لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۵۴

پژوهش جدید: تاثیرات ناگوار تغییرات اقلیمی در مناطق فقیرتر جهان شدیدتر است


سیل پس از طوفان حاره‌ای و بارندگی شدید در فیلیپین - ۱۱ آوریل ۲۰۲۲
سیل پس از طوفان حاره‌ای و بارندگی شدید در فیلیپین - ۱۱ آوریل ۲۰۲۲

در ادامه هشدارها نسبت به خطرات ناشی از تغییرات آب و هوایی در جهان، یک پژوهش تازه به پیامدهای اقتصادی این پدیده پرداخته است.

این پژوهش می‌گوید که تغییرات آب و هوایی می‌تواند حجم تولیدات اقتصادی جهان را تا سال ۲۰۵۰ میلادی به میزان ۴ درصد کاهش دهد و تاثیرات ناگواری بر مناطق فقیرتر جهان داشته باشد.

شرکت رتبه‌بندی «اس‌اند‌پی گلوبال» که اعتبار مالی کشورهای جهان را برپایه سلامت اقتصادی‌شان تعیین می‌کند در گزارشی پیرامون تاثیر تغییرات آب و هوایی نظیر بالا رفتن سطح آب دریاها، گرمای فزاینده، خشکسالی و افزایش طوفان‌‌ها هشدار داده است.

این تغییرات کشورهای فقیر و متوسط رو به پایین از نظر اقتصادی را به مراتب بیشتر از کشورهای ثروتمندتر تحت تاثیر قرار خواهد داد و سبب خواهد شد که میزان تولید ناخالص داخلی‌شان بیش از سه و نیم برابر کشورهای پیشرفته‌تر کاهش پیدا کند.

در این گزارش آمده است، آتش‌سوزی‌های طبیعی، سیل، ابرطوفان‌ها، و کم آبی در بنگلادش، هند، پاکستان، و سری لانکا به آن معنا است که ۱۰ تا ۱۸ درصد تولید ناخالص منطقه آسیای جنوبی در معرض خطر است که بیش از سه برابر کشورهای آمریکای شمالی و بیش از ده برابر کشورهای اروپایی محسوب می‌شود.

یک تحلیلگر اس‌اند پی گلوبال می‌گوید این چالشی برای سراسر جهان است، چون ضرورت حمایت بین المللی از کشورهای در مخاطره را تشدید می‌کند.

به همین ترتیب کشورهای روی خط استوا و جزایر کوچکتر نیز در معرض خطر بزرگتری قرار دارند. همچنین اقتصادهای مبتنی بر کشاورزی به مراتب بیشتر از کشورهایی که اقتصادشان بر تامین خدمات استوار است در معرض خطر رکود اقتصادی قرار خواهند گرفت.

این در حالی است که تاثیرات و هزینه‌های ناشی از تغییرات آب و هوایی در بعضی کشورها از هم اکنون نمایان است.

سازمان هواشناسی جهانی می‌گوید فجایع ناشی از تغییرات آب و هوایی، سیل و آتش سوزی‌ها تقریبا هر روز در گوشه‌ای از جهان در دستکم ۵۰ سال گذشته رخ داده و سبب مرگ بیش از یکصد نفر و ضرر مالی بیش از ۲۰۰ میلیون دلار در روز شده است.

XS
SM
MD
LG