همزمان با افزایش اعتراضات و گسترش نارضایتیها، برخی از چهرههای سیاسی داخلی و رسانههای ایران نسبت به بروز بحرانهای جدیتر هشدار داده و بر ضرورت بازگشت دوباره به برجام تاکید میکنند.
علی مطهری، نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی، در نامهای به ابراهیم رئیسی که در روزنامه اعتماد منتشر شد، خواستار بازگشت به برجام شد.
او در این نامه با «غیرواقعی و شعاری» خواندن ادعای گره نزدن اقتصاد کشور به برجام گفته است که «چه بخواهیم و چه نخواهیم اقتصاد کشور به برجام و رفع تحریمها گره خورده است.»
در هفتههای اخیر تصاویر و گزارشهایی منتشر شد مبنی بر قصد دولت برای افزایش قیمت بنزین و حاملهای انرژی؛ مساله ای که از سوی مسئولان دولتی تکذیب میشود.
روزنامه اطلاعات در یادداشتی در این باره، خطاب به دولت ابراهیم رئیسی نوشته است: «اگر میخواهید واقعا بنزین را گران کنید، تکذیب نکنید.»
روزنامه اطلاعات در ادامه با اشاره به «حجم متعدد مشاهدات مردمی در این باره» به دولت جمهوری اسلامی توصیه کرده است که اگر احیاناً در فکر افزایش قیمت سوخت است «راه آن تکذیب نیست چرا که این کار باعث افزایش بیاعتمادی میشود.»
بحث افزایش قیمت ناگهانی بنزین برای بسیاری از ایرانیان یادآور حوادث آبان سال ۹۸ است، که به گفته برخی منابع بیش از ۱۵۰۰ شهروند معترض در آن اعتراضات توسط نیروهای امنیتی کشته شدند.
روزنامه همشهری هم نسبت به چشمانداز اقتصادی دولت ابراهیم رئیسی با اشاره به پیشبینی رشد ۸ درصدی اقتصاد ایران در بودجه سال جاری، تاثیر تحولات سیاسی «از جمله جنگ در اوکراین و سرنوشت مذاکرات» بر این روند را یادآور شده است.
صندوق بینالمللی پول در گزارش خود از چشمانداز اقتصادی جهان، رشد اقتصاد ایران در سال جاری را ۳ درصد برآورد کرده است.
ابتدای هفته جاری ۶۱ استاد اقتصاد نیز با امضای نامهای نسبت به افزایش قیمت فزاینده اقلام ضروری و رکوردزنی نرخ دلار در ایران نسبت به عوارض جراحی اقتصادی دولت هشدار داده بودند.
این اقتصاددانان نیز ریشه مشکلات اقتصادی ایران را عوامل غیراقتصادی دانسته و تاکید کردند که اصلاحات اقتصادی کشور، در گرو گشایشهای سیاسی و بازتر شدن فضای حکمرانی است.