دامنه اعتراضات سراسری که از یازده روز پیش در برخی شهرهای استان خوزستان آغاز شد و پس از چند روز به استانهای لرستان، اصفهان، تهران، و البرز گسترش پیدا کرد، اکنون به شمال غربی ایران رسیده است.
اعتراضات مردمی خوزستان که در ابتدا با اعتراض به معضل بیآبی آغاز شد، با گذشت تنها چند روز در پی تقابل نیروهای امنیتی با مردم شدت بیشتری گرفت و معترضان شعارهایی را علیه حاکمیت سر دادند. این اعتراضات اکنون نه تنها از حمایت شهروندان شهرهای دیگر ایران، بلکه از پشتیبانی و همبستگی شهروندان ایرانی خارج از کشور نیز برخوردار شده است و همچنان ادامه دارد.
بنا بر ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی شهرهای مختلف خوزستان از جمله سوسنگرد، اهواز، و ماهشهر روز و شب جمعه یکم مرداد نیز همچون روزهای گذشته صحنه اعتراضات مردمی بودند.
سازمان عفو بینالملل در بیانیهای از مقامات ایران خواسته است که استفاده از سلاح جنگی علیه معترضان را متوقف کند. این سازمان همچنین میگوید بنا بر اطلاعاتی که دریافت کرده، از زمان آغاز اعتراضات به بیآبی در خوزستان نیروهای امنیتی دست کم هشت معترض از جمله یک پسر نوجوان را کشتهاند.
بنا بر گزارشهای تصویری شهروندان، هشتمین شب پیاپی اعتراضات نسبت به بیآبی در شهرهای ماهشهر، اهواز، و دزفول در استان خوزستان پنجشنبه، ۳۱ تیر، با تجمعات حمایتی و اعتراضات در شهرهای ازنا و شاهینشهر در استانهای لرستان و اصفهان ادامه یافت.
مراسم خاکسپاری هادی بهمنی، نوجوان هفده سالهای که در جریان اعتراضات خوزستان به بیآبی در ایذه کشته شد، پنجشنبه ۳۱ تیر، با حضور جمعیتی انبوه برگزار شد. بنا بر گزارشها، این مراسم با وجود «جو امنیتی» برگزار شد.
اعتراضات گسترده در خوزستان شامگاه چهارشنبه در حالی ادامه یافت که ساعاتی قبل از آن، دادستانی عمومی و انقلاب اسلامی خوزستان با صدور بیانیهای معترضان را تهدید به مقابله «قاطعانه» کرد و به آنها هشدار داد صف خود را «از صف ضد انقلاب» جدا کنند.
اعتراضات گسترده در خوزستان نسبت به بیآبی برای هفتمین روز ادامه یافت و بنا بر گزارشهای شهروندی، روز چهارشنبه ۳۰ تیر نیز اعتراضات در شهرهای مختلف استان از جمله در سوسنگرد برگزار شده است. اینترنت در این منطقه با اختلال مواجه است.
در نزدیکی تهران، در مترو گلشهر کرج، نیز آنطور که یک فیلم ارسالی به صدای آمریکا نشان می دهد جمعی از مردم در حمایت از معترضان خوزستانی علیه سپاه پاسداران شعار داده اند:«سپاهی حیا کن، مملکت رو رها کن.»
ششمین روز پیاپی اعتراضات خوزستان نسبت به بیآبی، با وجود راهپیمایی مسالمتآمیز مردم، به خشونت کشیده شد. در همین حال یک فعال حقوق قومی از کشته شدن دستکم دو تن از معترضان در کوی علوی اهواز در روز سهشنبه خبر داد. گزارشهای تأیید نشده نیز از کشته شدن دستکم سه تن دیگر از معترضان در شهر ایذه طی غروب و شب سهشنبه، ۲۹ تیر خبر میدهند. همچنین بنا بر گزارشهای غیررسمی، عده قابل توجهی زخمی شدهاند.
در ششمین روز پیاپی اعتراضات سراسری در خوزستان، سهشنبه ۲۹ تیر، مردم ایذه با شعارهای «بختیاری با عرب، اتحاد اتحاد»، «مرگ بر خامنهای» و «رضا شاه، روحت شاد» به معترضان پیوستند. ویدئوهای رسیده به صدای آمریکا تصاویری را نشان میدهد که به گفته راویان، جمهوری اسلامی در حال اعزام «تانک» به اهواز است.
در پنجمین شب پیاپی اعتراضات سراسری مردم خوزستان نسبت به بیآبی و نبود مدیریت کارآمد برای حل این بحران، مردم شوشتر در بخش شمالی خوزستان و خرمآباد در استان لرستان به حمایت از معترضان در دیگر شهرها برخاستند. بر اساس گزارشهای تصویری شهروندان، در شهرهای مختلف تیراندازیهای مکرر مشاهده و شنیده میشود.
با وجود گزارشهای مردمی مبنی بر وجود اختلال گسترده اینترنت در ایران، بهویژه در استان خوزستان، ویدئوهای تازهتری از اعتراضات سراسری این استان جنوبی ایران در پنجمین شبانهروز پیاپی، به صدای آمریکا رسیده و یا در شبکههای اجتماعی منتشر شده است. بنا بر گزارشها، حضور پررنگتر و موثر زنان در این اعتراضها دیده میشود.
بنا بر گزارشهای شهروندی منتشر شده در شبکههای اجتماعی، اعتراضات سراسری نسبت به بیآبی در برخی شهرهای استان خوزستان برای پنجمین روز پیاپی ادامه دارد. بنا بر گزارشها، مردم استان لرستان که در همسایگی خوزستان واقع شده است نیز به اعتراضات پیوستهاند.
شمار زیادی از مستندسازان ایرانی با انتشار بیانیه ای سرکوب «مردمی که زندگی را جست و جو می کنند» به شدت محکوم کرده و گفته اند «در کنار تشنگان خوزستان» می مانند.
در دو ویدیو، صدای ممتد تیراندازی همراه با هجوم تعدادی از موتورسواران مسلح وابسته به نیروهای امنیتی به سوی معترضان دیده و شنیده می شود.
کارگران نیشکر هفت تپه که در اعتراض به شرایط صنفی خود دست به اعتصاب زده اند، با سر دادن شعار «خوزستان بیچاره، یه قطره آب نداره» همبستگی خود را با معترضان خوزستانی اعلام کردند.
در حالی که در جریان اعتراضات مسالمتآمیز مردم نسبت به بیآبی در شهرهای استان خوزستان طی سه روز گذشته دستکم دو معترض کشته شدهاند، استاندار خوزستان ناراحتی مردم را «به حق» دانسته و گفته است باید برای رفع دغدغههای عمومی «شبانهروزی تلاش کنیم.» یک مقام امنیتی استان نیز گفته رساندن آب آشامیدنی به برخی مناطق استان «۱۰ تا ۱۵ روز دیگر» طول میکشد.
مسیح علینژاد، روزنامه نگار و فعال حقوق بشر و مجری و مفسر برنامه تبلت صدای آمریکا، در یک توییت جانباختگان را مصطفی نعیماوی و مرتضی خضیری معرفی کرده است.
شاهزاده رضا پهلوی در یک رشته توییت با اشاره به اینکه «خوزستان با خاک حاصلخیز و رودهای پرآبش برای هزاران سال قلب تپنده تمدن و فرهنگ ایرانی بوده» نوشته است: «امروز در نتیجه بی کفایتی رژیم، خوزستان چون دیگر استان های ایران آب ندارد.»
تازهترین ویدیوهای ارسالی به صدای آمریکا گویای حضور جمعیتی انبوه در تجمعهای شامگاه جمعه در سوسنگرد است. راوی در یک ویدیو خطاب به استاندار خوزستان میگوید آیا هنوز اعتراضات را تکذیب میکند و آن را قدیمی میداند؟
با ادامه اعتراضات در ایران به دلیل کمبود آب، برق، و پرداخت نشدن حقوقهای به تعویق افتاده کارکنان در ایران، آمریکا از دولت این کشور میخواهد ضمن به رسمیت شناختن حق آزادی بیان و تجمع مسالمتآمیز، از مردم حمایت کند.
یک منبع مطلع در گفتوگو با صدای آمریکا تأیید کرد که اعتراضات عمومی نسبت به بیآبی دستکم در چند شهر خوزستان، از جمله اهواز، ماهشهر، و سوسنگرد پنجشنبه ۲۴ تیر در جریان است. اعتراضات در خوزستان، یکی از استانهای جنوبی ایران، در حالی در جریان است که این روزها با هوای گرمتر از ۵۰ درجه سانتیگراد روبهروست.
وزارت بهداشت ایران، از ۲۲ تا ۲۳ تیرماه، ۲۳ هزار و ۶۵۵ نفر مبتلای جدید به ویروس کرونا را تأیید کرده است.
کاخ سفید در واکنش به علنی شدن توطئه سرویسهای اطلاعاتی ایران برای ربودن «یک روزنامهنگار مستقر در آمریکا» گفت که این نقشه «خطرناک و نفرتانگیز» ایران برای ربودن یک شهروند آمریکایی در خاک آمریکا را «قاطعانه» محکوم میکند.
در این توطئه نیلوفر بهادریفر، ساکن کالیفرنیا، با همکاری چهار مرد قصد داشتند مسیح علینژاد، روزنامهنگار ایرانی آمریکایی و همکار صدای آمریکا، را بربایند و از طریق ونزوئلا به ایران منتقل کنند. بهادریفر هم اکنون زندانی است و به اتهام تلاش برای ربودن مسیح علینژاد در دادگاه محاکمه خواهد شد.
وزارت خارجه آمریکا میگوید که گفتوگو برای بازگرداندن آمریکاییهای ایرانیتبار که جمهوری اسلامی ایران آنها را به عنوان اهرم سیاسی زندانی میکند، موضوع جدیدی برای دولت بایدن نیست، بلکه گفتوگوهای غیرمستقیم در این زمینه از زمان دولت پیشین ایالات متحده شروع شده بود و ادامه دارد و دولت ترجیح میدهد بدون هیاهوی رسانهای این گفتوگوها را ادامه دهد.
آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان میدهد از ۲۱ تیر تا ۲۲ تیر، ۲۲ هزار و ۷۵۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و ۱۶۶ مورد مرگ در کشور تأیید شده است.
به دنبال آتش سوزی بیمارستان «امام حسین» در شهر ناصریه در استان جنوبی ذیقار عراق، دهها نفر کشته و زخمی شدند.
هزاران معترض کوبایی روز یکشنبه در بزرگترین تظاهرات طی دهه ها علیه دولت کمونیست آن کشور فریاد آزادی خواهی و شعارهای ضد رییس جمهوری آن کشور سر دادند و نارضایتی خود از بحران اقتصادی و پاسخ دولت به همه گیری کرونا راابراز کردند
در این گزارش همچنین گفته شده است که بعد از توافق احتمالی،«کلیه تحریمهای ترامپ که در صورت استمرار عضویت آمریکا در برجام، نمیتوانستند وضع شوند (ولو به بهانههای دیگر) نیز رفع خواهند شد.»
ناکارآمدی مقامات ایران در مقابله با بیماری کرونا در یک نظرسنجی کشوری پیرامون این بیماری بازتاب یافته است. به گزارش خبرگزاری ایسنا، در این نظرسنجی که اردیبهشت امسال انجام شده نزدیک به ۷۵ درصد از پاسخ دهندگان اعلام کرده اند که به درستی سیاست ها و اقدامات دولت برای مقابله با بحران کرونا «تاحدی، کم، و خیلی کم» اعتماد دارند.
در تصاویری که از هک شدن سیستمهای کامپیوتری کارکنان ستاد وزارت راه و شهرسازی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است، متن هشدار آمیزی خطاب به وزیر راه و شهرسازی دیده میشود و در آن آمده است که «این پیغام برای مسئولینت: پایتان را از گلیمتان درازتر نکنید» و کاربران مختلف در شبکههای اجتماعی نیز تصاویری از این پیام را منتشر کردهاند.
به گزارش بخش دری صدای آمریکا، آقای غنی روز شنبه ۱۹ تیر و پس از افتتاح فرودگاه بینالمللی خوست، خطاب به طالبان گفت: «آیا شریعت خداوند را میپذیرید؟ من میگویم بیایید مذاکره کنیم، آنان (طالبان) میگویند نه ما با آمریکاییها توافق کردهایم. آیا توافق با آمریکا از شریعت هم بالاتر است؟»
رسانههای ایران اوایل شنبه ۱۹ تیر به وقت محلی از شنیده شدن صدای انفجار مهیب در حوالی پارک ملت تهران خبر دادند. شبکه خبر و خبرگزاری ایرنا در گزارشهای ابتدایی گفتند یک شی ناشناس منفجر شده که تلفات یا خسارتی نداشته است.
از شش واکسنی که ایران ادعا میکند در دست تولید دارد، دو واکسن «برکت» و «پاستور» مجوز استفاده اضطراری را از وزارت بهداشت دریافت کردهاند و به نظر میرسدرقایت بین آنها بالا گرفته است.
بارگذاری بیشتر