لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۷

کرونا در ایران | درخواست وزارت بهداشت برای غربالگری روزانه در مدارس؛ احتمال توقف واردات واکسن و «تکیه بر توان داخلی»


تاکنون ۱۰ میلیون دز واکسن «رازی کووپارس» تولید شده است
تاکنون ۱۰ میلیون دز واکسن «رازی کووپارس» تولید شده است

وزارت بهداشت ایران از روز ۳ آذر تا ۴ آذر، ۴ هزار و ۸۵۰ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد. به این ترتیب، مجموع مبتلایان به این ویروس در ایران به ۶ میلیون و ۹۷ هزار و ۶۷۲ نفر رسید.

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۹۶ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کرونا به ۱۲۹ هزار و ۳۷۶ نفر رسید.

این در حالی است که بسیاری از جمله تعدادی از مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. 

وزارت بهداشت ایران شمار بیمارانی که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند را سه هزار و ۳۶۸ نفر اعلام کرده است.

  • صدور دستورالعمل غربالگری برای مدارس

در حالی که بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش ایران، ۱۰۵ هزار مدرسه طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا آموزش حضوری را از سر گرفته‌اند، ابهام پیرامون رعایت پروتکل‌ها و جلوگیری از وقوع موج ششم کرونا، که بسیاری از کارشناسان بهداشتی نسبت به آن هشدار داده اند، برطرف نشده است.

دبیر کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز بر لزوم تجدید نظر در بازگشایی مدارس تأکید کرده است. با این حال تغییری در این برنامه ایجاد نشده و تنها وزارت بهداشت با صدور دستورالعلمی از مدارس خواسته است تا به صورت روزانه در بدو ورود به مدرسه، تمامی دانش‌آموزان، معلمان و سایر کارکنان را غربالگری کنند.

این در حالی است که تعدادی از کارشناسان بهداشتی و فعالان حوزه سلامت در ایران هشدار داده‌اند که غربالگری با تب‌سنجی کافی نیست.

پیشتر، رئیس مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی به خبرگزاری ایلنا گفته بود که تست هفتگی از جمعیت بسیار بزرگ کودکان جای سئوال دارد.

علیرضا ناجی تأکید کرد که از روی علائم بالینی نمی‌توان بیماری را تشخیص داد، چرا که بسیاری از مبتلایان این علائم را بروز نمی‌دهند.

همچنین مسعود یونسیان، عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا، گفته است تمرکز مسئولان آموزش و پرورش بر دستورالعمل و آموزش بهداشت است، که این کافی نیست و «به نظر می‌رسد بیشتر متکی به واکسیناسیون هستند.»

  • تحویل پنج میلیون دز واکسن رازی به وزارت بهداشت

پنج میلیون دز واکسن «رازی کوو‌پارس» تحویل وزارت بهداشت ایران شده و رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی هم از وجود «مشتری‌های پر و پا قرص» خارجی برای این واکسن خبر داده است.

به گفته علی اسحاقی می‌توان از این واکسن به عنوان دز یادآور (بوستر) برای تمام واکسن هایی که تاکنون در ایران تزریق شده‌اند استفاده کرد.

واکسن «رازی کووپارس» در سه دز شامل دو دز تزریقی و یک دز استنشاقی تهیه شده است.

وزیر بهداشت ایران، واکسن تولیدی موسسه رازی را یکی از «پیشرفته‌ترین واکسن‌های جهان» توصیف کرد.

بهرام عین‌اللهی در مورد شیوه تأیید واکسن‌های داخلی گفت: «دقت نیروهای وزارت بهداشت بسیار بالا‌ست و به همین دلیل واکسن‌های داخلی از نظر کیفیت و اثربخشی بی‌نظیر است.»

تاکنون تنها نتایج آزمایش‌های بالینی واکسن برکت به سازمان بهداشت جهانی ارسال شده است اما هنوز تأییده این نهاد را دریافت نکرده است.

وزیر بهداشت همچنین از احتمال توقف واردات واکسن خبر داد و گفت، هدف این است که «با تکیه بر توان داخلی پیش برویم.»

او پیشتر گفته بود: «اگر بخواهیم معطل تولیدات داخلی واکسن شویم تا به ۱۶۰میلیون دُز واکسن مورد نیاز برسیم، باید خیلی صبر کنیم.»

مهرماه امسال، رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، حجم بالای واردات واکسن را دلیل «زمین‌گیر شدن» شرکت‌های تولیدکننده واکسن‌ داخلی دانسته بود.

سازمان غذا و داروی ایران اعلام کرد که به تولیدکنندگان ایرانی واکسن، ۱۳۰ میلیون یورو ارز دولتی اختصاص یافته است.

وزیر بهداشت ایران، میزان تولیدات داخلی واکسن را «بیش از ۱۰۳ میلیون دز» عنوان کرده است.

XS
SM
MD
LG