مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ایران میگوید خطر فرونشست تمامی بافت تاریخی اصفهان را تهدید میکند.
علی بیتاللهی روز دوشنبه ۱۲ اردیبهشت در گفتوگو با وبسایت تجارتنیوز با تأکید بر اهمیت آثار تاریخی اصفهان، گفت که بافت تاریخی این استان بیش از سایر استانها در معرض خطر است.
او «تخت جمشید و نقش رستم در شیراز» و «بافتهای تاریخی استان خراسان رضوی» را از دیگر آثاری دانست که در معرض خطر فرونشست زمین قرار دارند.
به گفته بیتاللهی، بیشترین «کسری مخزن آبهای زیرزمینی به ترتیب در استانهای خراسان رضوی، تهران، کرمان، اصفهان و فارس است، اما در اصفهان تعداد آثار تاریخی در خطر فرونشست بسیار بیشتر است.»
بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی به بحران فرونشست زمین در ایران و دنبال کردن سیاستهایی که موجب افزایش آن میشود، خطر را دوچندان میکند. چنان که محمدرضا جاننثاری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان روز سهشنبه ۱۶ فروردین گفته است: «اگر اهمیت موضوع جمعیت درک شود، قطعا اهمیت آن از فرونشست زمین برای ما مهمتر خواهد بود.»
بر خلاف هشدارها در مورد کوچ اجباری میلیونها نفر به دلیل کمآبی، سیاستهای خودکفایی جمهوری اسلامی در حوزه کشاورزی همچنان ادامه دارد. چنان که، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون مدعی است ایران توان تولید مواد غذایی برای «بیش از ۳۰۰ میلیون نفر» دارد. اظهاراتی که به گفته نیکآهنگ کوثر، کارشناس حوزه آب، بیانگر این است که «مدیران فهمی از شرایط ندارند» و بدون توجه به خطر «بروز اعتراضهای عمومی و حتی خشونتهایی که نمیتوان از آن جلوگیری کرد»، سیاستهای ویرانگر را دنبال میکنند.