پس از واکنشهای گسترده به ویدیوی برخورد خشن ماموران پلیس با یک زن مخالف حجاب اجباری در تهران و پتوپیچ کردن او، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی مدعی شد که فرد بازداشتشده به سمت ماموران زن «نسکافه داغ» پاشیده است.
مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، فاتب، روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت در اطلاعیهای ادعا کرد که زن جوانی روز ۲۴ اردیبهشت در خیابان مطهری بدون حجاب در حال تردد بوده و پس از «تذکر» ماموران «واحد ویژهی اجرای طرح نور»، او با «هنجارشکنی» اقدام به «پاشیدن محتویات داغ داخل لیوان (نسکافه) به سمت ماموران» کرده و قصد «فرار» داشته است.
«طرح نور» نامی طرحی است که نیروی انتظامی در قالب آن مخالفان حجاب اجباری را سرکوب میکند.
مرکز «فاتب» مدعی شده که زن بازداشتشده در داخل ون به موضوع پاشیدن محتویات داغ به سمت ماموران «اعتراف» کرده است.
این در حالی است که در فیلم تقطیعشدهای که این نهاد منتشر کرده، مکالمات میان زن بازداشتشده و مامور زن در ون نیروی انتظامی بدون صدا بوده و محتوای آن نامشخص است.
ویدیوی این برخورد خشونتآمیز ماموران نیروی انتظامی با این زن پس از گلاویزشدن آنها با او که به برهنه شدن قسمتی از بدنش منجر شد، ماموران او را پتوپیچ میکنند و به زور به داخل ون «گشت ارشاد» میبرند.
احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، با دفاع از عملکرد ماموران نیروی انتظامی در این ویدیو مدعی شده بود که زن بازداشتشده، «خود را برهنه کرده است.»
شماری از منتقدان با استناد به ویدیوی منتشرشده، ادعای احمد وحیدی را رد کردند.
یغما فشخامی، روزنامهنگار، نوشت: «تصاویر به خوبی وضعیت پوشش این زن رو نشون میده.»
محسن برهانی، حقوقدان و عضو هیات علمی دانشگاه تهران، خطاب به احمد وحیدی نوشته است که «متاسفانه یا خوشبختانه ما کور نیستیم و میبینیم.» او تاکید کرده است که تفاوت میان «برهنهکردن توسط خود» و «برهنه کردن توسط دیگری» و «برهنه شدن در درگیری» را «میفهمیم.»
تصاویر منتشرشده از برخورد ماموران حکومتی با زنان مخالف رعایت حجاب اجباری، به ویژه در هفتههای گذشته، حاکی از ضرب و شتم و اعمال خشونت شدید علیه مخالفان حجاب است.
از سوی دیگر، توسل نیروی انتظامی به پهپاد در جزیره کیش برای اعمال کنترل بیشتر بر پوشش شهروندان حاکی از تلاش همهجانبه حکومت ایران برای مقابله با موافقان پوشش اختیاری است.
خبرگزاری مهر با پخش ویدیویی، این اقدام را با نام «اجرای طرح نور با پایش هوایی در کیش» معرفی کرده است.
تشدید سختگیریها در مورد حجاب اجباری با انتقاد گسترده نهادهای حقوق بشری همراه شده است.
از جمله، کمیسیون آمریکا در امور آزادی مذهبی بینالمللی نیز در اردیبهشت طی بیانیهای با اشاره به سرکوب فزاینده زنان و دختران در ایران به دلیل «سرپیچی» از قوانین حجاب اجباری، خواستار تحریمهای بیشتر علیه مقامات جمهوری اسلامی، از جمله مقامات امنیتی شد.