لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۲۳

آلودگی خطرناک هوا در چند استان؛ نمایشگرهای کنترل آلایندگی در تهران از نقشه حذف شد


آلودگی هوای تهران
آلودگی هوای تهران

همزمان با موج جدید ورود توده‌های گرد و خاک و ریزگردها به کشور، نمایش دستگاه‌های «سنجش آلودگی هوا» از نرم‌افزار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران و نقشه آنلاین پایتخت حذف شده است.

مقامات استان تهران روز سه‌شنبه گذشته با تعطیل کردن مراکز آموزشی و اداری علت آن را «آلودگی هوا» اعلام کردند، اما برخی شهروندان در شبکه‌های اجتماعی این تصمیم را با احتمال گسترش اعتراضات مردمی به پایتخت مرتبط دانستند.

باشگاه خبرنگاران گزارش داده که «نمایش وضعیت هوای تهران» در نرم‌افزار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران که زیر نظر شهرداری اداره می‌شود، از صبح امروز شنبه سی و یکم اردیبهشت‌ماه «با کاهش دستگاه‌های نمایشگر» روبرو شده است.

به رغم آنکه تهران در سال‌های گذشته نیز با مشکل «آلودگی شدید هوا» مواجه بوده اما امسال این چالش از هفته‌های نخست بهار و در فروردین‌ماه آغاز شده، به گونه‌ای که در دو ماه اخیر، پایتخت ایران دستکم دو بار عنوان «آلوده‌ترین شهر جهان» را به خود اختصاص داده است.

بر اساس گزارش این رسانه وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی، برخلاف روزهای گذشته که در هر منطقه از پایتخت ۱ دستگاه «سنجش آلودگی هوا» نمایش داده می‌شد، اکنون در کل شهر تهران تنها ۶ دستگاه نمایش داده می‌شود.

احمد طاهری، مدیر واحد سنجش و نگهداری شرکت کنترل کیفیت هوای تهران بیستم آذرماه ۱۴۰۰ ضمن بیان اینکه این شرکت «درصدد است تا زنجیره پایش آلاینده‌ها به‌ویژه ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون را افزایش دهد»، مدعی شده بود «با توجه به سازوکار موجود» در شبکه سنجش این شرکت، «عملا امکان از دسترس خارج شدن بخش قابل ملاحظه‌ای از تجهیزات وجود ندارد.»

شرایط خطرناک در کرمانشاه

همزمان ابراهیم شکیبا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به غیراستاندارد بودن هوای برخی شهرهای این استان، با اعلام اینکه شاخص ساعتی کیفیت هوا (AQI) تا ساعت هفت صبح شنبه سی و یکم اردیبهشت‌ماه برای ایستگاه قصرشیرین، به عدد ۵۰۰ رسیده، آن را بیانگر «شرایط خطرناک» دانسته است.

بر پایه تصمیم کارگروه شرایط اضطراری آلودگی هوا، به دلیل «افزایش غلظت و نفوذ ذرات گرد و غبار»، مدارس تمامی مقاطع تحصیلی نوبت صبح، در شهرهای قصرشیرین، سرپل ذهاب، گیلانغرب، دالاهو و ثلاث باباجانی تعطیل شده است.

با افزایش «گرد و غبار» در مناطق جنوبی، غربی و مرکزی ایران، بارها از سوی مقامات جمهوری اسلامی بحث «ارتباط مستقیم» آن با «کمبود آب در منطقه دجله و فرات و سیاست‌های سدسازی ترکیه» مطرح شده اما تاکنون اقدام عملی برای کاستن از این پدیده خطرناک و مرگبار صورت نگرفته است.

وضعیت بحرانی در خوزستان و ایلام

از سوی دیگر، اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان هم اعلام کرده است که در پی «وقوع گرد و غبار» در این استان، ۱۲ شهر درگیر گرد و غبار شده‌اند و غلظت آلاینده‌ها در آبادان، اهواز، سوسنگرد، شادگان، حمیدیه، امیدیه، ایذه، بندرامام، بهبهان، رامشیر، شوشتر و هندیجان بیش از حد مجاز بوده است.

محمدجواد یگانه، مدیر فرودگاه ایلام نیز به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته است که به علت «شرایط ناشی از بروز گرد و غبار در آسمان استان» پروازهای نوبت صبح این فرودگاه لغو شده و پروازهای نوبت بعدظهر این فرودگاه هم در صورت ادامه این وضعیت «به احتمال زیاد» لغو خواهد شد.

احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی بیست و دوم فروردین‌ماه پس از موج نخست امسال اوج‌گیری گرد و غبار در کشور، با اظهار اینکه تاکنون «فعالیت ویژه‌ای» برای کنترل خیزش گرد و خاک انجام نشده و «امکان انجام فعالیتی هم چندان وجود ندارد»، در نهایت توصیه کرده بود «مردم سعی کنند در این روزها، از خانه‌های خود خارج نشوند» و یا از «ماسک» استفاده کنند.

XS
SM
MD
LG