انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان در گزارشی از وضعیت «قیمت کالاهای اساسی» در یک سال گذشته، اعلام کرد که بیشترین افزایش قیمتها در در گروه اقلام خوراکی و به میزان «۱۶۷ درصد» بوده است.
بر مبنای گزارش کارگروه رصد و پایش که دوازدهم اردیبهشت منتشر شده، قیمت ۵۲ کالای اساسی و پرمصرف خانوار ایرانی و موجود در بازار ایران را در ۹ گروه کلی طی دوره دوازده ماهه منتهی به ۳۰ فروردینماه امسال مورد بررسی قرار گرفته است که بر این اساس قیمت بعضی از اقلام خوراکی تا ۱۶۷ درصد افزایش نشان میدهد.
در گزارش منتشره ماه گذشته انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان، قیمت برنج طارم، برنج هاشمی، نخود، سیب زمینی، آب آشامیدنی بطری و رب گوجه فرنگی نسبت به یک سال گذشته افزایش قیمتی بیشتر از ۱۰۰ درصدی را تجربه کردهاند.
بر اساس گزارش روز دوشنبه این انجمن، قیمت گروه «محصولات پروتئینی» شامل گوشت مرغ، تخم مرغ، گوشت گوسفند و گوساله و گوسفند و گوساله زنده در پایان فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال تا ۵۳ درصد افزایش نشان میدهد.
مرکز آمار ایران که مجموعهای دولتی است، در آخرین گزارش رسمی خود، نرخ تورم نقطهبهنقطه (تغییر شاخص نسبت به مدت مشابه سال قبل) فروردینماه در گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» را ٤٣.٤ درصد و گروه «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» را ٣١.٣ درصد اعلام کرده است.
انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان همچنین با اعلام اینکه طی یک سال گذشته «تخم مرغ، صدرنشین گرانی در گروه محصولات پروتئینی» بوده به «نزدیک به ۲ برابر» شدن قیمت شکر در همین بازه زمانی اشاره کردهاست.
از سوی دیگر، عبدی افتخاری، دبیر انجمن حبوبات ایران هم روز دوشنبه دوازدهم اردیبهشتماه به خبرگزاری «ایلنا» گفته است که سال گذشته متوسط قیمت یک کیلوگرم حبوبات در ایران ۵۰ تا ۷۵ هزار تومان بوده که در برخی از این محصولات «شاهد رشد قیمت ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی بودیم.»
در بخش دیگری از گزارش انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان، آمده است که «گروه مصالح ساختمانی» طی یک سال گذشته شاهد افزایش ۴۶ درصدی قیمت سیمان خاکستری، ۲۴ درصدی میلگرد، ۳۴ درصدی گچ سفید و ۱۵ درصدی تیرآهن و ورق سیاه بوده است.
این درحالی است که ابراهیم رئیسی و اعضای کابینه او از زمان تبلیغات انتخاباتی ریاستجمهوری در خرداد ۱۴۰۰ تا کنون، بارها وعده «تغییر وضع موجود به نفع مردم»، «تک رقمی شدن تورم» و یا «رفع فقر مطلق» را دادهاند.