری تأکید کرده بود که با توجه به «گزارش بیمارستان رازی تهران»، «بیماری‌های» سامان یاسین مشهود است ولی قاضی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی گفته که این گزارش هنوز به این دادگاه ارسال نشده است.

در ۱۳ تیرماه، احمدرضا حائری، زندانی سیاسی محبوس در زندان قزل‌حصار، با انتشار بیانیه‌ای نسبت به وضعیت وخیم سامان یاسین هشدار داد.

او‌ در این بیانیه نوشت: «وسواس آقایان در بی‌خبر نگه داشتن سامان و خانواده‌اش به اندازه‌ای است که گویی مهر به‌ کلی سری زیر نامه پزشکی قانونی درباره وضعیت سلامتی سامان زده شده است.»

‏سامان یاسین، اوایل مهر ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» بازداشت شد.

او در آغاز به اتهام «محاربه»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم»، و «اقدام علیه امنیت ملی»، به اعدام محکوم شد که این حکم مدتی بعد از سوی دیوان عالی کشور نقض شد.

این رپر معترض در طول بازداشت، از دسترسی به وکیل انتخابی محروم بوده و وکالت او پیشتر بر عهده وکیلی تسخیری به نام حسین سرتیپی بود. سازمان حقوق بشری هه‌نگاو با انتقاد از عملکرد این وکیل تسخیری، او را به «تطهیر دادگاه‌های نمایشی جمهوری اسلامی» متهم کرده بود.

سامان یاسین از زمان آغاز بازداشتش تاکنون چندین بار به زندان‌های مختلف منتقل شده و در حال حاضر در بند زندانیان «جرائم مربوط به مواد مخدر» در زندان قزلحصار کرج بسر می‌برد.

این رپر معترض پیشتر از شکنجه‌هایش اعم از اعدام ساختگی، اخذ اعتراف اجباری، بردن به تیمارستان، شکسته‌شدن بینی‌، و وارد شدن آسیب به سلامت روانی و جسمی‌اش خبر داده بود.

آمریکا شکنجه سامان یاسین را محکوم کرده و آن را موجب نقض حقوق بشر و مغایر با احترام به کرامت انسانی خوانده است.

XS
SM
MD
LG