لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۶

یک مطالعه جدید: واکسن «کووکسین» در هند ۵۰ درصد از بروز کرونا پیشگیری کرده است


نتایج یک مطالعه در جریان موج شدید کرونا با گونه دلتا در هند نشان می‌دهد واکسن «کووکسین» شرکت بهارات هند ۵۰ درصد از بروز بیماری دارای علائم در جمعیت آسیب‌پذیر پیشگیری کرده است.

این مطالعه که در «دنیای واقعی» انجام شده، واکسن کووکسین هند را از ۱۵ آوریل تا ۱۵ مه مورد ارزیابی قرار داده و نتایج را با کارآیی ۷۷.۸ درصدی به دست آمده از آزمایش‌های فاز سوم، که از نوامبر سال ۲۰۲۰ تا ژانویه سال ۲۰۲۱ بر روی بیش از ۲۵ هزار نفر انجام شد، مقایسه کرده است.

این مطالعه جدید که نتایج آن در مجله «بیماری‌های عفونی لنست» منتشر شده است، افرادی را از کادر درمان بیمارستان که تست کرونای آنها مثبت شده با گروه کنترل، یعنی بیمارانی که به دلیل مشابه تحت آزمایش‌های مشابهی قرار گرفته‌اند و نتیجه آزمایش آنها منفی شده، مقایسه کرده است.

مطالعه، بیش از هزار مورد ابتلا به کووید-۱۹ را با گروه کنترل منفی – مطابق با سن و جنسیت - تجریه و تحلیل کرده است.

کارشناسان معتقدند میزان کارآیی پایین‌تر نسبت به آنچه از آزمایش‌های بالینی فاز سوم به دست آمده است می‌تواند به این دلیل باشد که مطالعه تنها به کادر درمان بیمارستان محدود شده بود که در مقایسه با عموم مردم در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

همچنین این مطالعه در دوره‌ای انجام شده است که گونه مسری دلتا هند را فرا گرفته بود.

کانال تلگرام «ساینتومتریکس» به مدیریت محمد سعید رضایی فعال حوزه علم‌سنجی نوشته است، این اثر بخشی در مقایسه با اثربخشی‌های واکسن‌های فایزر و آسترازنکا به ترتیب ۸۸ و ۶۷ درصد کمتر بوده است که دلایلی مانند استفاده از پلتفرم‌های مختلف، فاصله متفاوت بین دو دز و میزان بروز کرونا در زمان انجام مطالعه می تواند توجیه کننده این تفاوت ها باشد.

واکسن کووکسین از ویروس غیرفعال کرونا استفاده می‌کند که باعث ایجاد بیماری در فرد نمی‌شود، اما سیستم ایمنی بدن آن را شناسایی می‌کند و به آن واکنش نشان می‌دهد.

کووکسین دو دز دارد که به فاصله چهار هفته از یکدیگر تزریق می‌شوند.

آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد یک میلیون و ۱۲۵ هزار دز از این واکسن وارد ایران شده است.

این واکسن چندی پیش مجوز مصرف اضطراری سازمان بهداشت جهانی را دریافت کرد.

شریک آمریکایی شرکت بهارات هند، درخواست دریافت مجوز مصرف اضطراری را به سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا ارسال کرده است.

XS
SM
MD
LG