همایش اقتصادی سالانه روسیه، ملقب به «داووس روسی»، در شهر سنپترزبورگ با حضور کمرنگ بازیگران برجسته در زمینه امور مالی جهان برگزار میشود. این در حالی است که در سالهای گذشته سرمایهگذاران خارجی همواره پای ثابت این همایش بودهاند.
روسیه که در حال حاضر به دلیل هجوم نظامی به کشور اوکراین با تحریمهای وضع شده توسط محافل بینالمللی دست و پنجه نرم میکند، به منظور جبران عدم حضور بازیگران عمده غرب در همایش سن پترزبورگ جایگاه ویژهای را به کشورهایی مانند چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان که به تحریمها نپیوسته، اعطا کرده است.
دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین ، روز سهشنبه تأکید کرد که سرمایهگذاران خارجی منحصر به ایالات متحده و کشورهای اتحادیه اروپا نیستند، بلکه سرمایهگذارانی نیز در خاورمیانه و آسیا وجود دارند. جمهوری اسلامی ایران نیز در همایش اقتصادی سنپترزبورگ حضور دارد.
دولت روسیه همایش اقتصادی بینالمللی سن پترزبورگ را در سال ۱۳۷۶ راهاندازی کرد تا ضمن جلب سرمایهگذاری خارجی سیاستهای اقتصادی را به بحث بگذارد و تصویری از خود را به عنوان یک جامعه باز به روی تجارت نمایانگر سازد.
مقامات روسیه حتی این همایش را با رویداد معتبر سالانه «مجمع اقتصادی جهانی» در شهر ییلاقی داووس در کوههای آلپ سوئیس مقایسه کردهاند.
به گفته مقامات روس، انتظار میرود هیئتهای نمایندگی بیش از ۴۰ کشور، همراه با ۱۲۴۴ شرکت روسی و ۲۶۵ شرکت خارجی، در گردهماییهای سنپترزبورگ شرکت کنند.
به گفته کارشناسان اقتصاد روسیه به دلیل تحریمهای غرب به طور فزایندهای روبه انزوا است، نرخ تورم آن دو رقمی است، و آن کشور در آستانه وارد شدن به یک دوره رکود اقتصادی است.