یک ماه پس از جان باختن آرمیتا گراوند در پی هل داده شدن توسط یک حجاببان در مترو، عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت «محدودیت قانونی درباره حضور حجاببانها وجود ندارد» و آنها «باید در همه نقاط مستقر شوند نه فقط مترو.»
وکیل توماج صالحی در پی بازداشت این رپر منتقد حکومت ایران، با تائید اظهارات موکلش درباره شکایت از برخی مسئولان پرونده، اتهام «نشر اکاذیب» علیه توماج صالحی را رد کرد.
توماج صالحی، رپر منتقد حکومت ایران، کمتر از دو هفته پس از آزادی از زندان، بار دیگر به دست «ماموران مسلح» حکومتی بازداشت شد.
دادگاه انقلاب اسلامی مشهد با انتساب اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، خسرو علیکُردی، وکیل دادگستری را به یک سال زندان و دو سال تبعید و محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم کرد.
منابع حقوق بشری از برگزاری جلسه بازپرسی آرشام رضایی، فعال مدنی زندانی، در روز شنبه و بازگرداندن او به زندان و همچنین تفهیم اتهام حسین رونقی فعال حقوق بشر در روز یکشنبه و آزادی او با قرار کفالت خبر دادند.
سازمان حقوق بشری «ههنگاو» خبر داد که حکم اعدام محمد بروغنی، از بازداشت شدگان اعتراضات سال گذشته در پاکدشت استان تهران، پس از پذیرش اعاده دادرسی و ارجاع پرونده به شعبه همعرض، به ۵ سال حبس تعزیری و ۱۰ سال تبعید تغییر کرد.
همسر نیلوفر حامدی، روزنامهنگار زندانی، در متنی که در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام منتشر کرده از تاخیر دو هفتهای در ارسال پرونده به شعبه تجدیدنظر خبر داد.
سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار بیانیهای خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط نسیم سلطانبیگی و سعیده شفیعی، دو روزنامهنگار زندانی، در ایران شد.
بنا بر گزارشها، در پی اعمال نفوذ سپاه پاسداران حکم اعدام این معترض بدون آخرین ملاقات با خانواده و بدون هرگونه اطلاعرسانی قبلی، در زندان مرکزی همدان انجام شده است.
سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی در ارتباط با آخرین وضعیت پرونده توماج صالحی، خواننده معترض ایرانی گفته است که نظر «مرجع بالا» تغییر برخی تصمیمات دادگاه است.
یک معلم و عضو سابق شورای شهر مشهد از برخورد امنیتی و «انفصال از خدمت» در پی اعتراض به کشته شدن نوجوانی در اعتراضات سراسری سال گذشته خبر داده است.
وریا غفوری، بازیکن سابق تیم ملی ایران، با انتشار متنی در اینستاگرام در زادروزش، از آبان به عنوان «تداعیکننده روزهای سیاه» از سال ۱۳۹۸ به بعد یاد کرد. او همچنین با ابراز خرسندی از آزادی توماج صالحی، ابراز امیدواری کرد که «تمامی زندانیان باشرافت» آزاد شوند.
دادگاه انقلاب اسلامی با صدور حکمی هانیه توسلی، بازیگر شناخته شده تئاتر و سینما و از حامیان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱، را به حبس و جریمه نقدی محکوم کرد.
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبههای نماز جمعه ۲۶ آبان از اعمال فشار بر خانوادههای کشتهشدگان و مجروحان «جمعه خونین» زاهدان با هدف «قبول دیه» خبر داد.
در حالی که بیش از دو هفته از جان باختن آرمیتا گراوند در پی برخورد «حجاببان» مترو میگذرد، منابع خبری به صدای آمریکا میگویند فشارهای نیروهای حکومتی بر زنان در ایران برای رعایت حجاب اجباری تشدید شده است.
یک وکیل دادگستری به صدای آمریکا گفت که نهادهای امنیتی و حفاظت اطلاعات دادگستری در تلاش برای انحلال کمیسیون حقوق بشر کانونهای وکلا هستند و «خطر انحلال» این کانونها را تهدید میکند.
منابع خبری گزارش دادهاند در چند روز گذشته شماری از فعال حقوق زنان و روزنامهنگار زن در استان گیلان بازداشت شدهاند که تاکنون تنها هویت پنج تن از آنان مشخص شده است.
دیوان عالی جمهوری اسلامی در ایران حکم اعدام یک معترض ۲۲ ساله به نام میلاد زهرهوند را در ارتباط با کشته شدن یک عضو سازمان اطلاعات سپاه پاسداران تأیید کرد.
پدر یلدا آقافضلی، معترض کشته شده در جریان سرکوب اعتراضات ۱۴۰۱، از احضار خود به اداره اماکن به قصد جلوگیری مقامات از برگزاری مراسم سالگرد برای فرزندش خبر داد.
همسر نیلوفر حامدی خبرنگار روزنامه شرق که همزمان با کشته شدن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» بازداشت شد در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «به حکم ناعادلانه صادر شده اعتراض کردیم.»
ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز شنبه اعلام کرد توماج صالحی، خواننده رپ اعتراضی طی روزهای اخیر ممنوعالملاقات و تماس شده و با وجود حال نامساعد جسمی، از رسیدگی مناسب پزشکی محروم مانده است.
خاله نیکا شاکرمی در یک پست اینستاگرامی به برگزاری سالگرد «کیان پیرفلک» واکنش نشان داد و به این بهانه از چگونگی خاکسپاری «نیکا» پرده برداشت.
صفحه اینستاگرامی نرگس محمدی در پیامی به نقل از او نوشت: «بدون روسری و با کت و دامن و در میان دهها نیروی امنیتی از زندان به بیمارستان رفتم و برگشتم.»
در پی ابراز نگرانیهای بینالمللی درباره سلامتی نرگس محمدی، زندانی سیاسی و برنده جایزه صلح نوبل، او روز چهارشنبه ۱۷ آبان «بدون حجاب اجباری» به بیمارستان اعزام شد.
بریت رایس- آندرسن، رئیس کمیته نوبل با انتشار بیانیهای به خبر اعتصاب غذای نرگس محمدی واکنش نشان داد و ضمن ابراز نگرانی از وضعیت سلامتی برنده جایزه نوبل صلح در سال ۲۰۲۳، به حکومت ایران هشدار داد که اقدامات لازم را برای تأمین کمکهای پزشکی مورد نیاز او و دیگر زنان زندانی انجام دهد.
نزدیک به یک سال پس از اعدام محمد حسینی و محمدمهدی کرمی در رابطه با پرونده کشته شدن یک بسیجی، برادر مقتول میگوید «دو نفری که اعدام شدند» ربطی به «قتل برادرم» نداشتند و «جرمشان محاربه بود.»
سازمان عفو بینالملل در نامهای به غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، خواستار «لغو فوری» حکم اعدام رضا (غلامرضا) رسایی شد.
مشاور علیاکبر ولایتی نوشت: «پیامهای مکرر از محافل پزشکی بین المللی مبنی بر تشدید تحریمها در حوزه پزشکی و تماسهای مکرر انجمنهای پزشکی با ولایتی» باعث شد تا او «طی نامهای به یکی از مسئولان عالی رتبه نظام صرفا درخواست بررسی بیشتر» را مطرح کند.
در ادامه برخورد نیروهای امنیتی با عوامل و دستاندرکاران مسجد مکی و نزدیکان مولوی عبدالحمید یکی دیگر از فیلمبرداران مسجد مکی زاهدان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
وکیل خانواده دادخواه ابوالفضل آدینهزاده، نوجوان کشته شده در جریان سرکوب اعتراضات سال ۱۴۰۱ در مشهد، از «مختومه» شدن پرونده شکایت والدین او خبر داد.
وکلای خانواده شیرین علیزاده، از کشتهشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، میگویند شکایت این خانواده دادخواه درباره شلیک مأموران حکومتی به او نه تنها به نتیجه نرسیده است بلکه جمهوری اسلامی با تشکیل پرونده برای کوروش وزیری، همسر شیرین علیزاده، آنها را «بدهکار» میداند.
وکیل خانواده دکتر قرهحسنلو در واکنش به ادعاهای پدر روحالله عجمیان بسیجی کشته شده در اعتراضات ۱۴۰۱ مبنی بر نقش علی اکبر ولایتی در ممانعت از اعدامهای بیشتر در پرونده پسرش؛ خواستار حضور در صدا و سیما برای پاسخگویی شد.
رئیس کل دادگستری استان تهران مدعی شد که «دشمن» بهدنبال سو استفاده از ناهنجاریهای اجتماعی بهویژه در حوزه «عفاف و حجاب» است و گفت که «باید با افرادی که به حجاب دهن کجی میکنند برخورد شود.»
یک منبع نزدیک به خانواده پیرفلک به صدای آمریکا خبر داد که نیروهای سرکوب جمهوری اسلامی علاوه بر بازرسی محل کار و خانه کوکب بداغی، فعال صنفی معلمان و دوست ماهمنیر مولاییراد، دانشآموزان او را نیز تفتیش بدنی کردند.
رئیس دادگستری استان البرز در واکنش به گفته های پدر روحالله عجمیان بسیجی کشته شده در اعتراضات سال ۱۴۰۱، اعلام کرد که هیچکس در پرونده عجمیان، به نفع یا علیه متهمان دخالت و یا توصیه، به صورت شفاهی و یا کتبی نداشته است.
امیر شهیدینژاد، پدر مهرشاد شهیدینژاد، از کشتهشدگان اعتراضات «زن زندگی آزادی» در اراک، روز یکشنبه در حساب کاربری خود در «ایکس»، از حمله نیروهای حکومتی به مراسم «محدود» سالگرد پسرش و بازداشت دستکم یکی از حاضران خبر داد.
بارگذاری بیشتر