لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۴

سناتور ارنست: طرح توسعه ائتلاف علیه فعالیت‌های خطرناک ایران از حمایت هر دو حزب برخوردار است


سناتور جونی ارنست، عکس از آرشیو
سناتور جونی ارنست، عکس از آرشیو

یک سناتور جمهوری‌خواه به تازگی طرحی ارائه داده است که هدف از آن تلاش برای ایجاد ائتلاف برای مقابله با فعالیت‌های جمهوری اسلامی در خاورمیانه است. سناتور جونی ارنست امیدوار است که این طرح بتواند به تأیيد سنا و مجلس نمایندگان آمریکا برسد.

این نماینده جمهوری‌خواه ایالت آیوا می‌گوید که این طرح از حمایت هر دو حزب برخوردار است و اقدامی برای هماهنگی بیشتر میان کشورهای عضو توافق‌های ابراهیم است.

سناتور جونی ارنست در گفت‌وگویی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا ضمن تاکید بر این‌که ایجاد ائتلاف برای مقابله با فعالیت‌های جمهوری اسلامی، یکی از ارکان این طرح پیشنهادی است، افزود که «این طرح برقراری راهبردی متحد در حوزه دفاع موشکی و هوایی و دیگر نیازهای تجهیزاتی در برابر نیرو‌های تروریستی مورد حمایت ایران را نیز دنبال می‌کند.»

سناتور ارنست با تاکید بر این که این طرح به رغم گذراندن گام‌های نخستش از حمایت زیادی برخوردار است گفت که این طرح «نه تنها همکاری میان کشورهای عضو توافق ابراهیم را بیشتر می‌کند که تشویقی برای دیگر کشورهای منطقه به شمار می‌رود که هنوز به این توافق نپیوسته‌اند.»

او همکاری پشت صحنه با بسیاری از کشورهایی که بخشی از توافق‌های ابراهیم هستند و دیگر کشورها را «اقدامی بزرگ» ارزیابی کرد.

این سناتور با اشاره به همکاری دیگر کشورها در زمینه اجرایی کردن چارچوب این طرح، بازخورد آن را «بسیار مثبت» ارزیابی کرد و گفت: «ما به همکاری با این کشورها ادامه خواهیم داد و امیدواریم در سنا و مجلس نمایندگان هم بتوانیم آن را تایید کنیم. طرحی است که هم از حمایت دو بخش کنگره و هم از حمایت دو حزبی برخوردار است.»

سناتور ارنست هرگونه تشابه این توافق با طرحی موسوم به ناتوی عربی را رد کرد و گفت طرح فعلی، روی همکاری‌های استراتژیک دفاعی، موشکی و تسلیحاتی متمرکز است.

وی با اشاره به سفر پیش‌روی رئیس‌جمهوری آمریکا به منطقه بر ضرورت ایستادن در برابر ایران تاکید کرد و گفت: «فکر می‌کنم برای عربستان سعودی دلگرم‌کننده باشد که ببیند ما در مقابل ایران می‌ایستیم .»

او با تاکید بر لزوم حل اختلافات میان ریاض و واشنگتن گفت: «اگرچه روی اختلافات میان دو کشور کار می‌کنیم ولی درک متقابل موجود این است که حصول اطمینان از این که ایران نمی‌تواند در هدف قرار دادن هر کدام از آن کشورهای متحدمان در خاورمیانه موفقیتی داشته باشد، به نفع ما است.»

سناتور ارنست ابراز امیدواری کرد که در سفر رئیس جمهوری بایدن به عربستان سعودی «بتوانیم در مورد این طرح دفاعی، به اجماع برسیم.»

مذاکرات هسته‌ای برای احیای برجام پس از هشت دور که چندین ماه آن در وین انجام شد، بدون نتیجه متوقف شده است. دولت جو بایدن بارها گفته است که دیپلماسی را بهترین گزینه برای مقابله با جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران می‌داند.

مقامات ارشد دولت بایدن بارها ضمن تاکید بر این که بازگشت به برجام در خدمت منافع ملی آمریکا و متحدان و شرکایش است، روشن کرده‌اند که در صورت شکست مذاکرات ایالات متحده به «سایر گزینه‌ها» متوسل خواهد شد.

به دنبال اقدام اخیر جمهوری اسلامی ایران در قطع دوربین‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، با انتشار بیانیه‌ای بر ضرورت همکاری ایران با آژانس تاکید کرد.

وی در این بیانیه با اشاره به پیوستن واشنگتن به اکثریت قاطع اعضای شورای حکام در تصویب قطعنامه روز چهارشنبه گفته است همکاری ایران با آژانس و ارائه اطلاعات فنی معتبر در پاسخ به پرسش‌های آژانس تنها راه حذف مسائل پادمانی از دستورکار شورای حکام است.

چهار کشور عربی امارات متحده عربی، بحرین، مراکش، و سودان در چارچوب «توافق‌های ابراهیم» با میانجی‌گیری ایالات متحده اقدام به عادی‌سازی روابط خود با اسرائیل کردند.

XS
SM
MD
LG