مایکل مککال نماینده جمهوریخواه ایالت تگزاس و نفر دوم کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده در پیامی اختصاصی به بخش فارسی صدای آمریکا گفت تمامی زندانیان آمریکایی در ایران باید به سرعت آزاد شوند و بازگشت آنها باید اولویت اصلی دولت جو بایدن باشد.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران میگوید برای اجرای فوری توافق موجود با آمریکا درباره تبادل زندانیان آماده است.
وزیر امور خارجه ایالات متحده با یادآوری این که سیامک نمازی ۲۵۰۰ روز به طور غیرقانونی در ایران زندانی بوده، گفت که دولت آمریکا برای آزادی او مصمم است.
همزمان با دو هزار و پانصدمین روز بازداشت و حبس سیامک نمازی در ایران، چند نماینده سنا جمهوری اسلامی را «گروگانگیر» و «حامی تروریسم» خواندند. بابک نمازی، برادر سیامک نمازی، نیز تداوم بازداشت این شهروند دوتابعیتی را «تکاندهنده» و برای خانواده «ویرانگر» توصیف کرد.
ششمین جلسه رسیدگی به پرونده فرجالله چعب، معروف به حبیب اسیود، رهبر پیشین گروه «حرکة النضال» که توسط نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی در ترکیه ربوده و به ایران منتقل شده، روز یکشنبه هفتم مرداد در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد.
ششمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده جمشید شارمهد روز سهشنبه چهارم مرداد در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار شد.
خانوادههای این گروگانها در این مراسم توجه به پرونده این افراد و اقدام دولت آمریکا برای آزادی آنها را خواستار شدند.
روز چهارشنبه در جورجتاون در شهر واشنگتن از یک نقاشی دیواری با تصاویر گروگانهای آمریکایی پردهبرداری شد. در این نقاشی دیواری چهره ۱۸ گروگان آمریکایی دیده میشود که پنج تن از آنها - یعنی سیامک و باقر نمازی، مراد طاهباز، عماد شرقی، و شهاب دلیلی - در ایران هستند.
دو منبع نزدیک به ناهید تقوی، زندانی دوتابعیتی در ایران، اعلام کردند در پی موافقت مقامات زندان با مرخصی درمانی او به طور موقت آزاد شده است. گفته میشود «به دلیل زندان طولانیمدت انفرادی» برای خانم تقوی مشکلات سلامتی جدی ایجاد شده است.
دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، برای بازگرداندن گروگانهای آمریکایی و کسانی که «به نادرستی» در کشورهای دیگر بازداشت شدهاند، روز سهشنبه از تلاشهای جدید در این راستا، شامل تحریمهای بالقوه، خبر داد.
بررسی راهکارهای نجات گروگانهای آمریکایی ایران، موضوع تازهترین نشست شورای آتلانتیک بود که روز سهشنبه ۲۱ تیر در واشنگتن برگزار شد.
دختر جمشید شارمهد با اشاره به برگزاری پنجمین جلسه دادگاه پدرش در تهران میگوید که پدرش از هیچ امکانی برخوردار نیست و با وضعیت جسمانی وخیمی روبرو است.
ماده ۲۱ لایحه مبادله زندانیان میان بلژیک و جمهوری اسلامی ایران، بدون توضیح جزئیات مقرر کرده که این قرارداد بین طرفین امضاکننده قابل اصلاح است و ابهام در این ماده، بر نگرانیها درباره عفو و آزادی مجرمان عملیات تروریستی مانند اسدالله اسدی در صورت بازگردانده شدن به ایران دامن زده است.
مریم کلارن، دختر ناهید تقوی، زندانی دو تابعیتی در ایران با انتشار بیانیهای مطبوعاتی که نسخهای از آن را برای صدای آمریکا ارسال کرده است، وضعیت سلامت مادرش در زندان را رو به وخامت توصیف کرد و هشدار داد که خدمات درمانی لازم به او ارائه نمیشود.
در چهارمین جلسه رسیدگی به پرونده جمشید شارمهد که در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست «قاضی صلواتی» برگزار شد، دادستان این شهروند دوتابعیتی را به «تلاش برای فروش اطلاعات برنامه موشکی سپاه پاسداران به افبیآی» متهم کرد.
نُه زندانی سیاسی سابق روز یکشنبه ۱۵ خرداد با انتشار نامهای سرگشاده از رفتار جمهوری اسلامی با فعالان محیط زیست زندانی در ایران انتقاد کردهاند.
سازمان عفو بینالملل از دولت بریتانیا خواسته است درباره مقامات ایرانی مظنون به ارتکاب «جرم گروگانگیری» نازنین زاغری، تبعه ایرانی-بریتانیایی، تحقیق کند.
بلاندین بریه، خواهر بنجامین بریه، زندانی فرانسوی در ایران، وضعیت برادرش را از بد به بدتر توصیف کرده و میگوید پس از محاکمه بنجامین در اوایل سال جاری درباره وضعیت او نوعی سکوت حکمفرما است.
سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد که روند رسیدگی به پرونده احمدرضا جلالی به پایان رسیده است و پرونده در مرحله اجرای حکم قرار دارد.
نازنین زاغری رتکلیف میگوید که پیش از اینکه اجازه خروج از ایران به او داده شود، مجبور شده است متن «اعترافاتی ساختگی» را امضا کند.
یکی از اصلیترین نکات این مراسم، حضور فرزند احمدرضا جلالی بود که با همراه داشتن پلاکاردی با درخواست آزادی پدرش دیده میشد.
رکسانا که دختر ارشد مراد و ویدا است به گاردین گفته خانوادهاش طی چهار سال گذشته بنا به توصیه دولت بریتانیا با رسانهها صحبت نکردهاند که مبادا «مذاکرات به خطر بیافتد.»
سخنگوی کاخ سفید گفت تلاشهای مستمر به رهبری تیم مذاکرهکننده در وزارت امور خارجه برای بازگرداندن هر شهروند آمریکا که در هر کشوری بازداشت یا حبس شده است و میخواهد در کنار خانواده خود در خانه باشد، ادامه دارد.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، روز جمعه با نازنین زاغری رتکلیف، شهروند ایرانی-بریتانیایی که پس از شش سال بازداشت در ایران آزاد شد دیدار کرد.
فرهاد میثمی، فعال مدنی زندانی، که در اعتراض به احتمال اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی دست به اعتصاب غذای خشک زده است، از شش روز پیش همچنان در اعتصاب غذا به سر میبرد.
یک روز پس از آن که سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی گفت درخواست احمدرضا جلالی برای بازنگری در حکم صادره «در حال بررسی است»، سخنگوی قوه قضاییه میگوید «حکم قطعی اعدام» برای این زندانی دوتابعیتی صادر شده و «دستگاه قضا بر اساس حکم صادره اقدام خواهد کرد.»
سازمان عفو بینالملل افکار عمومی را به «اقدام فوری» برای نجات جان احمدرضا جلالی، زندانی دوتابعیتی سوئدی ایرانی، فراخواند.
کارزار «خانواده ما را به خانه بازگردانید» سازماندهی این تجمع را که روز چهارشنبه ۱۴ اردیبهشت برگزار شد، برعهده داشت. خانوادههای عماد شرقی، شهاب دلیلی، سیامک و باقر نمازی، مراد طاهباز، و دیگر زندانیها در این تجمع حاضر شدند.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، در واکنش به گزارش یک خبرگزاری رسمی ایران مبنی بر تصمیم جمهوری اسلامی برای «اعدام احمدرضا جلالی» پیش از پایان اردیبهشت، به صدای آمریکا گفت که «ایران سابقهای طولانی در زندانی کردن اتباع خارجی دارد تا از آنها به عنوان اهرم سیاسی استفاده کند.»
همزمان با برگزاری آخرین جلسه دادگاه حمید نوری در سوئد، خبرگزاری ایسنا به نقل از منبع آگاه نوشت که حکم اعدام احمدرضا جلالی زندانی دوتابعیتی در دستور اقدام قرار گرفته است.
در کتاب آسمان بدون قفس، کایلی مور گیلبرت از زمان دستگیری خود پیش از سوار شدن هواپیما برای خروج از ایران تا زمانی که آزاد شد میپردازد.
خانواده چهار زندانی اتریشی و آلمانی در ایران، در نامهای از وزیران خارجه اتریش و آلمان درخواست کردند آزادی آنها را در جریان گفتوگوهایی که با ایران در جریان است، دنبال کنند.
یکی از دلایل حبس شهروندان دوتابعیتی، بر اساس این مقاله، استفاده از آنان به عنوان گروگان به منظور کسب امتیازات سیاسی توسط جمهوری اسلامی از دولتهای غربی است.
رکسان طاهباز، دختر مراد طاهباز، فعال محیطزیستی سهتابعیتی که در ایران زندانی است، امروز در برابر ساختمان وزارت خارجه بریتانیا در لندن تحصن کرد.
این رسانه وابسته به سپاه پاسداران، در یادداشتی با تکرار ادعای مقامات جمهوری اسلامی مبنی بر جاسوسی این فعال محیط زیستی می نویسد: «طاهباز مهره ارزشمندی است و مبادله او با ۷ میلیارد دلار، پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی به ضرر جمهوری اسلامی است.»
بارگذاری بیشتر