در پی انتشار گزارشهایی از تأیید حکم اعدام برای رضا رسایی، یک منبع نزدیک به خانواده این معترض به صدای آمریکا گفت که شعبه ۱۷ دیوان عالی جمهوری اسلامی به ریاست «قاضی بارانی» حکم «قصاص» را تأیید کرده است.
خواهر مجاهد کورکور اعلام کرد که حکم اعدام برای این معترض متهم به «محاربه و افساد فیالأرض» در ایذه استان خوزستان در دیوان عالی جمهوری اسلامی تأیید شده است.
یاسر رحمانیراد، پزشکی که در جریان اعتراضات سال گذشته به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد به دلیل تلاش برای کمک رسانی به آسیب دیدگان بازداشت شده بود، از احضار خود به دادگاه در روز پنجم دی، روز سه شنبه، خبر داد.
صالح نیکبخت، حقوقدان و وکیل خانواده مهسا (ژینا) امینی، شامگاه جمعه اول دیماه پس از بازگشت از فرانسه و به محض رسیدن به فرودگاه بینالمللی (خمینی) تهران، توسط نیروهای امنیتی مورد بازجویی قرار گرفت.
باربارا لی، قانونگذار پرسابقه دموکرات و عضو مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت کالیفرنیا، از ارائه طرح «قانون همبستگی» به منظور تغییر سیاست آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران و حمایت از معترضان ایرانی خبر داد.
تصاویر منتشرشده در فضای مجازی نشان میدهد ماموران امنیتی و نظامی روز جمعه اول دی ماه در معابر منتهی به مصلی و مسجد مکی زاهدان حضور گستردهای داشتهاند.
سیما ثابت، مجری پیشین شبکه خبری ایران اینترنشنال، در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا، تاثیرگذاری برنامه تحلیلیاش در شبکه ایران اینترنشنال را دلیل تلاش جمهوری اسلامی برای حذف فیزیکیاش دانسته و خواستار تروریستی شناختهشدن سپاه پاسداران شد.
در آستانه نخستین شب یلدا پس از اعتراضات سال ۱۴۰۱، شماری از کنشگران و خانوادههای معترضان جانباخته با انتشار تصاویر و پیامهایی در شبکههای اجتماعی از جانباختگان یادآوری کردند.
دادگاه انقلاب آذرشهر آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی زندانی، را به ۲۲ ماه و ۱۷ روز حبس محکوم کرد.
ماشالله کرمی، پدر دادخواه محمدمهدی کرمی، معترض اعدام شده در کرج، روز چهارشنبه ۲۹ آذر از سوی شعبه ۱۱ دادسرای عمومی و انقلاب کرج، متهم به عضویت در دستهجات و جمعیت به قصد اقدام علیه امنیت کشور شد
نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر زندانی، دادگاه انقلاب را «کشتارگاه جوانان» کشور خوانده و از حضور در جلسه دادگاه خودداری کرد.
۹ تن از فعالان سیاسی و روشنفکران سرشناس ایرانی در بیانیهای حجاب اجباری را دستآویزی «برای هتک حرمت و کرامت زن ایرانی و پایمالکردن حقوق او» خوانده و «خواستار پایاندادن به کلیه سیاستهای ستمگرانه علیه زنان در حوزههای گوناگون فردی و اجتماعی» شدند.
روزنامه گاردین روز دوشنبه ٢٧ آذر در گزارشی با استناد به گفتههای برخی از مخالفان ساکن بریتانیای جمهوری اسلامی، از تداوم «سرکوب فرامرزی» آنها از سوی دولت ایران خبر داد.
ارسطو پاسیار، از آسیبدیدگان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در گفتوگویی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت به دلیل فشارهای نهادهای حکومتی و نبود امکانات پزشکی مجبور شده به همراه خانوادهاش ایران را ترک کند.
به نوشته صفحه اینستاگرام نرگس محمدی که توسط نزدیکانش اداره میشود، اولین محاکمه این زندانی سیاسی پس از دریافت جایزه نوبل صلح، ساعت ۱۰ صبح روز ۲۸ آذر ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برگزار خواهد شد.
شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب در حکمی سمانه اصغری، فعال حقوق کودک را به یکسال حبس تعزیری محکوم کرد.
وبسایت «هرانا»، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در گزارشی از تداوم بازداشت و بیخبری از علی محمد پریسایی، شهروند ساکن دهدشت و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ با گذشت بیش از سه ماه، خبر داد.
علی شریفی زارچی، استاد اخراجی دانشگاه شریف، در یادداشتی در صفحه ایکس (توئیتر سابق) ضمن بازتاب این خبر، اکبر جعفری را «جوانترین استادتمام فیزیک دانشگاه شریف» توصیف کرده و خطاب به حاکمیت نوشته است: «به سادگی کشور را از یک پروفسور جوان و برجسته فیزیک کوانتوم محروم کردند.»
دو نهاد حقوق بشری «نشان شجاعت مجیدرضا رهنورد» را همزمان با سالروز اعدام این معترض ایرانی، در کانادا به ماشالله کرمی و فاطمه سپهری اهدا کردند.
در پی ممنوعالخروج شدن اعضای خانواده مهسا امینی، صالح نیکبخت، وکیل آنها، روز سهشنبه ۲۱ آذر، با حضور در پارلمان اروپا به نیابت از سوی این خانواده دادخواه جایزه معتبر ساخاروف را دریافت کرد.
وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی دوشنبه ۲۰ آذرماه در جلسه هماندیشی کارگروه مد و لباس اعلام کرد قصد دارد اقدامات ویژهای برای ترویج «حجاب» در بین دانشآموزان انجام دهد.
بازیگری که در پی اعتراض به نقض حق آزادی پوشش زنان ایران توسط جمهوری اسلامی بازداشت شده بود، در پیامی ویدئویی اعلام کرد دادگاه انقلاب او را به پنج سال زندان محکوم کرده است.
نمایندگان پارلمان اروپا روز دوشنبه ۲۰ آذر از جمهوری اسلامی ایران خواستند به خانواده مهسا امینی اجازه دهد که برای دریافت جایزه برتر حقوق بشری اتحادیه اروپا به فرانسه سفر کنند.
یکی از نزدیکان خانواده مهسا امینی روز شنبه ۱۸ آذر، به صدای آمریکا گفت جلوگیری از سفر آنها به شهر استراسبورگ در فرانسه «به درخواست وزارت اطلاعات» انجام شده است.
محمدحسین آجرلو، همسر نیلوفر حامدی روزنامهنگار زندانی که بیشتر از یکسال است در «بازداشت موقت» بسر میبرد از شکایت او علیه قاضی صلواتی خبر داد.
حساب کاربری توماج صالحی، رپر زندانی، از «بازی خطرناک دستگاه قضایی و ماموران اطلاعاتی با جان توماج صالحی» خبر داده و نوشته است: «جان توماج صالحی در خطر است!»
کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی در گزارشی مفصل، استفاده جمهوری اسلامی ایران از «شکنجه دارویی» در اعتراضات اخیر پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد را مستند کرده است.
سوری بابایی چگینی، فعال مدنی زندانی، با اتهامهای جدیدی از جمله «عضویت در کانال ضد نظام»، «توهین به رهبر جمهوری اسلامی»، و «بر هم زدن امنیت» بار دیگر برای محاکمه احضار شد.
مراسم یادبود چهلمین روز جان باختن آرمیتا گراوند، نوجوانی که پس از هل داده شدن توسط حجاببان در یک ایستگاه مترو در تهران به کما رفت، با حضور گسترده ماموران حکومتی برگزار شد.
در پی انتشار خبر به جریانافتادن حکم حبس قطعی سپیده رشنو، مخالف حجاب اجباری، او محکومیت «چهار سال حبس به خاطر داشتن مو» را «بلاهت محض» خواند و تاکید کرد «چهار سال اسارتِ سیاه نمیتواند تغییری در حقیقت ایجاد کند.»
سخنگوی قوه قضاییه از تفهیم اتهامات جدید «توماج صالحی» و صدور «قرار قانونی» برای او خبر داد. این در حالی است که شکایت او در مورد «آزار و شکنجه» توسط ضابطان امنیتی در اصفهان هنوز بررسی نشده است.
رئیس «اندیشکده زن و جامعه» در یک برنامه تلویزیونی اذعان کرد که آمار «کشف حجاب سر» در زنان، بهصورت چشمگیری افزایش یافته است.
امیر رئیسیان، وکیل توماج صالحی، اعلام کرد که این رپر معترض بازداشتشده روز دوشنبه ۱۳ آذر با خانوادهاش تماس گرفته و اعلام کرده که عصر یکشنبه به «بند پذیرش» زندان دستگرد در اصفهان برده شده است.
یک ماه پس از جان باختن آرمیتا گراوند در پی هل داده شدن توسط یک حجاببان در مترو، عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت «محدودیت قانونی درباره حضور حجاببانها وجود ندارد» و آنها «باید در همه نقاط مستقر شوند نه فقط مترو.»
وکیل توماج صالحی در پی بازداشت این رپر منتقد حکومت ایران، با تائید اظهارات موکلش درباره شکایت از برخی مسئولان پرونده، اتهام «نشر اکاذیب» علیه توماج صالحی را رد کرد.
توماج صالحی، رپر منتقد حکومت ایران، کمتر از دو هفته پس از آزادی از زندان، بار دیگر به دست «ماموران مسلح» حکومتی بازداشت شد.
بارگذاری بیشتر