لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۱۰

سیامک نمازی می‌گوید تداوم حبس دوتابعیتی‌ها انتقاد بین‌المللی از جمهوری اسلامی را افزایش می‌دهد


سیامک نمازی، شهروند ایرانی-آمریکایی زندانی در ایران (آرشیو)
سیامک نمازی، شهروند ایرانی-آمریکایی زندانی در ایران (آرشیو)

سیامک نمازی، زندانی دوتابعیتی در ایران، با انتشار یادداشتی با عنوان «چرا نمی‌توانیم اطمینان خارج‌نشین‌ها را جلب کنیم؟» به انتقاد از حاکم شدن نگاه امنیتی حاکمیت نسبت به ایرانیان خارج از کشور پرداخته است.

به نوشته آقای نمازی، امروزه رابطه جمهوری اسلامی با شهروندان خارج‌نشین در چنان جایگاه نامطلوبی قرار دارد که دعوت‌های «گرم» دولت سیزدهم با استقبال سرد هموطنان دوتابعیتی روبه‌رو شده است.

این بازرگان ایرانی-آمریکایی که از مهر ۹۴ در جریان سفری به ایران در بازداشت به سر می‌برد، می‌گوید که مسئولان کنونی اگر حاضر به قبول اشتباهات گذشته نشوند و یا وجود برخی چالش‌ها را کماکان انکار کنند و به صحت برآوردهای نادرست‌شان اصرار بورزند، قطعا از رسیدن به نتیجه مقبول محروم خواهند ماند.

وی با طرح این پرسش که چرا بیش از ۵۰ درصد کل بازداشت‌های دو تابعیتی‌ها از اوایل انقلاب تا کنون در همین چند سال گذشته رخ داده، نوشته تا زمانی که تعداد زیادی از شهروندان دو تابعیتی محبوس بمانند، انتقادهای محافل بین‌المللی در این باره شدت پیدا خواهد کرد، هشدارها به دیگر دو تابعیتی‌ها در خصوص خطر سفر به ایران بلندتر خواهد شد، و ایرانیان خارج از کشور نسبت به آمدن به میهن‌شان مضطرب‌تر خواهند شد.

سیامک نمازی در ادامه یادداشت خود که در انصاف نیوز منتشر شده، به انتقاد از آن چه «نگاه تبعیض‌آمیز و ناروا» نسبت به «محکومان امنیتی» در زندان‌های ایران نامیده می‌پردازد. او نوشته است: «دو‌تابعیتی‌ها به‌طور مرتب از حقوق و ارفاقات قانونی‌ مانند مرخصی و آزادی مشروط که منوط به نظر ضابطین می‌شود محروم می‌مانند» و این نشانگر آن است که «این قشر گاهی از زندانیانی با اتهامات وحشتناکی مانند همکاری با داعش و یا قاچاق دختران کشورمان به دیگر ممالک از حقوق کمتری برخوردار می‌شوند.»

جمهوری اسلامی ایران، روسیه، چین و ونزوئلا در میان کشورهایی هستند که شهروندان خارجی را دستگیر کرده و از آن‌ها به عنوان اهرم در مذاکرات سیاسی استفاده می‌کنند.

از شهروندان دوتابعیتی یا خارجی محبوس در ایران می‌توان به نازنین زاغری-رتکلیف، مراد طاهباز، مهرداد رئوف و انوشه آشوری (شهروندان ایرانی-بریتانیایی)؛ عماد شرقی، سیامک نمازی، و پدرش باقر نمازی (شهروندان ایرانی-آمریکایی)؛ احمدرضا جلالی (پژوهشگر ایرانی-سوئدی)، مسعود مصاحب و کامران قادری (شهروندان ایرانی‌-اتریشی)، فریبا عادلخواه (شهروند ایرانی-فرانسوی) و ناهید تقوی (شهروند آلمانی ایرانی‌تبار) و همچنین بنجامین بریر گردشگر فرانسوی اشاره کرد.

XS
SM
MD
LG