لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۲

معاون هلال احمر: حوادث زیاد در ایران  «امتحانی الهی» است


نامدار عبدالهیان، معاون حقوقی و امور مجلس جمعیت هلال احمر - ایرنا
نامدار عبدالهیان، معاون حقوقی و امور مجلس جمعیت هلال احمر - ایرنا

معاون هلال احمر ایران می‌گوید اگرچه «آمار حوادث» ایران به نسبت جمعیت، چهار برابر است و جزو «کشورهای دارای حوادث زیاد» آسیا محسوب می‌شود اما شاید این وضعیت، یک «امتحان الهی» باشد.

نامدار عبدالهیان با بیان این که جمعیت ایران به نسبت دنیا رقم کمی است اما به لحاظ بروز حوادث و سوانح پس از هند، بنگلادش و چین قرار گرفته است، تصریح کرد که «بیش از ۳۰ مورد» از انواع سوانح ثبت شده دنیا در ایران رخ می‌دهد.»

عبدالهیان می‌گوید اینکه ایران در حوادثی مانند سیل و زلزله رتبه بالایی دارد، «شاید امتحانی الهی و دارای تفسیری مجزا» است.

  • نیروهای امدادی با «حداقل معیشت»

ایران سالانه شاهد بروز حوادث طبیعی متعددی همچون سیل، زلزله یا پدیده ریزگردها و سوانح غیرطبیعی مانند تصادفات فراوان جاده‌ای، حوادث کار و مواردی از این دست است که جان هزاران نفر را می‌گیرد یا با مصدومیت شدید مواجه می‌کند که در نخستین لحظات وقوع آنها، به طور معمول «نیروهای امدادی» نخستین مجموعه‌های حاضر در میدان هستند.

معاون حقوقی و امور مجلس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه «نخستین گروهی که به نیابت از دولت در حوادث حضور پیدا می‌کند» امدادگران این مجموعه هستند، متذکر شده است: این نیروها ماهانه «۲۴۰ ساعت کار حاکمیتی» در جاده انجام می‌دهند اما از «حداقل معیشت» محروم هستند.

  • زیان سالانه «پنج میلیارد» دلاری

هماهنگ‌کننده ارشد سازمان ملل متحد برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه تیرماه ۱۴۰۰ در گفتگو با خبرگزاری دولتی «ایرنا» ضمن بیان اینکه ایران با داشتن «یک درصد» جمعیت جهان، «۶ درصد» تلفات بلایای طبیعی را به خود اختصاص داده، بر ضرورت «نگرش جدید و راهبردی به مدیریت بحران» تاکید کرده بود.

مصطفی محقق با اعلام اینکه بر اساس مطالعات جهانی، «خطر خسارات و زیان‌های اقتصادی» ناشی از حوادث و بلایا در ایران سالانه «به طور متوسط پنج میلیارد دلار» است، افزوده بود: ابتدا باید سرعت «ایجاد ریسک‌های جدید» را از طریق «اصلاح الگوها و برنامه‌های توسعه» کاهش دهد و همزمان سرعت «اقدامات پیشگیرانه و کاهش ریسک» را افزایش داد.

  • کمبود تجهیزات و دانش تخصصی

رئیس وقت سازمان امداد و نجات هلال احمر ایران خردادماه ۹۶ به خبرگزاری «ایسنا» گفته بود «تجهیزات روز دنیا» همراه با «دانش تخصصی و بومی، ایجاد مراکز تحقیقاتی درمانی و مراکز رصد و پایش حوادث» از «کمبودهای» حوزه امداد و نجات کشور است.

مرتضی سلیمی با تاکید بر «پیچیده شدن حوادث و مخاطرات»‌ و «بالا رفتن سطح آگاهی‌های جامعه از حقوق شهروندی» در کنار «گسترش روزافزون شبکه‌های مجازی»، اظهار داشته بود: «مجال آزمون و خطا در صحنه حوادث نیست.

  • نماینده دولت در حوادث

بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی، دولت ایران «موظف است» تا رسیدگی به مجموعه‌ای موارد از جمله «درراه‌ماندگی، حوادث و سوانح، نیاز به خدمات بهداشتی درمانی و مراقبت‌های پزشکی» را از محل «درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایت‌های مالی» انجام دهد.

جمعیت هلال احمر ایران به عنوان مؤسسه‌ای «خیریه، عام‌المنفعه و نهاد عمومی غیر دولتی» بر اساس بندهای ۱، ۲، ۳، ۴ و همچنین ماده‌های ۳ و ۵ اساسنامه خود و تعهدات در چارچوب «نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر» نسبت به «برنامه‌ریزی و اقدام جهت آمادگی در برابر سوانح و ارائه خدمات امدادی و ارسال کمک به مناطق آسیب‌دیده» به عنوان «معین دولت» هنگام «بروز حوادث» وارد عمل می‌شود.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG