لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۳

آمریکا درصدد پشتیبانی بیشتر از کشتی‌‌های تجاری در دریای سرخ است


پرواز هلی کوپتر نظامی شبه‌نظامیان حوثی بر فراز کشتی باری «گالاکسی لیدر» در دریای سرخ. ۳۰ آبان ۱۴۰۲ . آرشیو
پرواز هلی کوپتر نظامی شبه‌نظامیان حوثی بر فراز کشتی باری «گالاکسی لیدر» در دریای سرخ. ۳۰ آبان ۱۴۰۲ . آرشیو

مقامات نظامی آمریکا در میانه حملات اخیر شبه‌نظامیان حوثی تحت حمایت جمهوری اسلامی، می‌گویند که سرگرم بررسی راه هایی برای حفاظت بیشتر از کشتی‌های تجاری در مسیر کشتیرانی دریای سرخ هستند.

ایالات متحده راه‌های افزایش امنیت در منطقه را با اعضای نیروی دریایی چند ملیتی که وظیفه حفاظت از کشتی‌های تجاری در دریای سرخ را بر عهده دارند، به بحث گذاشته است.

مقامات آمریکایی گفته‌اند که بحث‌ها بر روی امکان اسکورت کشتی‌های تجاری در دریای سرخ و تنگه باب المندب به خلیج عدن، کانال باریکی که یمن را از شاخ آفریقا جدا می‌کند، متمرکز شده است.

بحث در این مورد، نشان دهنده نگرانی فزاینده در منطقه نسبت به مداخله حوثی‌ها در این آبراهه حیاتی است که روزانه میلیون‌ها بشکه نفت از آن عبور می کند.

در همین حال، در پی حمله روز یکشنبه این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی به سه کشتی در دریای سرخ، نرخ «بیمه خطر جنگ» برای سفرهای دریایی در این منطقه افزایش یافته است.

نایب رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده روز دوشنبه ۱۳ آذر، در شورای آتلانتیک گفت که هفت عضو گروه ضربت پیشتر پیشنهاد کمک به این طرح را داده‌اند، اما از ذکر نام آن کشورها خودداری کرد. گروه ضربت شامل ۳۹ کشور است که به صورت «دوره‌ای» فرماندهی آن را برعهده دارند.

به نوشته شبکه خبری سی‌ان‌ان، شبه‌نظامیان حوثی با برخورداری از حمایت مالی و نظامی جمهوری اسلامی، در هفته‌های اخیر بارها با پهپاد و موشک به کشتی‌های تجاری حمله کرده‌اند. آنها در آبان ماه هم یک کشتی باری را توقیف کردند و خدمه آن را به گروگان گرفتند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری گفت که واشنگتن بر اساس شواهد و دلایل باور دارد که این حملات، در حالی که توسط حوثی‌ها در یمن انجام شده‌اند، اما به طور کامل توسط ایران امکان‌پذیر شده‌اند.

وزارت دفاع ایالات متحده، پنتاگون، روز یکشنبه ۱۲ آذر، در جریان حملات موشکی شبه‌نظامیان حوثی به چندین کشتی تجاری اعلام کرد که یک ناوشکن نیروی دریایی آمریکا سه پهپاد حوثی‌ها را سرنگون کرد. به رغم شواهد به دست آمده، جمهوری اسلامی دست داشتن در حملات حوثی ها را انکار کرده است.

تقویت اسکورت کشتی‌های تجاری در آب های دریای سرخ، که مقامات آمریکایی درباره آن بحث می‌کنند، از اولویت بالایی برخوردار است، و در منطقه خاورمیانه سابقه دارد.

در دهه ۱۹۸۰ میلادی، و در جریان «جنگ نفتکش‌ها» بین ایران و عراق، ارتش آمریکا عملیاتی را با نام «عملیات ارنست ویل» برای اسکورت کشتی‌های کویتی در خلیج فارس و مسیر تنگه هرمز آغاز کرد.

سی ان ان با اعلام این که مقامات ارشد دفاعی آمریکا حمله به حوثی‌ها در یمن در شرایط کنونی را اقدام مناسبی نمی‌دانند، چرا که به تشدید اوضاع دامن می‌زند و شواهدی در دست ندارند که نشان دهد موشک‌ پرانی‌های هفته‌های اخیر حوثی‌ها به طور خاص، این منطقه را هدف قرار داده باشد.

یک مقام دفاعی آمریکا تاکید کرد که «با این حال، همه گزینه‌ها روی میز است و آمریکا این حق را برای خود محفوظ می‌دارد که در زمان و مکانی که خود انتخاب می‌کند، پاسخ دهد.»

کشورهای اروپایی، از جمله بریتانیا، نیز جمهوری اسلامی را در حملات به کشتی‌های تجاری مقصر دانسته‌اند.

XS
SM
MD
LG