در حالی که سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی از ادامه مذاکرات برای تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا سخن میگوید، روزنامه خراسان از بازداشت یک زن آمریکایی ایرانیتبار خبر داده و نوشته است که درخواست آزادی او موجب توقف «اجرای تبادل» شده است.
او با اشاره به تعهد دولت بایدن به آزادی همه شهروندان آمریکایی به ناحق زندانی در دیگر کشورها تصریح کرد: «بیوقفه برای بازگرداندن آنها به خانه تلاش میکنیم [و] تا زمان اتحاد مجدد آنها با عزیزانشان متوقف نمیشویم.»
فریدریش مرتس، رئیس حزب دموکرات مسیحی آلمان که کفالت جمشید شارمهد زندانی سیاسی محکوم به اعدام در ایران را برعهده دارد، دادگاه جمشید شارمهد را یک دادگاه «نمایشی سیاسی» خواند و از دولت آلمان خواهان فشار سیاسی بر جمهوری اسلامی شد.
جمشید شارمهد، زندانی دوتابعیتی محبوس در زندان جمهوری اسلامی، روز یکشنبه ۲۵ تیرماه با خانواده خود تلفنی گفتگو کرده است.
شیلا جکسون لی، عضو دموکرات مجلس نمایندگان ایالات متحده از رئیس جمهوری ایالات متحده خواست هر چه در توان دارد به کار بگیرد و گروگانهای آمریکایی را آزاد کرده و به خانه بازگرداند.
ال گرین، عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از تگزاس میگوید با توجه به وضعیت خاصی که شهروندان آمریکایی در بند در هر کشوری با آن روبرو هستند، رئیس جمهوری آمریکا باید نمایندهای با اختیارات ویژه برای هر کشور خاص، تعیین کند.
نماینده ایرانیتبار پارلمان سوئد با اشاره به مشخصات شماری از افراد دوتابعیتی و خارجی که توسط جمهوری اسلامی زندانی شدهاند، از گردشگران خواست به ایران سفر نکنند.
گروه اکثریت منطقهای در شورای «گرانت اِست» فرانسه روز دوشنبه ۲۹ خرداد در حمایت از سسیل کولر، معلم و فعال سندیکایی فرانسوی، که «به ناحق در ایران بازداشت» شده است، تجمعی برگزار کرد.
باقر نمازی، پدر سیامک نمازی، زندانی دوتابعیتی ایرانی-آمریکایی، روز یکشنبه در پیامی خواستار اقدامی عملی برای آزادی فرزندش از زندان جمهوری اسلامی شد.
جان کربی، مقام ارشد رسانهای کاخ سفید، به تازگی در مصاحبهای اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا، گفته بود هرگز «تعهد مقدس خود برای بازگرداندن آمریکاییهای به اشتباه بازداشتشده در خارج از جمله ایران را از یاد نمیبریم.»
وزیر امور خارجه بلژیک روز جمعه گفت کشورش «در سطح اروپا» برای آزادی احمدرضا جلالی، پژوهشگر ایرانی-سوئدی، دست به کار شده است.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه در پاسخ به پرسش خبرنگار بخش فارسی آمریکا مبنی بر واکنش ایالات متحده به بازگشایی سفارت ایران در عربستان سعودی گفت: «مدتها مدیدی است گفتوگوی مستقیم و دیپملاسی از جمله میان ایران و دولتهای منطقه را تشویق کردهایم.»
کمیته حمایت از فریبا عادلخواه و رولان مارشال روز دوشنبه پنجم ژوئن در چهارمین سالروز بازداشت این دو در فرودگاه تهران، خواهان بازگشت خانم عادلخواه به فرانسه شد.
نرگس محمدی در پیامی از زندان اوین اعلام کرد که مقامات قضایی جمهوری اسلامی ناهید تقوی زندانی دوتابعیتی ۶۸ ساله را «تا مرز از دست دادن سلامتی، آزار و محرومیت میدهند.»
کامران قادری، شهروند دوتابعیتی ایرانی-اتریشی که از زندان در ایران آزاد شده، روز شنبه دو ساعت پس از آنکه به اتریش رسید در اولین گفتوگوی اختصاصی خود با یک رسانه خارج از کشور به صدای آمریکا گفت از اینکه «مزه آزادی را چشیده» خوشحال و در عین حال ناراحت است که «هنوز کسانی در ایران در بند هستند.»
وزیر امور خارجه اتریش دقایقی قبل با انتشار بیانیهای از آزادی کامران قادری و مسعود مصاحب، دو شهروند ایرانی-اتریشی زندانی در ایران خبر داد.
امدادگر بلژیکی زندانی که در ایران زندانی بود و با اسدالله اسدی مبادله شد، در یک نامه از کسانی که برای آزادی او تلاش کردند، سپاسگزاری کرد و تلاش برای آزادی سایر گروگانها را خواستار شد.
رسانههای ایران اخباری در مورد احتمال آزادی قریبالوقوع زندانیان آمریکایی در ایران منتشر کرده و گفتهاند بهزودی در این مورد خبرهای خوب بیشتری منتشر خواهد شد. این در حالی است که خانواده این زندانیها از وجود چنین اخباری یا احتمال آزادی عزیزان خود، ابراز بیاطلاعی کردهاند.
سازمان «کمیته بریتانیا برای آزادی ایران» تصمیم دولت بلژیک مبنی بر آزادی اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی محکوم به تروریسم، و اجازه بازگشت او به ایران پیش از اتمام دوران محکومیتش را به شدت محکوم کرد.
تایید خبر تبادل اولیویه وندکستله و اسدالله اسدی از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران و بلژیک در روز جمعه ۵ خرداد، در صدر اخبار مربوط به ایران بود. در این مطلب صدای آمریکا نگاهی به روند رویدادهای مربوط به بازداشت، محکومیت، حبس، و نهایتا آزادی این دو نفر داشته است.
تبادل زندانی میان ایران و بلژیک با انتقاد گسترده همراه شده است. اولیویه وندکستله، امدادگر بلژیکی که در ایران به اتهام «جاسوسی» به «۴۰ سال» زندان محکوم شده بود با اسدالله اسدی، دیپلمات جمهوری اسلامی که به اتهام دست داشتن دربمبگذاری علیه گردهمایی سازمان مجاهدین در پاریس محکوم شده بود، مبادله شد.
ایران و بلژیک با پادرمیانی عمان دو زندانی را مبادله کردند. ساعاتی بعد از اینکه عمان از پادرمیانی خود خبر داد، مقامات ایران و بلژیک آزادی و مبادله «اولیویه وندکستله» و اسدالله اسدی دیپلمات جمهوری اسلامی را تائید کردند.
بریتانیا روز پنجشنبه ۲۵ ماه مه ضمن هشدار نسبت به هرگونه سفر اتباعش به ایران اعلام کرد شهروندان بریتانیایی و بریتانیایی-ایرانی در معرض خطر جدی بازداشت خودسرانه، بازجویی یا دستگیری از سوی مقامات جمهوری اسلامی هستند.
خواهر بنجامین بریر، گردشگر فرانسوی که از ایران آزاد شده و به فرانسه بازگشته است، میگوید برادرش در حال طی دوران نقاهت است.
امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه، با انتشار توییتی ضمن استقبال از آزادی این دو شهروند فرانسوی، از تمام کسانی که به آزادی آنها کمک کردند، قدردانی کرد و وعده داد به تلاشهای خود برای بازگرداندن دیگر هموطنان زندانیاش در ایران ادامه دهد.
رسانههای ایران از اجرای حکم اعدام فرجالله چعب معروف به حبیب اسیود خبر دادند. حکم اعدام فرجالله چعب معروف به حبیب اسیود به اتهام «افساد فیالارض از طریق تشکیل و اداره» گروه «حرکت نضال» و «طراحی و اجرای عملیات تروریستی» در استان خوزستان اواخر اسفند به تایید دیوان عالی جمهوری اسلامی رسیده بود.
اعدام حبیب اسیود، شهروند دوتابعیتی ایرانی-سوئدی، موجی محکومیتهای بینالمللی را در پی داشته و وزارت امور خارجه کشورهای اروپایی از جمله سوئد، فنلاند، لتونی، لیتوانی، استونی، نروژ، و دانمارک آن را محکوم کردند.
سناتور رابرت منندز، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا، در سخنانی در سنای ایالات متحده گفت که خودکامگان و دیکتاتورها «از سلولهای تاریک زندان در تهران تا زندان سازمان اطلاعات روسیه در مسکو»، شهروندان بیگناه آمریکایی را ناعادلانه بازداشت و با استفاده از آنها گروکشی میکنند.
جمعی از اعضای خانوادههای افراد دو تابعیتی گروگان گرفته شده از سوی جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت با تجمع در مقابل کاخ سفید از رئیس جمهوری آمریکا خواستند آزادسازی عزیزانشان از بند نظام اسلامی را در اولویت قرار دهد.
خانوادههای عضو «کارزار خانوادههایمان را به خانه بیاورید» در نامهای به جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، خواستار ملاقات با او شدهاند. این کارزار شامل شهروندانی است که اعضای خانوادههای آنها در کشورهای دیگر، از جمله ایران، در بازداشت به سر میبرند.
آلمان به تایید حکم اعدام جمشید شارمهد توسط دیوان عالی کشور واکنش نشان داد و آن را «غیرقابل قبول» خواند.
همزمان با حضور رئیس جمهوری کره جنوبی در کاخ سفید، یک سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در مورد پولهای بلوکه شده ایران در بانکهای کره جنوبی به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که ایران میتواند از این مبالغ برای خرید اقلام بشردوستانه استفاده کند.
سناتور منندز نوشت: «پنج سال پیش، عماد شرقی بنا به اتهاماتی نادرست به ناحق بازداشت شد. امروز او همچنان به دور از آسایش همسر، دختران، خواهر، و پدر و مادرش در زندان اوین به سر میبرد. مدتها پیش عماد باید آزاد میشد و نزد عزیزانش بازمیگشت.»
بارگذاری بیشتر