لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۷

پرزیدنت بایدن: تصویب طرح «بازسازی زیرساخت‌ها» آمریکا را برای رقابت با سایر کشورها آماده می‌کند


جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا

با کنار گذاشتن اختلافات بین جناح‌های پیشرو و میانه حزب دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا، طرح عظیم دولت برای بازسازی زیرساخت‌های کشور در ساعات پایانی روز جمعه ۱۴ آبان به تصویب نهایی رسید. بیش از ده نماینده جمهوری‌خواه نیز به آن رای مثبت دادند.

پس از این که دموکرات‌ها یک بن‌بست درون حزبی چندماهه بین جناح‌های پیشروها و میانه‌روها را برطرف کردند، مجلس نمایندگان که هم‌اکنون با اکثریت دموکرات اداره می‌شود، طرح ١٢٠٠ میلیارد دلاری نوسازی و بازسازی زیرساخت‌های کشور را تصویب کرد.

اجرایی‌شدن این مصوبه که با امضای پرزیدنت بایدن به قانون تبدیل می‌شود و به اجرا در‌می‌آید، باعث ایجاد مشاغل در عرصه‌های مختلف زیرساختی مانند پل‌ها، جاده‌ها، فرودگاه‌ها، و خطوط آهن، ارتقای اینترنت پرسرعت و فراگیرتر کردن آن، و بهبود بهره‌گیری از منابع آب خواهد شد.

میزان حمایت از عملکرد پرزیدنت بایدن در نظرسنجی‌ها نسبت به گذشته کاهش یافته است و رای مثبت به این طرح قانونی در ساعات پایانی جمعه، یک پیروزی برای او محسوب می‌شود.

او و هم حزبی‌هایش به طور فزاینده‌ای نیاز کشور به بازسازی منجر به اشتغال‌زایی را تبلیغ کرده‌اند.

رئیس جمهوری آمریکا شنبه در سخنانی از کاخ سفید این مصوبه دو حزبی را تاریخی خواند و افزود این طرح ضمن ایجاد میلیون‌ها شغل و مدرن‌سازی زیرساخت‌ها، جاده‌ها، پل‌ها، و مقابله با تغییرات آب‌وهوایی، ایالات متحده را برای رقابت با چین و سایر کشورها آماده می‌کند.

دموکرات‌ها هنوز کار زیادی برای محقق‌کردن طرح دوم برنامه داخلی پرزیدنت بایدن موسوم به «بهتر بسازید» دارند.

این طرح شامل برنامه‌هایی برای گسترش شبکه تامین اجتماعی، گسترش شبکه بهداشت و درمان، گسترش چتر آموزش رایگان به دوره‌های پیش دبستانی و اقدامات برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی است. هزینه اجرای طرح مذکور حدود ۱۷۵۰ میلیارد دلار است.

تصویب و اجرایی‌شدن این طرح به علت اختصاص بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار برای مقابله با تغییرات اقلیمی که شامل برنامه‌هایی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ایالات متحده تا سال ٢٠٣٠ می‌شود، در راستای وعده پرزیدنت بایدن در جریان کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در گلاسگو است.

جمهوری‌خواهان به طور یکسان با این قانون مخالفت می‌کنند و آن را گسترش چشمگیر تصدی‌گری دولت می‌دانند که به زعم آنها به اقتصاد آزاد آسیب می‌رساند.

پرزیدنت بایدن همچنین در پایان سخنرانی امروز خود به مناسبت تصویب طرح زیرساخت کشور در بخش پرسش خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره رویکرد ایران مبنی بر کنار گذاشتن دستاوردهای به دست آمده در در دوره های پیشین مذاکرات احیای برجام، و این که آیا رئیس جمهوری آمریکا در پی دنبال کردن «گزینه ب» است یا نه، گفت: «من الان درباره ایران نظر نمی‌دهم.»

جمهوری اسلامی ایران هفته پیش اعلام کرد که روز هشتم آذر پای میز دور هفتم مذاکره احیای برجام در وین حاضر می شود.

در حالی که وزیر خارجه ایران راه ساده و منطقی برگشت به برجام را «دقیقاً برگشت به همان نقطه‌ای که ترامپ از برجام خارج شد» عنوان کرده است، دبیر شورای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران گفته است این که دولت پرزیدننت حاضر به ارائه تضمین در صورت عدم تغییر شرایط فعلی نیست، نتیجه مذاکره را از قبل روشن کرده است.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG