در حالی که بسیاری از کشورها، در پی نگرانی از شیوع گونه جدید ویروس کرونا، محدودیتهای مسافرتی از کشورهای آفریقایی و مناطقی که ویروس در آنها مشاهده شده است اعمال کردهاند، دانشمندان نیز در تلاش برای شناختن هر چه بیشتر گونه موسوم به «امیکرون» هستند.
وزارت بهداشت ایران از روز ۹ آذر تا ۱۰ آذر، ۴ هزار و ۳۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
در حالی که ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران، چندی پیش تأکید کرده بود که پیشخرید واکسن داخلی مورد تأیید وزارت بهداشت انجام شود، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی میگوید تاکنون هیچ قراردادی منعقدنشده و هیچ پیش پرداختی صورت نگرفته است.
مقامات بهداشتی هلند روز سه شنبه اعلام کردند که گونه امیکرون ویروس کرونا پیش از آن که آفریقای جنوبی کشف آن را به سازمان بهداشت جهانی گزارش دهد، در هلند بود. این خبر در دنیایی خسته که امیدوار بود بدترین وضعیت همهگیری را پشت سر گذاشته، ترس و نگرانی ایجاد کرده است.
رئیسجمهوری آمریکا روز دوشنبه گفت ورود گونه جدید کرونا به ایالات متحده اجتناب ناپذیر است، اما این کشور برای حفاظت از آمریکاییها ابزار کافی را در اختیار دارد.
ایالات متحده آمریکا، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، و ژاپن از جمله مناطقی هستند که چنین ممنوعیتهایی را اعمال کردهاند.
پزشکی که برای اولین بار گونه «امیکرون» ویروس کرونا را در آفریقای جنوبی گزارش داد، میگوید تاکنون علایم بیماری کووید-۱۹ در مبتلایان به این گونه «بسیار خفیف» بوده و هنوز کسی به دلیل ابتلا به آن در بیمارستان بستری نشده است.
در پی نگرانیها بابت ورود گونه جدید کرونا به ایران، مقامات بهداشتی این کشور از آغاز «مراقبتهای مرزی» خبر دادهاند. هر چند روز گذشته بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت ایران گفته بود «با همه مراقبتها، احتمال ورود ویروس وجود دارد و باید آماده باشیم.»
گونه جدید ویروس کرونا در سراسر جهان در حال گسترش است و در روز یکشنبه ۷ آذر، ۱۳ مورد در هلند، و دو مورد نیز در دانمارک و استرالیا پیدا شده است. این در حالی است که بسیاری از کشورها با اعمال محدودیتهای مسافرتی در تلاش هستند که راه را به روی این ویروس جهش یافته جدید مسدود کنند.
گسترش سویه خطرناک کووید-۱۹، رعایت نکردن مقررات بهداشتی از جمله ماسک زدن و فاصلهگیری اجتماعی، و خودداری افراد از واکسینه شدن، سه عامل اوجگیری کرونا به شمار میروند.
بسیاری از والدین و مسئولان مدارس نیز نسبت به بازگشایی حضوری مدارس در شرایط کنونی ابراز نگرانی کردهاند.
استرالیا ۲۰ ماه پیش برای مهار ویروس کرونا مرزهای خود را بست. اما این کشور با کمبود شدید نیروی کار روبرو شده و پس از واکسینه کردن ۷۲ درصد از جمعیت خود تمرکزش را به بهبود اقتصادی معطوف کرده است.
کشورهای اروپایی در تعطیلات آخر هفته گذشته، شاهد برگزاری راهپیماییهای اعتراضی علیه اعمال محدودیتهای بیشتر برای مهار ویروس کرونا بودند.
در حالی که اروپای شرقی به طور کلی از نظر واکسیناسیون از دیگر کشورهای اروپایی عقب مانده، اوکراین از جمله کشورهایی است که کمترین درصد واکسیناسیون را در منطقه داشته است.
اتریش این هفته اعلام کرد نخستین کشوری خواهد بود که از فوریه به طور قانونی مردم را ملزم به تزریق واکسن میکند. مقامات اتریشی همچنین گفتهاند که این کشور برای سومین بار وارد قرنطینه کامل خواهند شد.
نتایج مطالعهای که در مجله «میکروب و سلول میزبان» منتشر شده نشان داده است که واکسن فایزر قویترین واکنش ایمنی را در میان چهار واکسن آزمایششده - فایزر، آسترازنکا، اسپوتنیک، و سینوفارم - به همراه داشته است.
وزارت بهداشت ایران از روز ۳۰ آبان تا ۱ آذر، شناسایی ۵ هزار و ۴۲۷ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
بنا بر آخرین آمار ایالتی که روز شنبه ۲۹ آبان منتشر شد، ایالت نیویورک در ماه نوامبر و با نزدیکتر شدن به فصل تعطیلات، همچنان شاهد افزایش موارد ابتلا به کرونا و بستری شدن مبتلایان در بیمارستانها است.
شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در آلمان به طور بیسابقهای در حال افزایش است. ظرف شبانهروز گذشته ۵۳ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا در آلمان شناسایی شده و ۲۰۱ نفر جان خود را از دست دادند.
آمار مبتلایان به ویروس کرونا در اروپا رو به افزایش است. آلمان نیز مستثنی نیست و فقط در روز گذشته ۲۹۴ نفر در آلمان به دلیل ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند. آنگلا مرکل صدراعظم آلمان برای بهبود وضع خواستار یک «تلاش ملی» شده است.
دولت اوکراین در نظر دارد امسال معادل نزدیک به ۱۱۴ میلیون دلار را به برنامه تشویقی در زمینه مقابله با کرونا اختصاص دهد. همین مقدار بودجه برای برنامه تشویقی سال ۲۰۲۲ نیز در نظر گرفته شده است.
یکی از دلایل عمده افزایش سفر شهروندان روسیه به کرواسی برای واکسیناسیون، استقبال پایین شهروندان روسی از واکسن داخلی «اسپوتنیک وی» است.
بارگذاری بیشتر