در حالی که بهای گوشت قرمز متاثر از عوامل متعدد به یک میلیون تومان رسیده است، رئیس شورای تامین دام کشور مدعی «ذخایر مناسب دامی» و افزایش عرضه دام به کشتارگاه تا ۴ میلیون راس شده است. این آمار در حالی است که مرکز آمار ایران در گزارشهای ماهانه خود به صورت مستمر از کاهش عرضه دام به کشتارگاهها خبر داده است.
منصور پوریان در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا گفته که قیمت دام سبک از ابتدای تابستان روند نزولی داشته و حتی به ۲۵۰ تومان یا کمتر نیز رسیده است. با وجود این، در فصل اوج مصرف زمستان، قیمت دام زنده از ۲۷۰ تومان فراتر نرفته است.
وبسایت تجارتنیوز در گزارش خود از بازار گوشت قرمز در یکم اسفند ماه نوشته بود که ماهیچه گوسفندی مرز یک میلیون تومان را رد کرده است، این محصول اساسی به ازای هر کیلوگرم یک میلیون و ۲۲۰ هزار تومان از خردهفروشان خریداری میشود. بنابر این گزارش فیله گوسفندی در بستهبندی یک کیلوگرمی یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان معامله میشود. تجارت نیوز تاکید کرده که دنبه گوسفندی ۳۹۰ هزار تومان، گردن گوسفندی ۷۰۰ هزار تومان و دل گوسفندی ۲۹۰ هزار تومان قیمتگذاری شده است.
منصور پویان همچنین مدعی شده که کل کشتار دام در سال گذشته حدود ۱۲ میلیون راس بوده که شامل بره، گوساله و سایر دامهای کشتاری میشود. اما امسال، این رقم تا ۸ میلیون رأس افزایش یافته است.
ادعای افزایش کشتار دام در سال جاری در حالی است که گزارشهای مرکز آمار از کاهش مستمر عرضه دام به کشتارگاهها حکایت دارد.
روزنامه هممیهن در اسفند سال گذشته نوشته بود که عرضه گوشت قرمز در پایینترین سطح، از انتهای خرداد ۱۳۹۹ تاکنون قرار گرفته است.
مرکز آمار در گزارش اردیبهشت ماه سال جاری نیز تاکید کرده بود که حجم عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور در فروردین ۱۴۰۳ نسبت به اسفند ۱۴۰۲ در حدود ۲۳ درصد کاهش داشته است.
مرکز آمار همچنین در گزارش دیگری تاکید کرده بود که مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در آبان ۱۴۰۳ با ماه مشابه سال ۱۴۰۲ نشاندهنده کاهش ۱۰ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است.
گزارش آذرماه این مرکز نیز با مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در آذر ۱۴۰۳ با ماه مشابه سال ۱۴۰۲، کاهش ۱۳ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور را نشان میدهد.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، عرضه گوشت قرمز توسط کشتارگاه های رسمی در تیرماه امسال نیز نسبت به مشابه سال قبل ۲۸ درصد کاهش داشته است.
مرور گزارشهای مرکز آمار نشان میدهد که روند عرضه دام به کشتارگاه در ماههای گذشته همواره کاهش بوده است و یکی از مهمترین دلایل آن کاهش تقاضا به دلیل افزایش قیمت، غیراقتصادی شدن پرورش دام و سایر مشکلات جاری در این حوزه است.
بنابر گزارشها سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران به زیر سه کیلوگرم سقوط کرده است.