در پی حملات چهارگانه حوثیهای یمن به سه کشتی تجاری در آبهای بینالمللی دریای سرخ، مقامات آمریکایی و اروپایی ایران را مسئول این حملات دانستند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، در کنفرانس خبری روز دوشنبه گفت که واشنگتن بر اساس شواهد و دلایل باور دارد که این حملات، در حالی که توسط حوثیها در یمن انجام شدهاند، اما به طور کامل توسط ایران امکانپذیر شدهاند.
او ادامه داد: «ما معتقد نیستیم که هر سه کشتی مورد حمله با اسرائیل ارتباط داشته باشند. اقدامات حوثیها عملا تهدید برای صلح و ثبات بین المللی و منشا نگرانی است و آمریکا برای پاسخ و اتخاذ تصمیمات و اقدامات آتی در حال رایزنی با شرکای خود است.»
فرماندهی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، نیز در اطلاعیهای چهار حمله در روز یکشنبه به سه کشتی تجاری در آبهای بینالمللی دریای سرخ را تایید کرد و گفت، ناوشکن یو اس اس کارنی به تماسهای این کشتیها پاسخ داد و به آنها کمک کرد.
دوشنبه وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون اعلام کرد اگر چه به مدارکی دال بر اینکه حوثیهای مورد حمایت جمهوری اسلامی قصد هدف گیری ناوهای آمریکای را داشتند، اما نیروی دریایی آمریکا در هفتههای اخیر با سرنگونی هواپیماهای بدون سرنشین و موشکها شلیک شده توسط این گروه مورد حمایت تهران پاسخ داده است.
بریتانیا حملات اخیر به کشتیهای تجاری در دریای سرخ را محکوم و جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد که به دلیل حمایت از شبهنظامیان حوثی در این حملات مقصر است.
در همین حال، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه گفت در تماسی به امیرعبداللهیان، از جمهوری اسلامی ایران خواست تا از نفوذ خود استفاده کند و فعالانه برای جلوگیری از تشدید بیشتر درگیریها در منطقه تلاش کند.
از زمان آغاز جنگ بین اسرائیل و گروه شبه نظامی فلسطینی حماس در نیمه مهرماه، ایالات متحده حوثی ها را مسئول یک سری حملات در آب های خاورمیانه میداند.
حوثیهای یمن که کنترل بیشتر سواحل دریای سرخ یمن را در دست دارد، پیش از این، موشکهای بالستیک و پهپادهای انتحاری به سمت اسرائیل شلیک کرده بودند و متعهد شدند که کشتیهای اسرائیلی بیشتری را هدف قرار دهند.
با توجه به حملات حوثیها در دریای سرخ و حملات جداگانه شبه نظامیان تحت حمایت ایران علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، مقامات امنیت ملی ایالات متحده نگران خطر تشدید ناگهانی و مرگبار منطقهای هستند.
آمریکا بارها اعلام کرده است که به ایران پیام داده است که دامنه درگیری نظامی حماس و اسرائیل را گسترده نکند. آمریکا با هدف نشان دادن جدیت خود به این هشدار، دو ناوگروه هواپیمابر را به منطقه اعزام کرده که یکی از این ناوگروهها، ناو گروه آیزنهاور وارد خلیج فارس شده است.