یک روز پس از انتشار گزارش هیات حقیقتیاب سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، که از «ارتکاب جنایت علیه بشریت» توسط جمهوری اسلامی خبر داد رسانهها و مقامهای حکومتی ایران حمله به این نهاد را همچنان ادامه داده و ضمن انتقاد از این گزارش، هدف از آن را «انتقامجویی» توصیف کردند.
«همشهری آنلاین» به نقل از مدیر میراث فرهنگی قشم اعلام کرد که طی چند روز گذشته دو مجموعه بوم گردی در این جزیره بهدلیل آنچه «ارائه خدمات غیر متعارف با فرهنگ قشم» نامید، پلمب شدند.
دولت کانادا روز جمعه هشتم مارس همزمان با روز جهانی زنان از تحریم مسعود درستی، مدیرعامل متروی تهران، و زهره الهیان، نماینده مجلس شورای اسلامی، به دلیل مشارکتشان در سرکوب شهروندان ایرانی بهویژه زنان و دختران خبر داد.
شماری از فعالان سیاسی و مدنی و مخالفان حکومت جمهوری اسلامی، به مناسبت هشتم مارس روز جهانی زن، این روز را به زنان ایرانی تبریک گفتند و اقدامات جمهوری اسلامی در سرکوب زنان را محکوم کردند.
کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد روز جمعه ۱۸ اسفند، در گزارشی «تبعیض نهادینه شده علیه زنان و دختران» در ایران را به معنای «نقض حقوق بشر و جنایت علیه بشریت در بستر اعتراضات اخیر» دانست.
تشکلهای صنفی مختلف در ایران در بیانیههایی به مناسبت هشتم مارس، روز جهانی زن، با اشاره به اعتراضات سال ۱۴۰۱ که به جنبش «زن، زندگی، آزادی» شهرت یافته است، زنان را پیشگام مبارزات در ایران دانستهاند.
این فعال حقوق زنان افزود که «استفاده از تجاوز جنسی به عنوان ابزار جنگ و خشونت جنسی به عنوان روش جنگ علیه زنان» از جمله شباهتهای جمهوری اسلامی و حماس است.
علی شریفیزارچی استاد دانشگاه صنعتی شریف پس از آنکه در ماههای گذشته و در جریان اعتراضات به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد از کار برکنار شد، تصویری را از خود در میان ۷ استاد برجسته جهان منتشر کرد.
کانون نویسندگان ایران در آستانه روز جهانی زن در بیانیهای کشته شدن مهساها، نیکاها و آرمیتاها را در راه رسیدن به ازادی زن دانست و نوشت که «آزادی بیان بیهیچ حصر و استثنا برای همگان» ضرورتی انکارناپذیر برای تحقق و پاسداشتِ زندگی شایسته انسانی است.
سازمان حقوق بشر ایران اعلام کرد که سامان یاسین (سامان صیدی)، خواننده رپ اهل کرمانشاه که عصر روز سهشنبه ۱۵ اسفند به بیمارستان روانپزشکی امین آباد منتقل شد، با دستبند و پابند به تخت بسته شده است.
محمد سعادتی، استاد اخراج شده از دانشگاه بیرجند، در مصاحبهای اختصاصی با صدای آمریکا اخراج خود را ناشی از مطرح کردن انتقادات توئیتری علیه سرکوب معترضان، اعدامها، و تضییع حقوق اقلیتهای مذهبی ذکر کرد.
سازمان عفو بینالملل در بیانیهای اعلام کرد که مقامات جمهوری اسلامی ایران در حال راهاندازی کمپین گستردهای برای اجرای قوانین سرکوبگرانه حجاب اجباری از طریق نظارت گسترده بر زنان و دختران در مکانهای عمومی هستند.
سامان یاسین، رپر معترض، روز سه شنبه ۱۵ اسفند بار دیگر از زندان قزل حصار کرج به بیمارستان روانپزشکی امین آباد در شهر ری انتقال داده شد.
وب سایت «امتداد» روز چهارشنبه ۱۶ اسفند از تایید پزشک متخصص مبنی بر ضرورت تخلیه چشم امیر شاه ولایتی، زندانی سیاسی، در صورت تداوم حبس او خبر داد.
صفحه اینستاگرام صدیقه وسمقی از احضار این نویسنده، پژوهشگر و از چهرههای جریان موسوم به نواندیشی دینی به دادسرای اوین خبر داد.
جوایز بینالمللی زنان شجاع وزارت امور خارجه ایالات متحده روز دوشنبه ۱۴ اسفند طی مراسمی با حضور جیل بایدن، بانوی نخست آمریکا، و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، به ١٣ برنده امسال از جمله فریبا بلوچ، فعال حقوق بشر ایرانی، اهدا شد.
وزارت امور خارجه ایالات متحده روز جمعه ۱۱ اسفند اعلام کرد فریبا بلوچ، فعال ایرانی حقوق زنان در میان ۱۳ برنده جایزه بینالمللی «زنان شجاع ۲۰۲۴» این وزارتخانه قرار گرفته است.
شورای بازنشستگان ایران اشاره کرد که مراکز رای گیری خلوت تر از همیشه نشان داد که علی رغم همه تهدیدها و وعده ها، حکومت نتوانست به یک رقم آرای حداقلی هم برای حفظ ظاهر برسد.
آقای حاجیپور اتهامات وارد شده را «تبلیغ علیه نظام و تحریک مردم به اغتشاش» اعلام کرد و نوشت که به جز ۳ سال و ۸ ماه حبس، به مواردی از جمله دو سال ممنوعیت خروج از کشور و مطالعه کتابهایی مانند «نظام حقوق زن در اسلام» و همچنین ساخت موسیقی علیه آمریکا و انتشار آن در فضای مجازی محکوم شده است.
«شبکه همبستگی برای حقوق بشر در ایران» متشکل از ۲۴ گروه و انجمن مدنی حقوق بشری و سیاسی در بیانیه ای در آستانه روز جهانی زن هشتم مارس خواستار آزادی تمام زندانیان سیاسی از زندان های جمهوری اسلامی شد.
سامان یاسین (صیدی)، رپخوان معترض، در نامه ای به غلامحسین محسنی اژهای، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، با اعلام این که ۱۸ ماه بلانکلیف در زندان های تهران و کرج جابه جا می شود و بدون هیچ مدرک و سند محبوس است
صفحه کاربری توماج صالحی در شبکه اجتماعی «ایکس» که ضمن اعلام خبر برگزاری یک دادگاه دیگر برای این رپخوان معترض در روز ۲۶ اسفند، از سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر این نهاد خواست تا تحقیقات مستقلی را در مورد پرونده او آغاز کنند.
گروه هکری «عدالت علی» که میگوید به میلیونها سند و حکم صادره در قوه قضائیه جمهوری اسلامی دست پیدا کرده، روز دوشنبه تصویر سندی از دستور دادستانی تهران برای برخورد با «چهرههای شاخص» که در اعتراضات سال ۱۴۰۱ همگام با مردم بودهاند را منتشر کرد.
نتایج یک پژوهش درباره اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در ایران، که پس از کشتهشدن مهسا ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد در اواخر شهریور ماه آغاز شد، نشان میدهد که «فراتر از اعتراضات زنانه» بوده است.
در ادامه کارزار تحریم انتخابات در جمهوری اسلامی ایران توسط افراد شناخته شده و گروههای مختلف سیاسی، نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل، در پیامی اعلام کرد که جمهوری اسلامی، «سزاوار تحریم ملی و حقارت جهانی» است.
به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر، با پایان محکومیت حبس حمیده زارعی، معترض زندانی ساکن کرج، حکم دو سال تبعید او به رشت اجرایی شد.
دادگاه انقلاب نورآباد حسین حسینپور، معترض آسیبدیده چشمی اهل مهاباد، را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق نوشتن مطالبی در فضای مجازی و شبکه اجتماعی اینستاگرام» به یک سال حبس محکوم کرد.
به گزارش رسانههای حقوق بشری، محمدعلی وحدتی، شهروند معترض ۶۵ ساله، به ۱۵ سال حبس محکوم شده است.
کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از تایید حکم «اخراج» سارا سیاهپور، معلم معترض و فعال صنفی فرهنگیان، توسط دولت جمهوری اسلامی خبر داد و نوشت: «این سرکوبها خشم نهفته معلمان را شعلهورتر از هر زمانی خواهد کرد.»
بابک پاکنیا، یکی از وکلای متهمان پرونده «اکباتان»، اعلام کرد که وکالت علی رضا برمرز پورناک را برعهده دارد اما قاضی صلواتی اجازه وکالت در بخشی از پرونده را به او نداده و ابلاغیهای هم ارسال نشده است.
سپیده قلیان، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در نامهای خطاب به شرکتکنندگان در کنفرانس امنیتی مونیخ نوشت، «کشورهای دموکراتیک و مجامع بینالمللی باید در شرایط کنونی صدای جامعه مدنی، حقوق بشری و نهادهای دموکراتیک ایران باشند.»
نزدیک به ۲۵۰ ماموستا و روحانی کُرد با ارسال نامهای به غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، خواستار لغو حکم اعدام ماموستا محمد خضرنژاد، روحانی ۴۵ ساله اهل شهرستان بوکان شدند.
سامان رشنو، برادر سپیده رشنو خبر داد که با توجه پذیرفته شدن «اعاده دادرسی» یکی از پروندهها در دیوان عالی کشور، اجرای حکم زندان این فعال مدنی مخالف حجاب اجباری تا ۲۰ اسفند متوقف شد.
صفحه کاربری توماج صالحی در شبکه اجتماعی «ایکس» که توسط نزدیکان او اداره میشود، روز چهارشنبه ۲۵ بهمن از تأیید حکم یک سال حبس این رپخوان معترض به دلیل ویدئویی که اخیرا منتشر کرد، خبر داد
این فعال مدنی سرشناس سقزی همچنین به نوشتن زندگینامه یکی از ماموران حکومتی کشتهشده در جریان اعتراضات به کشتهشدن مهسا (ژینا) امینی و ارائه آن در قالب مقاله به اجرای احکام و انتشار صوت آن در یکی از شبکههای مجازی پرمخاطب شهرستان سقز محکوم شده است.
بارگذاری بیشتر