لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۳

ابراز نگرانی کمیته نوبل صلح از وضعیت سلامتی نرگس محمدی


 جایزه نوبل صلح، نرگس محمدی
جایزه نوبل صلح، نرگس محمدی

چند روز پس از اعلام اعتصاب غذای نرگس محمدی در اعتراض به عدم دسترسی زندانیان به کمک‌های پزشکی، کمیته نوبل نیز با صدور بیانیه‌ای به این موضوع واکنش نشان داد.

بریت رایس- آندرسن، رئیس کمیته نوبل با انتشار بیانیه‌ای در واکنش به خبر اعتصاب غذای نرگس محمدی، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت سلامتی برنده جایزه نوبل صلح در سال ۲۰۲۳، به حکومت ایران هشدار داد که اقدامات لازم را برای تأمین کمک‌های پزشکی مورد نیاز او و دیگر زنان زندانی انجام دهد.

بنیاد اولاف پالمه سوئد نیز که جایزه سال ۲۰۲۳ خود را به نرگس محمدی اعطا کرده است، در یک نامه‌ سرگشاده با امضای استفان لوفوِن، رئیس هیئت مدیره این بنیاد و نخست‌وزیر پیشین سوئد، و یوآکیم پالمه، نایب رئیس هیئت مدیره این بنیاد خطاب به احمد معصومی‌فر، سفیر جمهوری اسلامی در سوئد، خواستار ارائه مراقبت‌های پزشکی ضروری به نرگس محمدی شده‌ است.

پیش از این و در پی اعلام اعتصاب غذای نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و زندانی سیاسی در زندان اوین، انجمن قلم آمریکا نیز بر لزوم آزادی فوری و بی‌قید و شرط او تاکید کرده بود.

انجمن قلم آمریکا با انتشار متنی در حساب ایکس نوشته بود: «صدها نفر با ارسال نامه‌، خواستار آزادی نرگس محمدی از زندان و پیوستن او به خانواده‌اش شده‌اند. پس از انتشار خبر اعتصاب غذای او، نگرانی‌ها در مورد سلامت و امنیتش افزایش یافته است و ما همچنان خواستار آزادی بی‌قید و شرط او هستیم.»

روز دوشنبه ۱۵ آبان اعلام شد که نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و زندانی سیاسی در اعتراض به «عدم اعزام به بیمارستان قلب» دست به اعتصاب غذا زده است.

خانواده نرگس محمدی در متنی که در صفحه اینستاگرام منسوب به این مدافع حقوق بشر منتشر شده، ضمن اعلام این خبر دلیل این اعتصاب را اعتراض به «سیاست جمهوری اسلامی برای تعلل و عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زندانیان بیمار» و اعتراض به «سیاست یا مرگ یا حجاب اجباری برای زنان ایران» اعلام کرده است.

براساس این گزارش، پس از یک هفته پیگیری‌های نرگس محمدی از زندان و وکلیش از مراجع قضایی، دادستان تهران با اعزام او مخالفت کرده و مجوز اعزام را صادر نکرده بود. این در حالی است که به گفته همین منبع، این زندانی مدافع حقوق بشر «طبق تشخیص و اکوی پزشک معتمد سازمان زندان‌ها از یک هفته پیش» باید به صورت «اورژانسی به مرکز قلب و ریه» اعزام می‌شد.

نرگس محمدی پیش از این اعلام کرده است که برای اعزام به بیمارستان حاضر به تن دادن به حجاب اجباری نیست و بر همین اساس در نوبت‌های قبلی مقامات قضایی در زندان جلو اعزام او به بیمارستان را گرفته‌اند.

صفحه‌ اینستاگرام منسوب به نرگس محمدی روز دوشنبه ۸ آبان با اشاره به جلوگیری از اعزام درمانی این فعال حقوق بشر زندانی به بیمارستان برای دومین بار از ۱۳ شهریور تاکنون، دلیل آن را «تن ندادن» نرگس محمدی به حجاب اجباری و «سرنکردن روسری» ذکر کرد.

بنا براین یادداشت، دادستان دستور داده «تحت هیچ شرایطی» نرگس محمدی بدون روسری به بیمارستان اعزام نشود.

نرگس محمدی پیش‌تر با اشاره به «مرگ مظلومانه آرمیتا» تاکید کرده بود که به پاس خونش «حجاب اجباری» را بر نخواهد تابید.

کمیته نوبل، روز ۱۴ مهر جایزه صلح خود را به نرگس محمدی به دلیل مبارزه او علیه ظلم و ستم بر زنان در ایران، اهدا کرد. محمدی متولد ۱۳۵۱ در زنجان، در دو دهه اخیر بارها بازداشت و زندانی شده است.

او در آخرین پرونده قضایی، به اتهام «تبلیغات ضد دولتی» به ۱۰ سال حبس محکوم شد و در حال حاضر در زندان اوین تهران به سر می‌برد.

XS
SM
MD
LG