یکی از اصلیترین نکات این مراسم، حضور فرزند احمدرضا جلالی بود که با همراه داشتن پلاکاردی با درخواست آزادی پدرش دیده میشد.
رکسانا که دختر ارشد مراد و ویدا است به گاردین گفته خانوادهاش طی چهار سال گذشته بنا به توصیه دولت بریتانیا با رسانهها صحبت نکردهاند که مبادا «مذاکرات به خطر بیافتد.»
سخنگوی کاخ سفید گفت تلاشهای مستمر به رهبری تیم مذاکرهکننده در وزارت امور خارجه برای بازگرداندن هر شهروند آمریکا که در هر کشوری بازداشت یا حبس شده است و میخواهد در کنار خانواده خود در خانه باشد، ادامه دارد.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، روز جمعه با نازنین زاغری رتکلیف، شهروند ایرانی-بریتانیایی که پس از شش سال بازداشت در ایران آزاد شد دیدار کرد.
فرهاد میثمی، فعال مدنی زندانی، که در اعتراض به احتمال اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی دست به اعتصاب غذای خشک زده است، از شش روز پیش همچنان در اعتصاب غذا به سر میبرد.
یک روز پس از آن که سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی گفت درخواست احمدرضا جلالی برای بازنگری در حکم صادره «در حال بررسی است»، سخنگوی قوه قضاییه میگوید «حکم قطعی اعدام» برای این زندانی دوتابعیتی صادر شده و «دستگاه قضا بر اساس حکم صادره اقدام خواهد کرد.»
سازمان عفو بینالملل افکار عمومی را به «اقدام فوری» برای نجات جان احمدرضا جلالی، زندانی دوتابعیتی سوئدی ایرانی، فراخواند.
کارزار «خانواده ما را به خانه بازگردانید» سازماندهی این تجمع را که روز چهارشنبه ۱۴ اردیبهشت برگزار شد، برعهده داشت. خانوادههای عماد شرقی، شهاب دلیلی، سیامک و باقر نمازی، مراد طاهباز، و دیگر زندانیها در این تجمع حاضر شدند.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، در واکنش به گزارش یک خبرگزاری رسمی ایران مبنی بر تصمیم جمهوری اسلامی برای «اعدام احمدرضا جلالی» پیش از پایان اردیبهشت، به صدای آمریکا گفت که «ایران سابقهای طولانی در زندانی کردن اتباع خارجی دارد تا از آنها به عنوان اهرم سیاسی استفاده کند.»
همزمان با برگزاری آخرین جلسه دادگاه حمید نوری در سوئد، خبرگزاری ایسنا به نقل از منبع آگاه نوشت که حکم اعدام احمدرضا جلالی زندانی دوتابعیتی در دستور اقدام قرار گرفته است.
در کتاب آسمان بدون قفس، کایلی مور گیلبرت از زمان دستگیری خود پیش از سوار شدن هواپیما برای خروج از ایران تا زمانی که آزاد شد میپردازد.
خانواده چهار زندانی اتریشی و آلمانی در ایران، در نامهای از وزیران خارجه اتریش و آلمان درخواست کردند آزادی آنها را در جریان گفتوگوهایی که با ایران در جریان است، دنبال کنند.
یکی از دلایل حبس شهروندان دوتابعیتی، بر اساس این مقاله، استفاده از آنان به عنوان گروگان به منظور کسب امتیازات سیاسی توسط جمهوری اسلامی از دولتهای غربی است.
رکسان طاهباز، دختر مراد طاهباز، فعال محیطزیستی سهتابعیتی که در ایران زندانی است، امروز در برابر ساختمان وزارت خارجه بریتانیا در لندن تحصن کرد.
این رسانه وابسته به سپاه پاسداران، در یادداشتی با تکرار ادعای مقامات جمهوری اسلامی مبنی بر جاسوسی این فعال محیط زیستی می نویسد: «طاهباز مهره ارزشمندی است و مبادله او با ۷ میلیارد دلار، پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی به ضرر جمهوری اسلامی است.»
ستار رحمانی، نماینده مهران رئوف شهروند بریتانیاییایرانی که در ایران زندانی است، میگوید که او از اینکه در جریان مبادله زندانیان دوتابعیتی بریتانیاییایرانی، نادیده گرفتهشده و فراموششده، خشمگین است.
بری روزن، نزار زکا و ژیو وانگ سه گروگان سابق آمریکایی در ایران در گفتوگو با همسر شهاب دلیلی، شهروند ایرانی دارای اقامت دائم آمریکا که در زندان اوین است، ضمن حمایت از آزادی او تاکید کردند که در صورت وقوع توافق احتمالی، او و دیگر زندانیها فراموش نشوند.
مراد طاهباز، زندانی ۶۶ ساله ایرانی- بریتانیایی- آمریکایی و یکی از متهمان پرونده فعالان محیط زیست در ایران که طی روزهای گذشته در زندان دست به اعتصاب غذا زده بود، به اعتصاب خود پایان داد.
بری روزن گروگان سابق سفارت آمریکا در ایران میگوید که پس از باخبر شدن از وضعیت شهاب دلیلی، در نامهای به نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا درخواست کرده که آزادی او هم پیگیری شود.
وکیل شهاب دلیلی میگوید که با توجه به وقایع اخیر و گزارشهای خبری در رسانههای آمریکایی، اروپایی و ایرانی، «بهتر دیدیم که قضیه زندانی شدن شهاب دلیلی را علنی کنیم.«
شهاب دلیلی، شهروند ایرانی دارای اقامت دائم آمریکا، حدود شش سال است که در ایران زندانی است. او در سال ۱۳۹۵ برای حضور در خاکسپاری پدرش به ایران رفت ولی درهنگام خروج از کشور دستگیر و بعدتر به اتهام آنچه «همکاری با دولت متخاصم» عنوان شد، به ده سال زندان محکوم شد.
به گفته خانم زاغری، معنای آزادی تنها زمانی کامل میشود که همه زندانیان دوتابعیتی در ایران، از جمله مراد طاهباز، بتوانند به خانوادههای خود بپیوندند.
در پی جلوگیری مقامات زندانهای ایران از دسترسی این زندانی دوتابعیتی ایرانی استرالیایی به خدمات درمانی، او در زندان اوین جان خود را از دست داد.
آزادی دو شهروند ایرانی-بریتانیایی زندانی در ایران و بازگشت آنها به بریتانیا با استقبال وزارت خارجه آمریکا روبهرو شد. گروگانهای سابق که در ایران بودهاند نیز با ابراز رضایت، خواستار تلاش برای آزادی دیگر زندانیها شدند.
وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه ای تصریح کرده است: «اولویت ما بازگرداندن ایمن تمامی شهروندان به ناحق بازداشتشده به میهن در اسرع وقت و نیز حل موارد شهروندان آمریکایی ناپدیدشده و ربودهشده از جمله باب لوینسون است.»
سیامک نمازی، زندانی دوتابعیتی در ایران، با انتشار یادداشتی با عنوان «چرا نمیتوانیم اطمینان خارجنشینها را جلب کنیم؟» به انتقاد از حاکم شدن نگاه امنیتی حاکمیت نسبت به ایرانیان خارج از کشور پرداخته است.
غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد زندانی سیاسی در ایران میگوید در شش ماه اخیر اصلا اجازه صحبت با پدرش را نداشتهاند و حتی نمیدانستند او زنده است.
کامران قادری پیشتر اعلام کرد بود به همراه انوشه آشوری به این کارزار پیوسته و در زندان اعتصاب غذا میکند.
همسر احمدرضا جلالی به صدای آمریکا گفت که این پزشک دو تابعیتی ایرانی-سوئدی زندانی در ایران به دلیل مشکل چسبندگی روده در بیمارستانی خارج از زندان مورد عمل جراحی قرار گرفته است و وضعیت جسمی او مساعد نیست.