یوهان فلودروس، شهروند سوئدی، که روز شنبه در جریان مبادله با حمید نوری از زندان در ایران آزاد شد، در حین بازگشت به کشورش و در حالی که در هواپیما بود به نخست وزیر سوئد گفت احساس میکند در «آسمان هفتم» است.
سوئد روز شنبه ۲۶ خرداد حمید نوری، دادیار پیشین زندان گوهردشت و از دستاندرکاران اعدام گروهی زندانیان سیاسی در دهه ۶۰ که با حکم دادگاه عالی استکهلم به حبس ابد محکوم شده بود، را با دو شهروند خود که در ایران زندانی بودند مبادله کرد.
رویترز گزارش داد که یوهان فلودروس، شهروند سوئدی، روز شنبه در حالی که هواپیمایش مرز ایران را پشت سر میگذاشت، در یک تماس تلفنی ضبط شده با اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد، که روز یکشنبه ۲۷ خرداد در وبسایت دولت سوئد منتشر شد، گفته بود که «من در آسمان هستم؛ اما از نظر احساسی خودم را در آسمان هفتم میبینم. نزدیک به ۸۰۰ روز منتظر لحظه پرواز و بازگشت به سوئد بودم.»
فلودروس، که برای سرویس دیپلماتیک اتحادیه اروپا در بروکسل کار میکند و برای گردش به ایران رفته بود، هنگام بازگشت در فروردین ۱۴۰۱ در ایران دستگیر، و به جاسوسی برای اسرائیل و «فساد فی الارض» متهم شد؛ جرمی که در قوانین جمهوری اسلامی مجازات اعدام دارد.
او روز شنبه گفته بود که بارها و بارها روز آزادی خود را در خواب دیده است: «... اما بعد بیدار میشدم و خودم را روی آن زمین بتونی لعنتی میدیدم. حالا که از حریم هوایی ایران خارج شدهام و دوباره در راه بازگشت به خانه هستم، آن حس دارد کمتر میشود.»
کریسترسون اوایل روز یکشنبه در یک مصاحبه رادیویی با رادیو سوئد، ضمن ردِ انتقاد همسر دکتر احمدرضا جلالی، شهروند دوتابعیتی سوئدی-ایرانی و استاد دانشگاه در سوئد، که در خطر اعدام قرار دارد، گفت: «من دلسردی او را میفهمم و برایش احترام قائلم، اما انتقادش را درک نمیکنم. گزینه دیگر ما این بود که دو سوئدی را که اکنون به خانه بازگشتهاند، در ایران رها کنیم.»
احمدرضا جلالی، پزشک و استاد دانشگاه در سوئد، در اردیبهشت ۱۳۹۵ برای شرکت در یک کنفرانس علمی به ایران سفر کرده بود که از سوی مأموران وزارت اطلاعات بازداشت شد. دادستان تهران در دوم آبان سال ۱۳۹۶ حکم اعدام برای او صادر کرد.
جلالی در پی خودداری تهران از گنجاندن او در مبادله اخیر زندانیان، همچنان در ایران زندانی است.
آزادی و بازگشت حمید نوری واکنشهای گستردهای را در میان کاربران ایرانی شبکههای اجتماعی برانگیخته است.
شیرین عبادی، برنده جایزه نوبل صلح، آزادی حمید نوری را «تحویل یک جنایتکار به جمهوری اسلامی» دانست که «به چهره عدالت نیمبندی که در جهان وجود داشت خاک پاشید.»