لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۳۴

«جان سپر جان»؛ هشتگی که برای نجات جان دو زندانی داغ شد 


فرهاد میثمی فعال مدنی (آرشیو)
فرهاد میثمی فعال مدنی (آرشیو)

فرهاد میثمی، فعال مدنی زندانی، که در اعتراض به احتمال اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی دست به اعتصاب غذای خشک زده است، از شش روز پیش همچنان در اعتصاب غذا به سر می‌برد.

محمد مقیمی، وکیل مدافع فرهاد میثمی، طی روزهای گذشته با نوشتن توییت‌هایی نسبت به وضعیت جسمی موکلش ابراز نگرانی کرده است.

فرهاد میثمی هفته گذشته با انتشار نامه‌ای از داخل زندان رجایی‌شهر خواستار توجه همه فعالان و نهادهای مدافع حقوق بشر به شرایط احمدرضا جلالی شد و نوشت: «او این روزها یکی از بی‌پناه‌ترین انسان‌های روی زمین است. نگذارید جلالی را اعدام کنند.»

احمدرضا جلالی پزشک و پژوهشگری است که برای شرکت در یک کارگاه مدیریت بحران به ایران سفر کرده بود و اردیبهشت سال ۹۵ بازداشت شد.

دادگاه انقلاب تهران این پزشک ایرانی-سوئدی را به اتهام «جاسوسی» به اعدام محکوم کرده است. احمدرضا جلالی و خانواده‌اش بارها این اتهام را رد کرده‌اند.

فرهاد میثمی، پزشک و فعال مدنی، نیز از مرداد سال ۹۷ در زندان به سر می‌برد.

وی به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به پنج سال زندان محکوم شده است.

مصادیق اتهام‌های این فعال مدنی فعالیت‌های مسالمت‌آمیز او و حمایت از زنان معترض به حجاب اجباری، معروف به «دختران خیابان انقلاب»، است.

هوشنگ رضایی دیگر زندانی سیاسی، نیز در حمایت از احمدرضا جلالی به این اعتصاب غذا پیوسته است.

وی که هم‌اکنون حکم ۱۵ سال زندان خود را می‌گذراند در نامه‌ای از داخل زندان رجایی‌شهر نوشت که ۹ سال زیر حکم اعدام بوده است و از روند «شکنجه و اعتراف‌گیری» در زندان‌های جمهوری اسلامی اطلاع دارد.

کاربران شبکه‌های اجتماعی با استفاده از هشتگ «جان سپر جان» به این موضوع واکنش نشان دادند و از هر دو زندانی حمایت کردند.

احسان بداغی، روزنامه‌نگار، نوشت: «وقتی جان سپر جان می‌شود، معنایش این است که دادخواهی و عدالت در بن بست قرار گرفته است.»

ضیا نبوی، زندانی سیاسی پیشین، نیز با استفاده از این هشتگ نوشت: «فرهاد میثمی در تمام دوران حبس چهارساله خود، هرگز هیچ مطالبه شخصی نداشته و حالا برای توقف اعدام کسی دست به اعتصاب غذا زده است که حتی هم‌مسلک سیاسی او نیست.»

آرش صادقی، زندانی سیاسی پیشین، نیز در توییتی از فرایند قضایی در جمهوری اسلامی و «عدم استقلال» قوه قضائیه انتقاد کرد و نوشت «زندانی سیاسی در این شرایط هیچ دریچه‌ای برای دفاع از حقوق و استیفای عدالت نمی‌یابد.»

طی روزهای گذشته آن لینده، وزیر امور خارجه سوئد، و ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نیز نسبت به احتمال اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی ابراز نگرانی کردند و خواستار آزادی او شدند.

ذبیح‌الله خداییان، سخنگوی قوه قضاییه، روز سه‌شنبه ۲۰ اردیبهشت اعلام کرد که حکم اعدام احمدرضا جلالی قطعی است و «دستگاه قضا بر اساس حکم صادره اقدام خواهد کرد.»

مدافعان حقوق بشر زندانیان دو تابعیتی را گروگان جمهوری اسلامی می‌نامند و می‌گویند حکومت ایران از این افراد برای باج‌خواهی از غرب استفاده می‌کند.

XS
SM
MD
LG