وزیر دفاع بریتانیا، روز شنبه ۲۵ آذر، اعلام کرد که یک ناو نیروی دریایی این کشور در دریای سرخ، یک پهپاد تهاجمی مشکوک را که کشتیهای تجاری را در دریای سرخ هدف قرار میداد، سرنگون کرد.
گرانت شاپس در رسانه اجتماعی »ایکس» نوشت: « ناو اچاماس دایموند با پرتاب موشک «سی واپر» یک پهپاد تهاجمی مشکوک را که کشتیهای تجاری را در دریای سرخ هدف قرار میداد، با موفقیت منهدم کرد.»
یک مقام دفاعی آمریکا، روز جمعه ۲۴ آذر، به خبرگزاری رویترز گفت که حوثیهای تحت حمایت جمهوری اسلامی در یمن، به دو کشتی با پرچم لیبریا در تنگه باب المندب حمله کردند.
به گفته این مقام، یک پرتابه که گمان میرود پهپاد بوده باشد، به کشتی «الجسره» متعلق به یک شرکت آلمانی اصابت کرد که باعث آتشسوزی شد، اما آسیبی ندید.
او افزود: «در حمله دوم، دو موشک بالیستیک شلیک شد، که یکی از آنها به یک کشتی اصابت کرد و باعث آتشسوزی شد که خدمه آن برای مهار آتشسوزی تلاش کردند.»
در همین حال، شرکت دانمارکی «مرسک» روز جمعه به رویترز گفت، این شرکت تمام عملیات حمل کانتینری خود از طریق دریای سرخ را تا اطلاع ثانوی متوقف خواهد کرد.
این شرکت اشاره کرد که این تصمیم در پی حملات اخیر حوثیها به کشتیهای مرسک در منطقه اتخاذ شده است.
گروه حوثیهای یمن تحت حمایت جمهوری اسلامی در هفته های اخیر مسئولیت حملات موشکی به چندین کشتی در دریای سرخ و تنگه باب المندب را بر عهده گرفتهاند.
این گروه میگوید که این حملات را در حمایت از گروه شبه نظامی حماس انجام می دهد و تا زمانی که جنگ در غزه جریان دارد، به حملات خود ادامه خواهد داد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، پیشتر در یک کنفرانس خبری گفته بود که واشنگتن بر اساس شواهد و دلایل باور دارد که این حملات، در حالی که توسط حوثیها در یمن انجام شدهاند، اما به طور کامل توسط ایران امکانپذیر شدهاند.
در این حال، وب سایت «اکسیوس» روز پنجشنبه ۲۳ آذر، به نقل از دو مقام آمریکایی خبر داد که دولت جو بایدن از طریق قطر، عربستان سعودی و عمان پیامهایی را به حوثی ها ارسال کرده و به این گروه در مورد ادامه حملاتش هشدار داده است.
مقامات نظامی آمریکا در میانه حملات اخیر حوثیها میگویند که سرگرم بررسی راههایی برای حفاظت بیشتر از کشتیهای تجاری در مسیر کشتیرانی دریای سرخ هستند.
ایالات متحده راههای افزایش امنیت در منطقه را با اعضای نیروی دریایی چند ملیتی که وظیفه حفاظت از کشتیهای تجاری در دریای سرخ را بر عهده دارند، به بحث گذاشته است.
مقامات آمریکایی گفتهاند که بحثها بر روی امکان اسکورت کشتیهای تجاری در دریای سرخ و تنگه باب المندب به خلیج عدن، کانال باریکی که یمن را از شاخ آفریقا جدا میکند، متمرکز شده است.
بحث در این مورد، نشان دهنده نگرانی فزاینده در منطقه نسبت به مداخله حوثیها در این آبراهه حیاتی است که روزانه میلیونها بشکه نفت از آن عبور می کند.