لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۲۷

حمله به یک کشتی تجاری دیگر در دریای سرخ؛ حوثی‌ها متهم اصلی هستند


ناوشکن آمریکایی یواس‌اس کارنی مجهز به سامانه موشکی هدایت شونده در کانال سوئز.
ناوشکن آمریکایی یواس‌اس کارنی مجهز به سامانه موشکی هدایت شونده در کانال سوئز.

یک کشتی متعلق به یک شرکت نروژی روز دوشنبه، ۲۷ آذر، در دریای سرخ هدف حمله قرار گرفت که به گفته مقامات آمریکایی منشا آن از خاک یمن تحت کنترل حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی بود.

به گزارش رویترز مقامات آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود گفتند که این کشتی مورد حمله پرتابه‌های متعدد شلیک شده از قلمرو تحت کنترل حوثی‌ها در یمن قرار گرفت.

تا زمان تنظیم این خبر هیچ فرد یا گروهی مسئولیت حمله به این کشتی را بر عهده نگرفته است.

به گفته مالک این کشتی، در این حمله که موجب آتش‌سوزی جزیی شد هیچ یک از خدمه آسیب ندیدند، اما به بدنه کشتی خسارت جزیی وارد شد.

این کشتی حامل روغن‌های گیاهی بود و در مسیر به سمت جزیره رئونیون در جنوب غربی اقیانوس هند حرکت می‌کرد.

حوثی‌ها تهدید کرده‌اند که در اعتراض به حمله اسرائیل به غزه به کشتی‌های مرتبط با اسرائیل حمله می‌کنند و نسبت به حرکت به سمت غزه هشدار داده‌اند. اما، مدیر اجرایی شرکت نروژی گفت که این کشتی هیچ ارتباطی با اسرائیل ندارد.

شبه‌نظامیان حماس در حمله تروریستی ۱۵ مهر به اسرائیل حداقل ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۴۰ نفر از جمله کودکان، زنان و سالمندان را به گروگان گرفتند. اسرائیل با فراخوان برای ریشه‌کن کردن حماس حملات هوایی، دریایی و زمینی به غزه را آغاز کرد.

ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.

مقامات آمریکایی گفتند که یک ناوشکن نیروی دریایی ایالات متحده پس از دریافت علائم هشدار دهنده از این کشتی به سمت آن حرکت کرد.

یک مقام دریایی بریتانیا نیز اعلام کرد که گزارشی مبنی بر انفجار احتمالی یک کشتی در حدود ۵۵ کیلومتری جنوب بندر مخا در استان تعز یمن دریافت کرده است.

در پی حملات اخیر حوثی‌ها در دریای سرخ دو شرکت بزرگ حمل‌و‌نقل دریایی، چند شرکت کشتیرانی از جمله دو شرکت بزرگ کشتیرانی ایتالیایی-سوئیسی، و مرسک دانمارکی در روزهای اخیر گفته‌اند عبور از کانال سوئز و تنگه باب‌المندب را متوقف کرده‌اند.

شرکت ام‌اس‌سی، شرکت ایتالیایی مستقر در سوئیس که بزرگترین خط کشتیرانی کانتینری جهان است نیز گفت از تردد کشتی‌هایش در کانال سوئز اجتناب خواهد کرد.

در همین حال، یک منبع آگاه روز دوشنبه به رویترز گفت که ایتالیا در حال بررسی پیوستن به ائتلاف دریایی کشورهای غربی برای محافظت از کشتی‌ها در دریای سرخ است. این منبع ایتالیایی که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش اعلام شود به این خبرگزاری گفت که از رم خواسته شده تا به این ائتلاف ملحق شود و رم تا پایان این هفته تصمیم‌گیری خواهد کرد.

مقامات نظامی آمریکا در میانه حملات اخیر حوثی‌ها می‌گویند که سرگرم بررسی راه‌هایی برای حفاظت بیشتر از کشتی‌های تجاری در مسیر کشتیرانی دریای سرخ هستند.

ایالات متحده راه‌های افزایش امنیت در منطقه را با اعضای نیروی دریایی چند ملیتی که وظیفه حفاظت از کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را بر عهده دارند، به بحث گذاشته است.

مقامات آمریکایی گفته‌اند که بحث‌ها بر روی امکان اسکورت کشتی‌های تجاری در دریای سرخ و تنگه باب المندب به خلیج عدن، کانال باریکی که یمن را از شاخ آفریقا جدا می‌کند، متمرکز شده است.

حوثی‌های یمن با حمله به کشتی‌ها در این خطوط حیاتی کشتیرانی و شلیک پهپادها و موشک به سمت اسرائیل که بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر از مقر آنها، یعنی شهر صنعا، فاصله دارد، وارد جنگ اسرائیل و حماس شده‌اند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، پیشتر در یک کنفرانس خبری گفته بود که واشنگتن بر اساس شواهد و دلایل باور دارد که این حملات، در حالی که توسط حوثی‌ها در یمن انجام شده‌اند، اما به طور کامل توسط ایران امکان‌پذیر شده‌اند.

فرماندهی مرکزی آمریکا سنتکام اعلام کرد یک ناوشکن آمریکایی روز شنبه بیش از ۱۲ پهپاد را که از مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در یمن پرتاب شده بود،در دریای سرخ سرنگون کرده است.

دولت بریتانیا هم اعلام کرد که یک ناو نیروی دریایی این کشور در دریای سرخ، یک پهپاد تهاجمی مشکوک را که کشتی‌های تجاری را در دریای سرخ هدف قرار می‌داد، سرنگون کرد.

XS
SM
MD
LG