لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۸

دیدگاه | سرمقاله تحریریه وال استریت جورنال: پیام‌‌های متناقض بایدن درباره ایران


پرزیدنت بایدن در حال سوار شدن بر هواپیمای ویژه ریاست جمهوری ایالات متحده در فرودگاه نیوکسل در ایالت دلور. اول مارس ۲۰۲۱
پرزیدنت بایدن در حال سوار شدن بر هواپیمای ویژه ریاست جمهوری ایالات متحده در فرودگاه نیوکسل در ایالت دلور. اول مارس ۲۰۲۱

هیات تحریریه وال استریت جورنال در سرمقاله‌ای نوشته است که رئیس جمهوری آمریکا دستور حمله به شبه نظامیان مورد حمایت ایران در سوریه را داد، اما به تهران امتیازهایی هم داده است.

وال استریت جورنال می گوید حمله آمریکا به شبه نظامیان مورد حمایت ایران در شرق سوریه یک پیام صریح دارد: پرزیدنت بایدن برای دفاع از جان آمریکایی ها از قوه قهریه استفاده خواهد کرد. اما این تحول مثبت یک استثناء در سیاست دولت بایدن درباره ایران است.

به نظر می رسد پرزیدنت بایدن مشتاق بازگشت به توافق ناقص برجام است. دولت بایدن پس از اعلام این که واشنگتن نمی تواند تحریم های شورای امنیت سازمان ملل متحد را بلافاصله فعال کند، با کره جنوبی درباره آزادسازی دست کم یک میلیارد دلار از دارایی های توقیف شده ایران مشورت کرد. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، هم می گوید تحریم های پرزیدنت ترامپ ناکام بوده است.

بی دلیل نیست که تهران با محدود کردن دسترسی بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی و غنی سازی اورانیوم با درصد بالاتر پاسخ داده است.

کاخ سفید همچنین در حساب کردن بر روی اروپا برای دستیابی به یک توافق بهتر اشتباه می کند. بریتانیا، آلمان، و فرانسه نتوانستند به ترامپ برای بهبود توافق کمکی کنند. فرانسه و آلمان اخیرا بر خلاف میل دولت بایدن با عجله یک توافق سرمایه گذاری را با چین به امضاء رساندند.

اروپایی ها خود را مجاب کرده اند که توافق هسته ای به تغییر رفتار ایران می انجامد، اما این دیپلماسی کمی فراتر از تامین منافع تجاری آن ها با تهران است.

ایالات متحده همچنین با اسرائیل و کشورهای عرب سنی که بیشترین خطر را از سوی ایران حس می کنند برخورد سردی دارد.

با وجود این که خاورمیانه در چهار سال گذشته تغییر کرده است، دولت بایدن همچنان به ایران توجه فراوانی نشان می دهد، طوری که انگار رژیم جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هرگونه تمایلی به تغییر رفتار توسعه طلبانه‌شان نشان داده‌‌اند. این امتیازدهی ها پیشرفت پیمان های تاریخی ابراهیم میان اسرائیل و کشورهای عرب و مهار ایران را به خطر می اندازد. تحریم ها موجب خشم عمومی مردم ایران از رژیم شده و توان تهران در اعمال قدرت در منطقه را تضعیف کرده است.

جو بایدن می گوید می خواهد کمتر بر روی خاورمیانه و بیشتر بر منطقه هند و اقیانوس آرام تمرکز کند. راه اجرای چنین سیاستی این است که به اتحادهای دولت ترامپ ادامه دهد و اروپایی ها را مجاب کند به یک جبهه متحد علیه ایران بپیوندند.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

در همین مورد، یک دیدگاه دیگر را نیز بخوانید:

دیدگاه | ثبات در خاورمیانه مستلزم بیش از یک توافق با ایران است

XS
SM
MD
LG