لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۵

واکنش‌ آلمان به تایید حکم اعدام جمشید شارمهد در دیوان عالی کشور و پاسخ جمهوری اسلامی


 جمشید شارمهد، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی
جمشید شارمهد، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی

آلمان به تایید حکم اعدام جمشید شارمهد توسط دیوان عالی کشور واکنش نشان داد و آن را «غیرقابل قبول» خواند.

آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در توئیتی روند دادرسی پرونده شارمهد را زیر سوال برد و نوشت که جمشید شارمهد از دادرسی عادلانه برخوردار نبوده است. او از جمهوری اسلامی خواست که فورا حکم اعدام را لغو کند.

وزیر خارجه آلمان همچنین خبر داد که سفیر این کشور در ایران که در سفر کاری بوده پس از دریافت این خبر برنامه خود را لغو کرده و «برای گفت‌و گو بر سر این موضوع در راه بازگشت به ایران است.»

در واکنش به این سخنان، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی آلمان را به «تلاش برای جلوگیری از اجرای عدالت» متهم کرد و گفت: «ایران در مسیر مقابله با تروریسم و اجرای عدالت برای تروریست‌ها از هیچ کس اجازه نخواهد گرفت.»

مسعود ستایش، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی، صبح چهارشنبه ۶ اردیبهشت، در نشست مطبوعاتی با رسانه‌ها از تایید حکم اعدام جمشید شارمهد در دیوان عالی کشور خبر داد.

دختر این مخالف سیاسی جمهوری اسلامی روز چهارشنبه و پس از اعلام خبر تایید حکم اعدام پدرش در مصاحبه‌ای با صدای آمریکا گفت که « امکان تماس با پدرم موجود نیست و باید از خبرها پیگیر آخرین اتفاقات باشیم.»

این مخالف سیاسی جمهوری اسلامی چند سال پیش توسط نیروهای امنیتی از امارات ربوده و در ایران توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام «فساد فی‌الارض» محاکمه و به اعدام محکوم شده بود.

چندی پیش، عفو بین‌الملل در نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی از او خواسته بود تا فورا دستور لغو «محکومیت ناعادلانه» جمشید شارمهد را صادر و حکم اعدام او را لغو کند.

عفو بین الملل در نامه خود به غلامحسین محسنی اژه‌ای ضمن ابراز نگرانی از خطر اعدام جمشید شارمهد نوشته بود این زندانی دوتابعیتی در «یک محاکمه به شدت ناعادلانه» و به اتهام «افساد فی‌الارض» محکوم به اعدام شده است.

به گفته سازمان حقوق‌بشری عفو بین‌الملل، آقای شارمهد در سه سال گذشته شکنجه شده و برای مدتی طولانی در سلول انفرادی نگهداری شده است. عفو بین الملل می‌گوید جمشید شارمهد از مراقبت‌های بهداشتی کافی هم محروم بوده است و باید آزاد شود.

خبرگزاری قوه قضاییه، میزان، اوایل اسفند سال ۱۴۰۱ از صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد، فعال سیاسی خبر داده بود.

آمریکا و برخی کشورهای غربی از جمله آلمان صدور حکم اعدام برای جمشید شارمهد را به شدت محکوم کرده‌اند.

جمشید شارمهد متولد ۱۳۳۴ تبعه ایران و دارای تابعیت مضاعف آلمان و اقامت در آمریکا است. جمشید شارمهد در سال ١٣٩٩ از امارات متحده عربی ربوده شد.

روند دادرسی پرونده این فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی از همان ابتدا مورد اعتراض حقوقدانان بود.

دختر جمشید شارمهد چندی پیش در گفت و گو با صدای آمریکا گفته بود: «هیچ ارتباطی با پدرم نداریم و نمی‌دانیم که آیا او پس از آتش‌سوزی در زندان اوین زنده است یا نه.»

در هفته‌های اخیر خبرگزاری‌های رسمی جمهوری اسلامی گزارش‌هایی در مورد برگزاری جلسات دادگاه شارمهد منتشر کردند. با این وجود ناظران مستقل رسانه‌ای در جلسات دادگاه حضور نداشتند.

XS
SM
MD
LG