سازمان حقوق بشری «ههنگاو» در گزارشی به وضعیت دو بازداشتی اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» پرداخت و نوشت که رضا عربپور بیش از یک سال و ٧ ماه گذشته و هومن صیدالی، یک سال و ۶ ماه اخیر را با بلاتکلیفی در زندان شیبان اهواز سپری کردهاند.
شماری از نمایندگان پارلمان آلمان پس از ماهها گفتگو و برگزاری جلسات مختلف با کنشگران حقوق پناهجویان ایرانی تصمیم گرفتند که با ارسال پیشنویس قطعنامهای به دولت فدرال این کشور، پارلمان اروپا و پارلمانهای ایالتی آلمان خواستار «حمایت عملی» دولتهای اروپایی از آسیبدیدگان «جنبش زن زندگی آزادی» شوند.
صدای آمریکا طی چند هفته گذشته، به مدارکی در مورد تعرض، تجاوز و آزار جنسی شماری از بازداشتشدگان زن و مرد در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ در بازداشتگاهها و زندانهای جمهوری اسلامی در چند شهر شمال ایران دست یافته است. در این مطلب بخش سوم و پایانی گزارش اختصاصی صدای آمریکا درباره شهر آمل ارائه میشود.
بخش فارسی صدای آمریکا در تحقیقاتی طی چند هفته گذشته، به مدارکی در مورد تعرض، تجاوز و آزار جنسی شماری از بازداشتشدگان زن و مرد در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ در بازداشتگاهها و زندانهای جمهوری اسلامی در چند شهر شمال ایران دست یافته است.
بخش فارسی صدای آمریکا در تحقیقاتی که طی چند هفته گذشته انجام داده، به مدارکی در مورد تعرض، تجاوز و آزار جنسی شماری از بازداشتشدگان زن و مرد در جریان اعتراضات سال ۱۴۰۱ در بازداشتگاهها و زندانهای جمهوری اسلامی در چند شهر شمال ایران دست یافته است. گزارش اختصاصی صدای آمریکا در سه بخش منتشر میشود.
کانون فیلمسازان مستقل ایران «ایفما» به دنبال خبر مربوط به جان باختن بهاره للهی، کارگردان و فیلمنامهنویس، در بیانیهای نوشت: «قتلهای زنجیرهای سینماگران که با مرگ خودکشیخوانده کیومرث پوراحمد و با قتل فجیع داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر ادامه یافت، اینک فیلمساز دیگری را از ما گرفت.»
مجید کاوه، وکیل دادگستری، روز شنبه ۱۹ خرداد از برگزاری نخستین جلسه رسیدگی به پرونده قتل شبه عمد جواد روحی، معترضی که در زندان جان باخت، خبر داد.
کمپین حقوق بشر در ایران روز پنجشنبه ۱۷ خرداد، از تایید حکم اعدام محمد خضرنژاد، روحانی ۴۵ ساله اهل سنت و از بازداشت شدگان خیزش ۱۴۰۱ در بوکان، در دیوان عالی کشور انتقاد کرد.
مجمع جهانی دانشجویی موسوم به «جیاساف» چهارشنبه ۱۶ خرداد، با انتشار گزارشی گفت که بیش از ۷۰ هزار دانشجوی معترض در اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در ایران، شرکت داشتند.
ههتاو اکرمی، دختر عموی مهران کرمی، معترضی که در بازداشت نیروهای اطلاعات سپاه جان باخت، شامگاه پنجشنبه ۱۰ خرداد در منزل پدر و مادرش در روستای اینگیجه بازداشت شده است.
نچیروان معروفی که ۲۰ سال دارد، در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا گفت: «جانم در خطر شکنجه های حکومت بود و بنابراین تصمیم گرفتم تا از ایران خارج شوم.»
سخنگوی هیئت منصفه دادگاههای سیاسی و مطبوعاتی اعلام کرد که در جلسه روز دوشنبه هفت خرداد پرونده صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی، و محمدرضا سعدی، مدیرمسئول جهان صنعت، برگزار شد و هر دو مجرم شناخته شدند.
تعطیلی سفارتخانهها و مرکز جمهوری اسلامی و قرار گرفتن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی، از اصلیترین خواستههای معترضان ایرانی ساکن آلمان از ابتدای اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در این کشور بوده است.
علی شریفزاده اردکانی، وکیل ماشالله کرمی، پدر دادخواه، روز شنبه پنجم خرداد اعلام کرد که موکلش از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به ۶ سال زندان محکوم شده است.
کمال لطفی، از اعضای خانوادههای دادخواه، پس از گذشت ۴۵ روز از بازداشت همچنان در زندان کامیاران در بلاتکلیفی به سر میبرد.
وبسایت هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر، میگوید پدر یکی از جانباختگان اعتراضات سراسری پس از حدود یک ماه بازداشت و بلاتکلیفی سرانجام به زندان کامیاران منتقل شده است.
مطابق قوانین محدود کننده جدید دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی علیه دانشجویان، تشکیل گروههای مجازی بالای ۱۰۰ نفر مستلزم دریافت مجوز «کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی» شده است و عضویت در «کانالهای غیرمجاز» به مجازاتهای تنبیهی «طبق شیوهنامه انضباطی» منجر خواهد شد.
کانون فیلمسازان مستقل ایران «ایفما» با انتشار بیانیهای از شرکت خود در بازار فیلم جشنواره کن خبر داد. در همین رابطه مهشید زمانی، از اعضای این کانون، به صدای آمریکا گفت که این حضور بر «انعکاس تصویر واقعی جامعه ایران» و «تاثیر جنبش زن زندگی آزادی بر سینمای ایران» متمرکز است.
رسانههای داخلی روز دوشنبه، هفدهم اردیبهشت، گزارش دادند که رئیس سازمان غذا و دارو، وابسته به وزارت بهداشت، میگوید رعایت حجاب اجباری در داروخانهها در ارائه سهمیه به آنها تعیینکننده است.
وبسایت هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر از بیخبری و بلاتکلیفی پدر یکی از جانباختگان اعتراضات سراسری خبر داده است.
همزمان با روز جهانی آزادی مطبوعات، «شاخص آزادی نگارش»، که روز جمعه توسط انجمن قلم آمریکا رونمایی شد، جمهوری اسلامی ایران را در سال ۲۰۲۳، همچنان به عنوان دومین زندان بزرگ نویسندگان در سراسر جهان، پس از چین شناسایی کرد.
سه تن از بازداشت شدگان اهل گیلان به رغم گذشت حدود ۵۰۰ روز از بازداشت خود همچنان در زندان لاکان رشت در بلاتکلیفی به سر میبرند.
او با اشاره به « انعکاس وسیع» گزارش مربوط به قتل نیکا شاکرمی در ایران گفت وظیفه حکومت و دستگاه قضایی است «بیطرفانه» به این پرونده رسیدگی و درباره آن شفافسازی کنند.
متیو میلر، سخنگوی وزرت امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ١٣ اردیبهشت به بخش فارسی صدای آمریکا گفت علی خامنهای کاملا مسئول اقدامات حکومت ایران است.
فهیمه سلطانی، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه اصفهان پس از چند ماه بازداشت، روز دوشنبه دهم اردیبهشت با «قرار کفالت» از زندان دستگرد اصفهان آزاد شد.
سازمان حقوق بشر ایران به نقل از منابع نزدیک به خانواده رضا رسایی، معترض زندانی در ایران، از خطر اجرای حکم او در روزهای آتی خبر داد.
مصطفی نیلی، وکیل توماج صالحی اعلام کرد که در رسیدگیهای سال گذشته، توماج از اتهام «فساد فیالارض» تبرئه شده بود و «شامل عفو رهبری میشد.» صدور حکم اعدام برای این خواننده معترض واکنشهای بسیاری در ایران و جهان داشته است.
سازمان اتحاد علیه ایران هستهای روز جمعه ۷ اردیبهشت با اشاره به صدور حکم اعدام توسط قوه قضائیه جمهوری اسلامی برای توماج صالحی، خواننده رپ ایرانی، از حکومت جمهوری اسلامی خواست تا فورا او را آزاد کند.
با گذشت دو روز از صدور حکم اعدام برای توماج صالحی، خواننده معترض در ایران، واکنشهای داخلی و خارجی به این حکم کماکان ادامه دارد و در آخرین انتقادها، جمعی از فعالان و تشکل های صنفی معلمان این حکم را محکوم کردند. در یکی از بیانیه ها تاکید شده است که پرونده ننگین حکومت هر روز سیاهتر میشود.
در پی نگرانیها برای ترانه علیدوستی به دلیل ابتلا به بیماری ناشناخته پس از آزاد شدن از زندان، وکیل این بازیگر سرشناس میگوید پزشکان علت بیماری او را «یک تداخل دارویی» دانستهاند.
وکیل خانواده مهسا امینی در تازهترین بهروز رسانی از وضعیت پرونده کشته شدن «مهسا امینی» در بازداشت گشت ارشاد در سال ۱۴۰۱، اعلام کرد که این پرونده هنوز در دادسرا مانده و هیچ دادگاهی برای آن تشکیل نشده است.
شریفزاده اردکانی، وکیل ماشاالله کرمی، پدر محمد مهدی کرمی از اعدام شدگان اعتراضات ۱۴۰۱، اعلام کرد که موفق شده است در جلسه دادگاه موکلش در ۴ اردیبهشت؛ و پس از گذشت هشت ماه از بازداشت موکلش «فرصت مناسبی برای دفاع » از وی پیدا کند
سازمان دیدهبان حقوق بشر در گزارشی تازه اعلام کرد که نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در حین سرکوب اعتراضات گسترده در دو سال اخیر، اقدام به «شکنجه» و «تجاوز جنسی» بازداشت شدگان کردند و این تجاوزات شدید بخشی از الگوی گستردهتر نقض جدی حقوق بشر برای سرکوب مخالفان در سیستم جمهوری اسلامی است.
پس از گذشت نزدیک به یک سال از حاشیههای ایجاد شده پیرامون برخورد «نیروهای خودسر» و «آتش به اختیار» با مردم به بهانه حجاب اختیاری و صدور بخشنامههای مختلف، حالا دبیر «ستاد امر به معروف» از دستور ابراهیم رئیسی در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ برای تشکیل «ستاد عفاف و حجاب» به ریاست وزیر کشور خبر داد.
پس از مطرح شدن «تذکر» علی خامنهای در مورد نحوه برخورد ماموران حکومت با حجاب اختیاری توسط یک عضو «دفتر حفظ و نشر آثار» رهبر جمهوری اسلامی، حسین شریعتمداری، نماینده خامنهای در کیهان به مهدی فضائلی حمله کرده و نوشت: «رهبری سخنگو ندارد؛ شما از چه موضعی توییت کردهاید؟»
با گذشت هفت روز از بازداشت فهیمه سلطانی، دانشجوی رشته حقوق دانشگاه اصفهان از سرنوشت او هیچ اطلاعی در دست نیست. این فعال دانشجویی که پیشتر به دو ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده بود، روز شنبه ۱۸ فروردین پس از احضار به اداره «اطلاعات سپاه» اصفهان بازداشت شد.
بارگذاری بیشتر