یک منبع حقوق بشری از انتساب اتهام «بغی» به پنج زندانی سیاسی خبر داد و نوشت چهار تن از آنها در شعبه پنجم بازپرسی و دادسرای عمومی و انقلاب اسلامی تهران تفهیم اتهام شده و در ساعات گذشته از بند ۲۰۹ اوین که بازداشتگاه وزارت اطلاعات است، به بند قرنطینه زندان اوین منتقل شدهاند.
پنج شهروند اهل اشنویه پس از احضار به وسیله اداره اطلاعات این شهر، در استان آذربایجان غربی، بازداشت شدند.
به دنبال تداوم واکنشهای همراه با شادمانی ایرانیان در داخل و خارج کشور به مرگ ابراهیم رئیسی در پی سانحه سقوط هلیکوپتر، مقامات جمهوری اسلامی به تهدید و بازداشت شهروندان روی آوردهاند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران روز سهشنبه اول خرداد با انتشار بیانیهای در مورد مرگ ابراهیم رئیسی، از دوران ریاست جمهوری او به عنوان «سیاهترین لکههای آسمان وزارت آموزش و پرورش» یاد کرد.
کارشناسان رسانهای مقیم داخل ایران میگویند با «بلبشوی اخبار ضد و نقیض» رسانههای داخلی از سانحه سقوط بالگردی که منجر به مرگ ابراهیم رییسی و هیات همراه شد «بار دیگر مرجعیت و اعتبار رسانههای داخلی ما را در برابر رسانههای خارجی زیر سوال رفت!»
سازمان حقوق بشری «کمپین حقوق بشر برای ایران» در بیانیهای نسبت به احتمال افزایش سرکوبها در ایران در پی کشته شدن ابراهیم رئیسی هشدار داد.
رقص و پایکوبی گروهی در مقابل سفارتخانههای جمهوری اسلامی در شهرهای مختلف جهان، پخش کردن شیرینی و شکلات، نورافشانی و آتشبازی، و انتشار تصاویر شادی در رسانههای اجتماعی و فراگیر شدن هشتگ «هلیکتلت»، از جمله واکنشها به کشته شدن ابراهیم رئیسی در پی سقوط هلیکوپتر است.
انجمن خانوادههای پرواز اوکراینی در این بیانیه گفته است که خواستار «محاکمه و مجازات او در دادگاهی عادلانه بودیم تا به جرایم خود اعتراف کند و طعم مجازات را بچشد. این فرصت از ما گرفته شد اما باید گفت از مرگ او متاسف نیستیم.»
شماری از خانوادههای دادخواه به سقوط هلیکوپتر و کشته شدن ابراهیم رئیسی با انتشار ویدئوهایی از رقص و شادی واکنش نشان دادند؛ به گفته برخی از آنان مقامات جمهوری اسلامی برخی از دادخواهان را تهدید کردهاند که «برای واکنشهایتان بازداشتتان میکنیم.»
سازمان حقوق بشر ایران در بیانیهای به مناسبت کشته شدن ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری و رئیس سابق قوه قضائیه جمهوری اسلامی، گفت که مرگ او «به معنای بسته شدن پرونده جنایتهایش نیست.»
به دنبال سانحه هوایی که منجر بهمرگ ایراهیم رئیسی و هیات همراه او شد و براساس گزارشهای رسانههای حکومتی؛ کلیه رویدادهای ورزشی، سینماها و بازار بورس تا زمان نامعلوم تعطیل اعلام شد و جلسات علنی مجلس به هفته آینده موکول گردید
حاتم اوزدمیر، شهروند کرد تبعه ترکیه و زندانی محبوس در زندان ارومیه، باوجود نقض حکم اعدام قبلی در دیوان عالی کشور دوباره توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شده است.
اعتراضات معیشتی در ایران روز یکشنبه با تجمعات بازنشستگان در چند شهر، ادامه اعتصاب طلافروشان، اعتراض کارگران لوکوموتیوران در کرمان، و ادامه یافت.
محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار اعلام کرد که پرستاران می توانند با مجوز رسمی «مجهز به لوازم حفاظت شخصی شامل اسپری فلفل، شوکر و باتوم تلسکوپی» شوند
خبرگزاری میزان، ارگان رسانهای قوه قضاییه جمهوری اسلامی در واکنشی به پوشش خبری خشم و تاثر مردم از اعدام پروین موسوی و سه مرد زندانی مرتبط با جرائم مواد مخدر که سحرگاه روز جمعه در زندان ارومیه انجام شد؛ اعلام کرد این پرونده اعدام «در مرحله بدوی و فرجامخواهی سیر قانونی را طی کرده است.»
بهروز مروتی، فعال حقوق معلولان و مدیر کمپین معلولان اعلام کرد که ماه گذشته مستمری چند ده هزار مددجوی سازمان بهزیستی که تا اسفند سال گذشته مستمری دریافت میکردند، بدون هیچ دلیلی از سوی سازمان هدفمندی یارانهها قطع شده است.
سازمان حقوق بشر ایران خواستار اقدام جامعه بینالمللی برای توقف روند اعدامها در ایران از سوی جمهوری اسلامی شد.
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی، گفت: به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و به دلیل اعتراض به تعرض جنسی به زنان روز ۳۰ اردیبهشت محاکمه میشود و از دستگاه قضایی جمهوری اسلامی خواست تا دادگاه را علنی با حضور خبرنگاران مستقل و فعالان زنان و حقوق بشر و وکلایش برگزار کند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه روز شنبه ۲۹ فروردین، خبر داد که دستمزد فروردین ماه رانندگان و سایر کارگران این شرکت به خاطر آنچه «ناکارآمدی مدیریت و بیکفایتی شهرداری تهران» نامید، پرداخت نشده است.
سازمان حقوق بشری ههنگاو از اعدام سه زندانی مرد و یک زندانی زن در روز جمعه در زندان ارومیه خبر داد و آنها را با جرائم مواد مخدر مرتبط دانست.
خبرگزاری هرانا اعلام کرد دادگاه انقلاب اصفهان ۱۵ شهروند را به اتهام «ترویج» آئین بهائیت و «مشارکت در انجام فعالیت تبلیغی و آموزشی انحرافی مغایر با شرع اسلام» مجموعا به ۷۵ سال حبس، ۷۵۰ میلیون تومان جزای نقدی و ممنوعیت خروج از کشور و محرومیتهای اجتماعی محکوم کرده است.
صدای آمریکا روز جمعه ۲۸ اردیبهشت در ویژه برنامهای تحت عنوان «عشقهای قدغن» درباره چالشهای جامعه اقلیتهای جنسی و جنسیتی با غزاله کریم پور، روانشناس ساکن سانفرانسیسکو، و علی همدانی، خبرنگار آزاد و عضو جامعه «الجیبیتی کیو»، گفتوگو کرد.
مصطفی نیلی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «جلسه رسیدگی به پرونده جدید خانم نرگس محمدی روز یکشنبه ۳۰ اردیبهشت در شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار خواهد شد.»
منابع حقوق بشری از صدور حکم حبس برای یک زندانی سیاسی دهه ۶۰ توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی و بلاتکلیفی یک ساله یک زن بازداشتشده با اتهامات سیاسی در زندان اوین خبر دادند.
عفو بینالملل اعدام «خودسرانه» خسرو بشارت، زندانی عقیدتی کُرد، به دست جمهوری اسلامی را «شوکه کننده» خواند.
عفو بینالملل روز پنجشنبه ٢٧ اردیبهشت با انتشار نامهای سرگشاده خطاب به غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی، خواستار لغو حکم اعدام و آزادی فوری و بی قید و شرط توماج صالحی شد.
ییوان ری، نماینده پارلمان آلمان و کفیل سیاسی توماج صالحی، ضمن بازنشر خبر درخواست فرجامخواهی وکیل توماج صالحی از دیوان عالی کشور، تشدید فشارها بر او را «هولناک» خواند.
پس از واکنشهای گسترده به ویدیوی برخورد خشن ماموران پلیس با یک زن مخالف حجاب اجباری در تهران و پتوپیچ کردن او، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی مدعی شد که فرد بازداشتشده به سمت ماموران زن «نسکافه داغ» پاشیده است.
سازمانهای حقوق بشری از انتقال کامران شیخه، زندانی عقیدتی محکوم به اعدام، به سلول انفرادی زندان قزلحصار کرج خبر دادند.
ابتلای ترانه علیدوستی، بازیگر حامی معترضان به یک بیماری مرموز در پی آزادی از زندان بار دیگر احتمال بیمارسازی زندانیان سیاسی توسط مقامات قضایی جمهوری اسلامی را خبرساز کرد. گزارش پیش رو روایت چند تن از شاهدان عینی و نجاتیافتگان از تجربیاتشان درباره این «فرایند عامدانه و سیستماتیک» است.
وکیل توماج صالحی میگوید درخواست فرجامخواهی از دیوان عالی جمهوری اسلامی در پرونده این خواننده معترض ثبت شده است. به گفته امیر رئیسیان، یک روز پس از ابلاغ حکم اعدام، تماسهای این زندانی سیاسی قطع شده و ملاقات نیز «به علت این که مشروط به فیلمبرداری شد، قطع شده» است.
منابع حقوق بشری میگویند یک کولبر جوان بامداد پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت بر اثر تیراندازی مستقیم ماموران مسلح جمهوری اسلامی در مرز ههنگهژال بانه کشته شد.
برندگان جایزه صلح نوبل، شیرین عبادی، جودی ویلیامز، توکل کرمان و لیما گبوی طی بیانیهای که در روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت منتشر شد، از جامعه جهانی خواستند جمهوری اسلامی را وادار به توقف بازداشت، زندانی کردن و اعدام فعالان کند.
خسرو بشارت، زندانی عقیدتی کُرد، پس از ۱۵ سال حبس روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت در زندان قزلحصار کرج اعدام شد.
خشونت مأموران جمهوری اسلامی نسبت به زنان در خیابانهای شهرهای ایران به دلیل نافرمانی مدنی در مقابل حجاب اجباری همچنان خبرساز است؛ از جمله انتشار ویدئویی که نشان میدهد یک مأمور نیروی انتظامی یک زن را کتک میزنند و این موضوع، واکنشهایی را در رسانههای اجتماعی برانگیخته است.
زهرا رهنورد در بیانیهای که در آستانه ابلاغ « قانون عفاف و حجاب» توسط مجلس؛ و در واکنش به ادامه خشونت و ضرب و شتم زنان توسط ماموران «طرح نور» گفت که «حاکمیت گشت ارشاد و اضلالشان را همچنان مبتکرانه ادامه میدهد و زنکشی میکند» و همزمان برای فلسطینیها «اشک تمساح میریزد.»
بارگذاری بیشتر